[]

Blog açsam mı?

Internetten, sizlerden, forumlardan edindiğim bilgilerle çok güzel işler yaptım şimdiye kadar. Erasmusta olsun, stajımda olsun, öğrenimimde olsun bana yardımcı olan çok insan oldu, bunların üzerine kendi öğrendiklerimi de ekledim, fena olmayan bir hayat geçiriyorum bu sayede. Internet olmasaydı, bu insanlar olmasaydı daha sikko bir hayatım olacaktı.

Internetten edindiğim her bilgi karşılığında, başkalarına yardımcı oluyorum, forumlarda, duyuruda, orada burada, arkadaşlarımda falan, bu bilgileri ve tecrübelerimi misliyle paylaşıyorum, şu anda yarı zamanlı yaptığım iş te yine IT danışmanlığı, müşterilerin sorularını cevaplıyorum.

Özünde böyle aldığımı-fazlasıyla-vereyim diyorum ki herkes şahane yerlere gelsin. Ama bunu duyuruyla falan yapmak çok yoruyor, ve artık ayrıntıda ziyade büyük resme odaklanayım diyorum.

Sizce bu tarz nasıl yapılır modunda tecrübelerimi paylaşacağım bir blog, uğraşmaya değer mi? Her bir konu nereden baksan 20-30 sayfa, ayda 20-30 lira maliyetli bi iş (hosted blog alıcam, uğraşamam yüklemesiyle cms'iyle falan), fazla zaman alacak. Okunur mu, okunmasa da yazmalı mıyım bilmiyorum. Okunduğunu nasıl anlayacağım bilmiyorum, okuyup da hayallerini gerçekleştirenler 'abi sağol ya' der mi emin olamıyorum. Maddi bi beklentim yok ama bağış kısmı koyucam, oradan gelicek 5 liraya ihtiyacım yok AMA o beni 'ulan birileri okuyo, vay amk' deyip daha fazla motive edecek.

Beni motive eder misiniz bu konuda? Tabii ki bu sırada yine buralara takılmaya devam edicem de, gidip direkt oraya link veririm.

 
kendi süzgecinden geçirip bir şeyler yazmak başlarda çok sarıyor ama bir yerde bırakıyorsun ve bir daha hiç yazasın gelmiyor.


  • weeping guitar  (16.12.12 00:41:56) 
sen aç bence iyi yazıosun baksana bu kadar basit bişe için bile 5 paragraf şey yazmışsın olur senden olur.


  • macallan  (16.12.12 00:43:01) 
sözlüğe yaz işte bence bloğa gerek yok.


  • hope ender  (16.12.12 00:44:56) 
Ben müzik blogu tutuyorum. Haftada bir kaç saatimi alıyor. Senin konu daha zor tabi. Üstelik hedef kitlesi de daha az. (Ben de IT'ciyim bu arada) Okunma oranın düşük olur ama birşeyler üretmek, internete content sunmak motive ediyor yine de. Beni blogla uğraşmak dinlendiriyor mesela. Günlük tempodan kopmamı sağlıyor.


  • pardonan  (16.12.12 00:44:58) 
Bence zaman kaybı yau.


  • schwarzfahrer  (16.12.12 00:49:18) 
blog'un tutması şans işi ya da reklam işi. sen reklamla uğraşır mısın? sanmıyorum.
ya da seks hikayesi anlatacak mısın? sanmıyorum.

bu ve bunun gibi sebeplerden dolayı blog'un pek okunmayabilir. e okunmadığı zaman
başkalarının elde ettiği fayda/harcadığın emek oranı düşük oluyor. tabi bu arada pragmatist biriyim evet.

seni tanırız, severiz ama blog açma işi kolay bir iş değil.
bin tane internet sitesi bilmeme rağmen bir tane blog sitesi bilmem mesela. sadece arada hayrullah amazingoullari'nın blogunu okuyorum.
  • dieselsingle2  (16.12.12 00:53:40 ~ 00:54:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.