[]

mesleği danışmanlık olanlar veya danışman olmak isteyenler

bu mesleği seçmeniz veya seçmek istmenizdeki etkenler nedenler nelerdir acaba? veya meslek hakkında sevdiğiniz yönler? bununla ilgili bir ödev hazırlıyorum da yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.




 
psikolojik danışman mı ? ne danışmanı biraz daha açsan


  • roth  (15.12.12 22:12:01) 
deliotte pwc mckinsey gibi


  • slap  (15.12.12 22:39:08) 
psikolojik danışman olarak söyleyim;

- seçme sebebim, hedeflediğim bölümü hedeflediğim üniversitede kazanamadım. ya o bölümü ankarada okuyacaktım ya da o üniversitede başka bölüm seçecektim. içlerinden okuması kolay, tembelliği rahat bi bölüm olduğu için pdr'yi seçtim.
- mesleğin güzel yönleri, en başta insanlara yardım edebiliyor olmak keyif veriyor. işe yaradığınızı hissediyorsunuz.
- her cinsten insanla tanışma şansınız oluyor. baya değişik vakalarla karşılaşıyorsunuz. bu da keyif verici.
- kendi hayatınıza dair basit şeyleri daha az önemsiyorsun. daha rahat bi kafada oluyorsun.
- etrafındaki insanların dinlenmeye, danışmaya, yönlendirilmeye ihtiyacı olduğunda tecrübenle beraber daha kolay yardımcı oluyorsun. onları daha rahat anlıyorsun.


kötü yönleri de var. yoğun iş günlerinde kafa kalmıyor, tek bir sorun daha dinlemek istemiyorsunuz. etrafınızda size danışmaya gelen -meslek dışı- arkadaşlarınızdan kaşmaya çalışıyorsunuz.
özgür bi çalışma ortamınız yoksa -devlete bağlı çalışıyorsanız, ya da hastanelerde- savunmadığınız, size saçma gelen şeyleri söylemek zorunda kalabiliyorsunuz. bilhassa okullarda ya da orduda çok fena ortaya çıkıyor bu durum.

düzeltme : ben yazarken sanırım konunun pdr olmadığına dair bi açıklama getirmişsin. yazmış bulundum.. dilersen silebilirim.
  • delarue  (15.12.12 22:45:32 ~ 22:46:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.