[]

İlkokul öğretmenime dava açmak istiyorum.

yaklaşık 10-15 yıl önce olan olaylar yüzünden bir türlü kendimi sakinleştiremiyorum ve ilkokul öğretmenime dava açmak istiyorum. böyle bir şey yapabilir miyim? mahkeme tarafından ciddiye alınır mıyım? asıl amacım tazminat almak falan değil. aldığım tazminatın tamamını da bir hayır kurumuna bağışlayacağım fakat şimdinin öğretmenlerine şu mesajı vermek istiyorum. ezip aşağıladığınız o çocuklar gün gelip de büyüyünce unutmuyorlar kendilerine yapılanı.

neyse bu konuda yardım edebilecek bir avukat var mı aramızda ?


 
olay nedir? merak ettim yahu.


  • cepeuc  (15.12.12 23:36:36) 
yani aslında belki de mahkemeye çıkmadan önce bu yazıyı silmem gerekiyor fakat, şimdilik dursun. hatırladıkça sinirim bozuluyor.

mertcaka.blogspot.com
  • markasiz  (15.12.12 23:38:29) 
zaten böyle bir şey yaparsam kesin haberlere çıkarım.


  • markasiz  (15.12.12 23:38:57) 
  • ihan  (15.12.12 23:47:41) 
sorunun cevabını bilmiyorum ama kadın ciddi sorunluymuş. buna benzer çok öğretmen gördük ne yazık ki.


  • there is a light that never goes out  (15.12.12 23:48:14) 
kanka vicdanını rahatlatmak istiyorsan, o öğretmeni bul bir şekilde kabusu ol. artık nasıl korkutursun, ne yaparsın orası senin yaratıcılığına ve psikopatlığına kalmış. ama bana sorarsan boşver. kurtulmaya bak bu anılardan. gerekirse psikologa git rahatla. böyle geçmez hayat. 15 sene olmuş kendine yazık ediyorsun.


  • juninho77  (15.12.12 23:49:53) 
Okuduğum kadarıyla hakikaten sıkıntılı bir ilkokul geçirmişsin. Olayı resmiyete dökmeden önce yüzleşmeyi düşünüyor musun?


  • kallesnikof  (15.12.12 23:52:30) 
yasadiklarin (ne yazik ki) cok olaganüstü olaylar degil. bunlari ve daha fazlasini binlerce insan yaşadi, yasiyor. bu olaylara sebep olan ögretmenin seni hatirladigini bile sanmiyorum. senin de unutup yoluna devam etmen lazim. her haksizlik, her eziklik, her sıkıntı sonrasi yillarca yük tasiyacaksan hayattan keyif alman mümkün görünmüyor.


  • atmacaged  (15.12.12 23:57:29) 
şimdi onlar düşünsün


  • angina pektoris  (15.12.12 23:58:25) 
arkadaşlar allah razı olsun. yorumlarınız hiç çözüm yolu sunmuyor. bir tek takipsizlik kararı çıkar yazılmış. diğerleri bildiğin öneri öneri. psikoloğa giderim de, ben bu kadının yaptıkları yanına kar kalmasın istiyorum, o kadar.


  • markasiz  (16.12.12 00:02:06) 
Hepimiz aynı yollardan geçtik. Yetersiz öğretmenler bir dönem hınçlarını çocuklardan çıkardılar. Ama yaşın 20'yi geçmiş, bir birey olarak topluma girmişsin; hala ilkokul öğretmenim beni dövmüştü diye ağlayıp sızlamak senin yaralarını tedavi etmez. evet ilkokul öğretmeninin iyi bir insan değildi, iyi olmayan bir sürü insan var bu dünyada. sen bunlardan biriyle daha küçük yaşta tanışmışsın. şimdi hayatın bu yönüne karşı daha kuvvetli olman lazım. Olanları kabullen ve bir şeyler yap. Mesela aynılarını başka çocukların başına gelmesini önlemek için bir şeyler yapabilirsin veya senin yaşadıklarından çok çok daha ağırlarını yaşan çocuklar var, hala çocuklar, onlara yardımcı olmak için bir şeyler yapmaya çalışabilirsin.

