[]

delik kulak iltihabı

sevgili yardımsever dostlar kulağımı deldirmek için heveslenmiştim , mıknatıslı küpe takarak aile fertleri nasıl tepki verir diye denedim annem bişe demedi fakat peder çok sert çıktı neyse mazhar alansonunda dediği gibi benim hala umudum var neyse kulağımı deldirdim diyelim

1.ne yaparsam kulak iltihablanır
2.iltihablanırsa ne olur kulağa
3.iltihab nasıl geçer

bu konuda cahilim,ben ve benim gibi heves eden arkadaşları aydınlatmanızı rica ediyorum , bilen ,yaşayan varsa lütfen yazıverin.

şimdiden saolun.

 
Oncelikle (bkz: iltihap)

Sonra, konuya tersten yaklasmissin sanki. Temiz tutar, belli araliklarla dezenfekte edersen iltihap olmaz.
  • wpi  (30.12.08 11:22:20) 
Normal delinecek yeri deldirirseniz pek iltihaplanmaz, yani benim bir kulağımda 6 delik vardı gençken, sadece kıkırdağa geleni iltihaplanmıştı. Şişiyor, acıyor, küpeyi çıkarıp hafif bastırınca içinden deli gibi iltihap akıyor. Küpeyi çıkarıp dinlendirmiştim geçmişti. İlaç gerekirse herhalde antibiyotik falan veriyorlardır.


  • sui  (30.12.08 11:23:19 ~ 11:23:36) 
  • forumtrak  (30.12.08 11:34:09) 
arkadaşlar önceden okudum onları fakat net bir cevap alamadığım için yazdım belirtecektim ama unutmuşum yazmayı neyse saolun.


  • madrigal  (30.12.08 11:41:00) 
o zaman kendimden örnek vereyim.
1) bünye meselesi bu iltihaplanacak diye bir kural yok. sonuç olarak 7-10 gün kulağından çıkarmayacaksın, esas kural bu.
2) iltihaplanırsa pek bir şey olmuyor aslında, kulak memesi hafif şişiyor, içind minik top varmış gibi oluyor
3) küpe iğnesine teramiycin sürüp tak bir şeycik olmak demişti küpe takan şahıs ve bir çok kişi.
  • forumtrak  (30.12.08 11:45:30) 
kıkırdağı delme!! kıkırdakta sinir hücresi ve kan damarları olmadığından iltihaplanması durumunda dışardan ilaçla vs durdurulamazsa kulağın erir gider. bide madem özeniyosun böyle bişeye ve babanda arıza çıkarmış hiç riske girme mıknatıslıya devam et babanıda üzme.


  • sos fistik olsun mu  (30.12.08 12:23:36) 
1-küpeyi zamanından erken cıkarmaya calisirsan ya da oynatırsan uyurken falan bir yere takilmasin,dar ya da bogazli kazak cikarirken de dikkatli ol,

2- arkadaslar bi sey olmaz demisler ama bende ateslenmeye ( alerjik bünye) antibiyotige kadar gitmisti olay zira cenemden disime kadar bir alana yayılmıstı agrı ve iltihap ( ama hala kulagımda küpe var, inat)

3- kücük bir iltihapsa kulagi temiz tutuyorsun (elle falan sürekli oynayıp kontrol falan etmiyorsun)

ve ilave riski azaltmak icin ilk steril küpeyi biraz daha uzun süre takiyorsun, uyduruk küpe takmiyorsun
  • gdduman  (30.12.08 12:38:18) 
babalar ilk başta sert çıkar. benimki de beni evlatlıktan reddedeceğini söylemişti, şimdi yakışıyo filan diyor. bana özendi deldirmeyi düşünüyo hatta, emekli adam bişey diyemiyoruz.
kulağını altın veya gümüş küpeyle deldirmen iltihap riskini oldukça azaltacaktır. bu biraz da bünye meselesi, annem de sadece altın ve gümüş küpe takabiliyor mesela. o deldirdiğin küpe de uzun süre kulağında dursun ve ilk iki gün oraya su değdirmemeye çalış.(deldirmeye gitmeden önce iyice bi yıkan yani, kokarsın sonra) ben takıntılı ve garantici bi insan olduğumdan ilk deldirdiğimde o küpeyi 1 ay çıkarmadım ama o kadara da gerek yok, 2 hafta yeterli bir süre.
bir de ricam olacak senden: deldirirsen ne olur playboy tavşanlı küpe takma.
  • sly cooper  (30.12.08 13:28:16) 
eger deldirirsen kesinlikle küpeyi 3 hafta cikarma. deldirdigin gün sanirim siser ve sancilanir yatmadan küpeyi yavasca cevir ve biraz ac kulagin sis oldugu icin sikabilir.

bazi yerler deldirdikten sonra damla veriyorlar (böyle bitkisel bir ilac) onu günde 3 defa fln kulagina damlatiyorsun.

eczanede sor istiyorsan öyle damla gibi bir sey var mi diye.
  • hayati yasa  (30.12.08 19:38:41) 
deldirdikten sonra koşarak eczaneden bepanthen al. 2-3 hafta boyunca bi sabah bi akşam sür (küpeyi çıkarmadan yapabiliyosan iyi olur). kulağı delerken taktıkları küpeyi en az 1 hafta çıkarma. sonra da at gitsin takma bi daha. bunları uygularsan bişey olmaz sanırım.


  • squatterbloat  (31.12.08 14:23:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.