[]

YANO hesaplama

saçma sapan bir soru olabilir ama içimi rahatlatmak açısından cevabına ihtiyacım var.

şimdi, bu dönem sonunda benim bir yarıyıl akademik not ortalamam oluşacak. finallere daha girmedim fakat vize notlarının yükselmeyeceğini varsayarak elimdeki notlarla tahmini bir yano hesaplamak istiyorum. mümkün müdür? mümkünse nasıl hesaplanır?

yardımcı olanlara minnettar kalacağım.

 
exceli aciyor ve orda kredi ve ders notlari ile ilgili bir tablo hazirliyorsunuz.


  • serabetan  (16.12.12 15:08:03) 
ayrintili olarak excel de hesaplama yapmak icin deneme yanilma yöntemini ya da ordaki help den yardim alarak opsyonel ve egitici olarak ise, www.youtube.com dan ilk 2-3 videoda yapabilecek duruma gelirsiniz.

excel de bu hesaplamayi yapmak ilkokul seviyesinde.
  • serabetan  (16.12.12 15:15:42) 
okulun yönetmeliğini aç ve notların sayısal değerine karşılık gelen katsayılarına bak. notun (beklediğin not) kat sayısı ile dersin kredi değerini çarp. bütün derslerin için bunu yap. sonrasında tüm derslerin kredi ve katsayı toplamını o dönem aldığın toplam kredi sayısına böl. çıkan sonuç senin o dönemki not ortalaman olacak.


  • i'm a dreamer  (16.12.12 15:48:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.