[]

Yurtdışından Kargo

Diyelim ki Londra'da bir tanıdığım var, bana 1 (bir) tane iphone gönderecek, kargo ile gönderse (ups falan) gümrükte sıkıntı yaşar mı? Nedir ne olur? İşleyişi bilen var mı? Teşekkürler.




 
gelmez.
bu kadar.

  • hjarteblod  (15.12.12 19:13:32) 
ne yaparsan yap kalır o gümrükte. işleyiş şudur, vercen birine koycak bavuluna getircek. bu kadar.


  • trajikomix  (15.12.12 19:22:19) 
Sıkıntı yaşama ihtimali var, kesin degil. Bir arkadas(!) Amerika'dan zarf icinde normal posta ile, baska bir urunmus gibi beyan ederek tek tek olmak suretiyle bir kac tane gondermisti 2010 da, takilmadi. Su an ne kadar sik kontrol ediyorlar bilmiyorum ama takilma riski her zaman var.

Gumruk vergisi odemeden bir urunu ulkeye sokman icin o urunun mal bedelinin 100 dolarin altinda olmasi lazim. Gumrukte gelen paketlere rastgele kontrol yapilir. Eger gumruk memuru bu kontroller esnasinda senin paketinin icindeki zimbirtinin 100 dolardan daha degerli bir sey olduguna kanaat getirirse paket gumruge takilir. Bu durumda urunun gumruk islemlerini yapip (ordinosuydu, vergisiydi, bir ton masraf) yurda sokman gerekir.

Yani diger arkadaslarin yazdigi gibi altina girilecek bir risk degil, yapma derim. En iyisi yolcu beraberinde getirmesi. O zaman da legal olarak gumruk islemlerini yapip yurda sokmasi gerekir ama 1 tane getirirse kimse sallamaz.
  • perkele  (15.12.12 19:51:28 ~ 19:52:09) 
aah ah, yani şu işi bi öğretemedim kimseye o kadar da yazdım burda.

öncelikle telefon sokman imkansız. ha sokarsın, sokarsın da şansına balına. neyse:

ordino: ptt için geçerli değil, freight forwarder yani fedex dhl gibi şeyler için geçerli çünkü o adamlar çöp de alsan bu ordinoyu açacak para kazanıcak bu işten. yani takılırsa ordino diye bişey yok.

fedex ve dhl ile yasal sınır üzerinde ne alırsan al o ordino açılacak, yoksa o adamların başı ağrır, ama takılırsa ordino gibi bişey yok.

normalde yasaklı olmayan bi ürün için vergi %20 dir, ama bu kesin ödenecek diye bişey yok. gümrük memurunun ürünü değerlemesi gibi bi durum nadir olur, forumlarda şurda burda bi kaç kişinin yazdığının aksine, satılan ürün ikinci el de olabilir çünkü yani, mesela geçen de bi radyo aldım sıfırı 300 gbp ben 50 gbp ye aldım açık artırmadan zaten adam takipsiz kargoyla yolladı da, direk geldi. fakat gümrük memuruna kalsa bu ürünün ederi 300 deme gibi bi şansı yok, çünkü ürünün faturası veya başka bişeyi yok diyemez elimde kapı gibi 50 pound olduğuna dair belgem var.

illa da gümrük muayenesine gireecek diye bişey de yok. girse de vergi verilecek diye bişey de yok, hele ordino hiç yok.
  • saiko  (15.12.12 20:06:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.