[]

Evlilik

"Evlilik, arzu duyan kadın korkusuna karşı erkeğin icat ettiği ve cinselliği ihtiyaç alanında bir görev statüsüne indirgeyen bir emniyet zincirinden başka bir şey değildir."

ne diyorsunuz? katılan, katılmayan? söyleyin bakayım.


 
saçma. zaten anlamadım bile :)


  • smoothcriminal  (17.12.12 02:03:43) 
evlilik modern toplumun cinselliği yasal izin altına almasından başka bişey değildir.

evliliğin erkeğin aklından çıktığını sanmıyorum. şu gün bile evlilik isteyen ısrar eden taraf genelde kadındır.
  • orpheus  (17.12.12 02:08:21 ~ 02:09:17) 
buna da "erkeğin kendi korkusunu kadına yansıtmadaki hüneri ve kadını mahkum ettiği konumun kadınlarca bir arzu nesnesine dönüşmesi" diyebilir miyiz? :P


  • rotario  (17.12.12 02:14:56) 
insanlar tabii genellemeleri kendi gördükleri ve deneyimleri üzerinden yapıyorlar, zaten bu yüzden sapmalar çok yüksek. mesela benim bulunduğum ortamlarda da kadınlar evlilik fikrinden soyutlanmış durumda. bazılarının erkek arkadaşları gündeme getiriyor bu konuyu, bazılarıysa zaten anlaşmalı bir biçimde konusunu dahi etmiyor.

evliliğiyse erkeklerin icat etmiş olması mantıklı geldi bana. evlilik cinsellik emniyetinden ziyade mülkiyet hakkı ve paylaşımından doğduğu için -modern anlamıyla- yasa koyucular ve devlet de erkek egemen olduğu için.
  • nobetciokur  (17.12.12 02:19:44) 
Kısmen katılırım. Evlilik aşkın veya cinsel arzunun yasalara dayandırılmış ekonomik karşılığıdır. Ancak ona anlam katan gene çiftlerin kendisidir, nasıl bakıldığına göre güzel bir karşılıklı jest olarak da görülebilir. Onun dışında erkek yaratmış kısmı tartışmaya açık zira şu an kadınlar daha inanmış görünüyor. En azından cinsiyet üstü bir anlayışla evliliği devlet icat etmiş diyebiliriz.


  • twietszche  (17.12.12 02:21:37 ~ 02:22:38) 
kadin erkek ayrimciligina ve toplumda kadinin erkekten daha statusuz sayilmasina kendince karsi cikan fakat soylemleriyle cinsiyet konusunda ayrimciligin ve esitsizligin kralini sergileyen bir zihniyetin urunu soz obegi.


  • labirent  (17.12.12 02:31:46) 
evlilik birlikte yaşamak isteyen iki kişinin hayatlarını birleştirmesi ve soylarını devam ettirmek üzere çocuk yapıp aile oluşturmalarıdır. cinsellik, eşe baskınlık ve ekonomik takıntıları olan veya bu minvaldeki olumsuz tecrübeleri öne sürmeyi tercih eden kimselerce modern toplumun bir oyunu olarak gösterilir. halbuki evlilik, cinsellik, eşler ve ekonomik/sosyal unsurlar insanın varlığından beri vardır. insanlığın hem evrimsel, hem sosyal/kültürel devamlılığı evlilik ve aileyle sürdürülmüş ve korunmuştur.


  • vizdilva  (17.12.12 05:02:08) 
insanları bilmem ama kendi adıma konuşursam evlenmek istemiyorum. aşık olduğum kadınla evlenmek istiyordum, olmadı. evlilik gibi bir beklentim yok. bir insanla geçirilecek bir ömür isteği var. gel gelelim evlilik olmadan da olur birlikte yaşarsın falan. o da kişinin kendine kalmış. ben mesela sahiplenilmeyi ve sahiplenmeyi seven bir insan olduğumdan, düğündür dernektir böyle zevkli şeyler olacağından ve kimsenin önyargılarına kurban gitmeden yanımdakine eşim diyebileceğimden isterdim. cidden de isterdim ama olmadı. terk etti amk.


  • materyalist imam  (17.12.12 18:42:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.