Bu durumda yapmaman gerek tek şey 15 yıl sonra öğretmen de beni dövmüştü, rencide etmişti diye kendini üzmen.
  • bilan  (16.12.12 00:05:27) 
ya aslında doğru diyorsun. ama benim için yapabilecek bir şey yok. kendime de üzülmüyorum. sadece unutamıyorum. vicdanımı rahatlatmak için de ona böyle bir şey yapmak istiyorum. hedefim, sansasyonel bir dava açıp, şimdinin öğretmenlerine yarın o hareketleri yaptığınız çocuklar büyüyecek ve karşınıza çıkabilecek mesajını vermek. başka bir amacım yok. dediğim gibi tazminat davası açıp, alacağım tazminatı hayır kurumuna bağışlayacağım.

yani şimdi daha kötü şartlarda yaşayan öğrenciler için bir şey yapmış olacağım. gerçi bizim zamanımızdaki gibi değil artık. şimdilerde herkes çok bilinçli.
  • markasiz  (16.12.12 00:10:04) 
bilan güzel demiş. dava açsan bile sonuçlanmaz. hem parandan hem zamanından olursun.
başkalarının başına da gelmesin diye bir şey yapmaya çalış.

  • goldentitan  (16.12.12 00:17:17) 
Ya herhangi bir çözümüm yok bu konuda ama ben de çok dertliyim, yazmadan edemedim. Ulan anneme de gidip diyemezdim ki böyle böyle oldu. Ilkokul hocam sınıfta toplanıp grup kuran birkaç fitil kıza güvenerek beni hırsızlıkla suçladı ona mı yanayım, sınıftaki gruplaşmaları milyonlarca kere şikayet ettiğim halde bütün ilkokul hayatım boyunda yalnız kalıp psikolojimin bozulmasına mı yanayım. Mardinde eğitim görürken ne kadar mutluysam büyükşehir dedikleri Samsunda o kadar mutsuz bir okul hayatım oldu. Düşündükçe nefret ediyorum şu kız halimle hepsini döve döve bunları ödetmek istiyorum.


  • Hallerlale  (16.12.12 00:17:35) 
Bu dediğin için davaya filan gerek yok. zaten davanın pek sansasyon yaratacağını ya da ciddiye alınacağını düşünmüyorum.

Bu söylediğin için bir internet sitesi yapabilirsin. Ama tabi öğretmenin ismini cismini verirsen bu sefer o sana dava açar :) yani konuyu biraz kendinden uzaklaştır bence. o kadının seni insanların önünde rezil ettiğini düşündüğün için herkesin göreceği bileceği şekilde onu kötü duruma düşürmek istiyorsun. yanlış mı düşünüyorum? bence bu doğru değil. o kadın seni rezil de rencide de etmedi, edemez. bugün bir arkadaşının aklına gelse tutup da markasiz da ne biçim rezil olmuştu demez; öğretmenin ne kadar kötü biri olduğunu hatırlar. ne biçim kadındı, ne vicdansızdı der.

O yüzden senin kaybettiğin hiçbir şey yok. Sen canını sıkma.
  • bilan  (16.12.12 00:23:49) 
bence de benim kaybettiğim bir şey yok. ama gazeteci tanıdığım var. bu konuda bir dava açsam, o da gelip benle röportaj yapsa, al sana sansasyon :)


  • markasiz  (16.12.12 00:27:30) 
işin gücün mü yok? bırak geçmiş geçmişte kalsın. önüne bak geleceğe.


  • kakao  (16.12.12 00:28:54) 
Geçenlerde iş yerinde, hümanist bir iş arkadaşım; dtp başkanı Selahattin Demirtaş'ın röpartajını okumuş. röportajda diyor ki, vay efendim biz hergün dayak yerdik öğretmenimizden. türkçe konuşmayı dayak yiyerek öğretmenimizden öğrendik falan fişmekan.

arkadaşımın yorumu da şu oldu, "lan adamlara da hak vermiyor değilim ha. küçüklükten beri hor görülüyorlar. niye sevsinler ki bu ülkeyi amk."

ben de durur muyum? patlattım lafı. ulan bu adam bu yüzden dağa çıktıysa, ben aya çıkmam lazımdı amk diye.

anlayacağınız, bunun dini dili ırkı mezhebi yok. sapıklık herkese sapıklık. bu karı kim bilir sokak köpeklerini falan da tekmeliyordur, havlıyorlar diye.

neyse bu durumu unutamam gençler ben. unut munut diyenlere sözüm. sadece avukat arkadaşlar nasıl bakacak bu konuya diye merak ettim. sanırım bu saatte de avukat bulamadık :)
  • markasiz  (16.12.12 00:35:23) 
Hukukta zamanaşımı dediğimiz bir olay var. Hukuk ve ceza davaları bakımından farklı farklı tabi ama 15 yıl pek çok fiil için oldukça uzun bir süre.


  • wenlock  (16.12.12 18:20:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.