[]

Kariyer Belirleme Testleri

Selamlar,


Birkaç tane kapsamlı kariyer - ilgi alanı belirleme testine girmek istiyorum internette; ancak bunlardan en düzgünleri hangileridir, neye önem vermeliyim test kriteri olarak falan bilemiyorum.


Bildiğiniz başarılı testler varsa linkler misiniz? Yoksa da, nelere dikkat etmem gerektiğini falan belirtirseniz çok sevinirim.

 
www.torpil.com

şimdi suradaki acayip testi yaptım da. nasıl bir test olursa olsun sonuçlar oldukça saçma çıkıyor kanımca. önceden de üniversite öncesi bol bol yaptırmışlardı bize. şöyleki bir şekilde birden fazla ilgi alanınız vs. varsa mesela sonuçlarda :grafik, ressamlık, reklamcılık, mimarlık, müzisyenlik gibi bir sonuç çıktı diyelim. bunların hepsinin kariyer planlaması birbirinden ayrı olacaktır. peyzaj mimarlığından, sanat tarihçiliğine ordan orman mühendisliğine ordan da uluslararası ilişkilere kdr yüzbinlerce seçenek sundu bu test bana mesela. oysa ressam olmakla heykeltraş olmak arasında bile delicesine bir fark var. ha bir de bize uygun kariyerler meslekler ne kadar hayat görüşümüze ya da beklentilerimize uygun ki acaba. ne demişler en güzeli en iyi yaptığın en çok severek yaptığın tek bir şeyi devamlı yapmaktır. basit bir mantıktır ama mutlu olan insanlar ya da işlerinde başarılı olan insanlara bakınca bunu yapmaktadırlar.
  • random blonde  (30.12.08 04:42:23) 
Bir kariyer testi olmamakla birlikte Myers Briggs kişilik göstergesini tavsiye edebilirim ki, çıkan sonuçlar hayatın ve kariyerin hangi alanlarında başarılı olabileceğiniz konusunda oldukça aydınlatıcı olacaktır. Güzel bir örneği www.humanmetrics.com adresinde bulunmaktadır.


  • sui  (30.12.08 09:30:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.