[]

yurtdışı ve vize sıkıntısı

promosyonlu biletler var thy ve pegasus da bir çok ülke için acaba bu biletlerden alıp, vizeye başvursam verecek olan ülkenin vermeme gibi bir durumu olur mu? böyle bir şey yaşamış kimse var mı? ilk defa çıkacağım yurtdışına :S




 
evet öyle bir ihtimal var, risk faktörü ülkeye ve bilet alacağınız zamana göre değişir.


  • bipolar  (15.12.12 22:16:21) 
biletin promosyonlu olmasının vizenin çıkma ihtimaline etkisi yok. ama biletin var olup olmadığının etkisi var.


  • zgrydn  (15.12.12 22:21:45) 
promosyonlu olması benim hemen almam gerektirdiği için yazmıştım.Bileti almam gerek 2 gün içinde de alsam bileti kesin verirler mi diye merak ettim.boş yere 120 euro çöpe gitmesin diye dedim.


  • basted35  (15.12.12 22:23:23) 
kesin verirler diye bir durum yok. hatta hiç alakası yok. bilet almış olman gideceğin ülkenin vize kararını etkilemez.


  • anarsi yureklerde  (15.12.12 22:40:22) 
valla ingiltere için bana gidiş dönüş tarihlerinin belli olduğu biletlerin vize alımını kolaylaştırdığını söylemişlerdi. şu zaman döneceğim, aha biletim de bu dediğimde hem başvuru aşamasında hem de londra'dayken daha fazla soru sormadılar.

yani biletinin olup olmadığının bazı şeylere etkisi var.
  • zgrydn  (15.12.12 22:59:18 ~ 23:00:08) 
şöyle bir durum var, bazı ülkeler dönüş bileti rezervasyonunu görmek ister. ingiltere dışında abd de istiyordu en son. bunu istenen evraklar arasında da belirtirler. dolayısıyla olması vize kararını etkilemez ama olmaması olumsuz etkiler.


  • anarsi yureklerde  (15.12.12 23:45:47 ~ 23:47:52) 
kardeşim döneceğin garantiyse(okuyor yada çalışıyor olman), hesabında ordaki harcamalarını karşılayacak para varsa, kalacak yerin belliyse(booking.com fake rezerve forever), ve uçak biletlerinde varsa adamların sana vize vermeme ihtimalleri çok çok düşük.
edit: ha vermeselerde itiraz ediyorsun yada yeniden başvuruyorsun. uçağın hemen yakın tarihteyse sıkıntı değil o da

  • jedilance  (15.12.12 23:51:16 ~ 23:52:01) 
çoğu avrupa ülkesi gidiş ve dönüş uçak biletini istiyor.

vize vermemeleri ve biletin elinde patlaması gibi bi ihtimal var.

eğer elinde patlasın istemiyosan, promosyonlu ucuz biletlerden ziyade geri iade şansı da olan biletlerden al. thy'de var, biraz daha pahalı. vize çıkmazsa paran boşa gitmez.
  • roket adam  (16.12.12 00:12:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.