[]

derbi yorum ve tahminleriniz?

tek maça iddaa oynayacam. dökün taşlarınızı bakiyim.

edit : dikkatli yazın. bu duyuru maç sonrasında size yol, yemek ve su olarak geri dönecektir:)


 
evi, arabayı, hanımın bilezikleri sat üst oyna :)


  • murty  (15.12.12 08:58:17) 
Fenerbahce kontrollu oynuyacaktir. Ben cok gollu bir skor beklemiyorum. Alt biter gibi. mac tahminim ise 0 veya 2


  • termostad  (15.12.12 09:04:23) 
ben üst ihtimaline 200 basacağım.


  • mega idea  (15.12.12 10:31:56) 
iddaa dalga geçer gibi galatasaray'a 1.75 , beraberliğe 3.2 ve fenerbahçe galibiyetine de 3.2 oran vermiş. aslında dalga geçer gibi değil , adamlar işin çakallığını çözdüler artık. kamuoyunda galatasaray galibiyetinin ağır bastığına yönelik bir algı oluşturuldu , bu maça bahis oynayan herkesin galatasaray a oynaması için uygun koşullar yaratıldı. Sonuç olarak , galatasaray patlarsa iddaanın bu maçtan kazandığı para tavan yapacak. neyse önemli gördüğüm noktalardan giriyorum.

- galatasaray'ın son 6 maçından 5 tanesinde karşılıklı gol olmuş. ( sadece elazığ maçında karşılıklı gol olmamış.penaltı gol olaydı o maçta da karşılıklı gol olacaktı. )

- fenerbahçe'nin son 8 maçında karşılıklı gol olmuş.

yani , iki takımda son haftalarda en az bir gol yiyip en az bir gol atıyor.

öte yandan fenerbahçe'nin bu sezon ligde sadece 1 tane deplasman galibiyeti var. o da akhisar maçında. fakat , uefa da oynadığı 3 deplasmandan da galibiyetle döndü. bu istatistik biraz yanıltıcı gibi görünüyor ama bana kalırsa fenerbahçe ilerleyen zamanlarda sıkı bir deplasman takımı kimliğine bürünecek. içerde oynadığımız maçlarda golü bulamadığımız her dakika taraftarın baskısıyla biraz daha strese giriyoruz gibi , ama deplasmanlarda gayet rahat , önce durdur sonra vur , sonra da oyunu tut mantığıyla oynuyoruz.

şimdi , galatasaray'ın orta sahasındaki ikili ; melo ve selçuk geçen seneki formlarında değiller. ve bu sene , gördüğüm kadarıyla galatasaray orta sahası geçen seneye göre biraz daha kırılgan gibi. çabuk pes edebiliyor ve biraz daha fazla hata yapabiliyor. savunmada , eboue reyiz geçen seneki gibi değil. bu sene gayet ortalama bir sağ bekin yaptıklarını yapıyor. onun yanında genç semih savunmanın generali olma yolunda hızla ilerliyor. kendinden emin , öz güveni yerinde oynuyor. galatasaray , semihin hatası yüzünden gol yediğinde bile semih oyundan kopmuyor. dany hakkında bir şey söylemek istemiyorum keşke gaziantepspor da kalsaydı. onun haricinde , geçen sene ilk 11 de çok fazla forma şansı bulamayan riera , bu sene farklı mevki de de olsa 11 de başladığı için kafa olarak rahat. riera iyi kotarıyo yine o mevkiyi , en azından hücum varyasyonlarına ne yapması gerektiğini zaten bildiği için , galatasaray topu ileride tuttuğu zaman daha etkili olabiliyor. ve zaman içerisinde savunma anlayışını da geliştirmiş. özetle bir güvensizlik vermiyor o bölgede.

