[]

Tek kitap bastırmak (Bireysel korsancılık)

Okumak istediğim, fakat TR'de bulunmayan kitaplar var. Abebooks'tan baktığımda da ne yazık ki bütçemi aşıyor bir yerden sonra. Bunların Ebook versiyonları veya PDF'leri var, yasal olarak da satın almam daha uygun, fakat bilgisayardan kitap gibi çok uzun metinler okumakta çok zorlanıyorum konsantrasyon sıkıntısından dolayı. Ayrıca kitap elimde dursun istiyorum.

Diyorum ki ebook'unu ya da PDF'ini alsam, bilindik bir matbaacıya götürsem, hardcover olarak, kapak da dahil olmak üzere idare eder bi biçimde bastırsam.

1) Bunu yapacak matbaa var mıdır?
1b) Matbaalar bunu kabul eder mi yasal olmadığı halde? İngilizce kitaplar zira, copyright kasmaz herhalde polis.
2) Ne kadara mal olur sıradan bir kitap?

 
1)ozalitçiler yapıyor diye biliyorum.yani kitap şeklinde basıyorlar.
edit:1b)bilemedim şimdi ama sıkıntı olmaz ya,dersin böyleyken böyle.
2)fiyatı da çok tuzlu olmaz,ucuz oluyor öyle yerler.
  • nodrap  (16.12.12 02:24:35 ~ 02:30:31) 
nodrap'ın da dediği gibi ozalitçiler hem de çok profesyonel şekilde yapıyorlar bu işi. hatta beyaz kağıda değil kitap gibi daha sarımtrak kağıtlara bile basıyorlar. çok da pahalıya gelmiyordu hatırladığım kadarıyla, sonuçta her türlü orjinallerinden ucuz olacak.


  • nobetciokur  (16.12.12 02:54:51) 
bu baskı duyurularında hep aklıma gelen bişi var yazmiim yazmiim dedim ama bu saatin lakaytlığıyla yazdım gitti artık napayım.
o paraya ben olsam printer alırım, bas babam bas, hiç uğraşmam özalit mözalit, dolumcuya giderim onun yerine. aptalca bir fikirse de aptal bir üşengecim evet. çok kitap basacaksan bence maliyetini çıkarabilir uzun vadede :P

üçgen kıskaç ciltler var spirale gerek yok, yan basarsan sayfa sayısı çok azalır. kağıt da kilosuyla çok ucuz, metroda filan. demokrasilerde çare tükenmez. ama dediğin gibi sen hesaplamışsın ben hesaplamadım haklısın elbet.
  • kediebesi  (16.12.12 02:55:00 ~ 03:16:16) 
@kediebesi: ben de oyle zannettim, oturdum, hesapladim, kesinlikle kendin alip basinca pahaliya geliyor. bir kartusla basabilecegin sayfa sayisi belli, bir top kagidin fiyati belli. ben sayfasi 2 kurusa cikti alabildigim yer biliyorum. zaten bir top kagit (=500 sayfa) 6-7 lira, ustune bir kartus parasi da eklersen (ki cogu printerla bir kartus 500 sayfaya yetmez) cok pahaliya gelir. + bunu spiralleyemezsin kendi basina.


  • sendelemeden  (16.12.12 03:08:38) 
Matbaa tek basım yapmaz. Yapamaz. Fotokopi...


  • saksı  (16.12.12 04:34:03) 
  • yalnux  (16.12.12 08:50:24) 
kubbealti tam olarak senin istedigini cok uygun fiyatlara ve cok kaliteli bir sekilde yapiyor. izmir de de demfo fotokopi var, suphi koyuncunun karsisinda. o da ayni işi cok güzel yapiyor.


  • atmacaged  (16.12.12 09:04:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.