öte yandan fenerbahçe de orta sahadaki ikili , mehmet topal ve meireless , fenerbahçenin şu oyun anlaşısında çizgi de oynuyorlar. orta saha çizgisine paralel oynuyorlar. bu ikiliyi görebileceğimiz en uzak mevki orta saha yayının 5-10 metre ilerisidir herhalde. neyse , bu ikili bence melo'dan daha fazla güven veriyor. meireless , melo gibi agresif gözükse de kariyerinde hiç kırmızı kart görmemiş ve melo'dan bazı özellikleri melo'dan daha iyi bence.
( son 2 maçtaki - ibb ve göztepe - performasını dikkate almayın derim , kart cezası sınırında olduğu için çok yumuşak oynadı. ) meireles ; atom karınca misali durmak yorulmak bilmez , press de devamlılığı olan , zaman zaman sert oynayarak rakip oyuncuların gözünü korkutan ( melo'nun da böyle bir özelliği var ama melo'nun agresifliği onu kırmızı karta daha yakın tutuyor ) dikine pas verebilen , sert ve isabetli şutlar çekebilen bir oyuncu. ve unutmadan söyliyim , teknik olarak bence melo'dan daha iyidir. öte yandan fenerbahçenin orta sahada ki bir başka sigorta ismi ise topal. kocaman bacaklarıyla topu rakibin ayağından söküp alıyor ama topal'ın en önemli eksiklikleri , çok fazla pas hatası yapması , topu müsait pozisyondaki arkadaşına göndermekte zaman zaman zorlanması ve oyunu öldürmesi ve tehlikeli bölgelerde topu ayağından çıkartmakta sorun yaşaması , topu kaptırması ve gol yememiz. avantajlarına bir de uzun boyunu ekleyebiliriz , kafa toplarında bir hakimiyet sağlıyor.

fenerbahçe'nin savunmasında , gökhan , yabo dayı , bekir , hakkında çok fazla konuşmaya gerek yok. sadece hasan ali soru işaretleri yaratıyor kafamda. ama o da son 3 sezondur hem kayserispor da hem de bu sezonun başından beri fenerbahçe de genç yaşına rağmen (1988 li ) çok fazla maça çıktı , hele bu sene ki avrupa kupaları maçları onun için büyük bir avantaj oldu.

amrabat ve caner karşılaştırması yapacak olursak ; ikiside topla oynamayı seven , kendisi gol atmaya çalışan adamlar. bunun yanında caner'in kötü bir arkaplanı var. kırmızı görmeye çok müsait bi oyuncu ve çok çirkef bir oyuncu. ama ortasaha da topu tutmaya daha alışık bir oyuncu. öte yandan amrabat , canerden teknik olarak daha iyi , bileklerine hakim , topu ayağından çok açmadan gidebilen bir oyuncu. ama amrabat , hollanda liginde zayıf savunmalara karşı çatur çutur çalımları dize dize gidiyordu , buraya geldi süper lig onu biraz zorladı. ve fenerbahçenin savunmasını nasıl yıldıracak/zorlayacak göreceğiz.

şimdi , lafı uzatmadan içimdekileri dökeyim.

eğer fenerli oyuncular geçen haftalarda da gördüğümüz gibi 87. 88. dakikalarda bile topa basmaya devam ederse , galatasaray maçı almakta zorlanır. kaldı ki fenerbahçenin savunma yapısını galatasaray dan daha iyi görüyorum , galatasaray ın kilit savunmaları açabilecek kapasite de üretken oyuncusu yok
( fenerbahçe'nin de yok gerçi ).

goller ya hızlı karşı ataklardan olur ya da duran toplardan gibi geliyor. ilk golü yiyen taraf panik yapmazsa , soğukkanlılığını korursa ilerleyen dakikalarda maça ortak olabilir. sonuç olarak ;

fenerbahçe kazanır veya berabere biter diyorum.

fantezi olarak ;

alt
maç skoru ; 1-1
fenerbahçe tek farklı kazanır
karşılıklı gol var
  • solskjaer  (15.12.12 10:44:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.