[]

notebook un içi nasıl açılır? nasıl temizlenir?

Arkadaşlar 2 buçuk yıllık hp notebook um var ve artık fanından çok fazla ses gelmeye başladı, rahatsız edici düzeyde. önceden birçok kez masaüstü bilgisayar kasası açıp, parçaları temizleyip toplamışlığım var, ancak malum bu alet daha pahalı olduğundan açmaya tırsıyorum. Sonuç olarak;

1) fanı temizlemekle bu ses tamamen kesilir mi? (sesin cpu nun fazla ısınmasıyla alakası olduğunu sanmıyorum çünkü bilgisayar ilk açıldığı andandan itibaren aynı ses başlıyor)

2) temizleme veya kasayı açma işlemlerinin püf noktaları var mı? nelere dikkat etmeliyim? neyle temizlemeliyim? nereleri temizlemeliyim ?

3) 2 buçuk yıl geçtiğinden dolayı artık garanti olayından bahsedemeyiz heralde.

4) ne olacak bu fenerin hali

teşekkür ederim

 
ben de zamanında fujitsuma yapmıştım aynı sebepten..
1. kesiliyor, mucize gibi.
2. ben sadece fana ulaşıp oradaki hayvani toz kütlesini (böyle elimle falan aldım, fanı kaplamış) çıkardım, sonra aynen geri topladım.
3. garantiye götürsem bu iş için 100ytl verirdim, mis oldu 15dkya..
4. aragones gitmedikçe haliniz harap :P

sorumluluk kabul etmem, ama bende işe yaramıştı..
  • erostrada  (29.12.08 22:13:46) 
Fanın hava çıkışından basınçlı havayı verince hava girişinden tozu dumana katıyo.bende işe yaradı.


  • gns  (29.12.08 22:14:55) 
youtube da videolar var bunla ilgili belki yardımcı olur.ses de büyük ihitmal kesilir.2.5 sene az değil :)


  • kurtulan adam  (29.12.08 22:15:19) 
1) fanı temizleyip, yağlayın inceden. ilk günküne benzer bir ses düzeyine yaklaşır.
2) model model disassembly guideları var bu aletlerin. service guide diye de geçiyor. onlara erişebilirseniz kendi modeliniz için, püf noktalarına erişebilirsiniz. yoksa da sorun olmaz çok. inanmak yarısı sonuçta.
3) aldığınızdaki şartlara bağlı. 3 yıl garantili bir modelse bahsederiz. en azından ben bahsederim. sizi bilemem.
  • passenger  (29.12.08 22:17:15 ~ 22:29:52) 
1-laptopunun marka, modelini disassemble, take apart kelimelerini google da arat. elbet videolu, resimli sonuç çıkıyor.

2-fanı temizlersen ses kesilir büyük ihtimal. diğer parçalara dokunmamaya çalış. bir de dikkat et klavyeyi bilgisayara bağlayan kablo var. klavyeyi sökerken koparma benim gibi:D

3- 2 yıl oluyor garantiler zaten.

4- feneri boşver de bu beşiktaş ne zaman kurtulacak demirören derdinden.
  • ayiadam  (29.12.08 22:21:00) 
Konuyla alakası yok ama birine lazım olur.
Garantisi olan laptopu açarken mutlaka eldiven giyin. Benimkinin içinde boya gibi bir şey vardı. Direk parmak izini alıyor. Terden mi neyden bilemiyorum ve parmak izi çıkmıyor. Direk tuttuğun yerler belli oluyor.
Yoksa ben mi panik yaptım
  • ilkdefa  (29.12.08 22:24:50) 
@ilkdefa

valla benimkinin içinde çift taraflı bantlar varmış açınca öğrendim. bantın bir parçası bir tarafta biri diğer arafta kaldı. ayrıca adamlar vidaların sıkılığından anlıyorlar açılıp açılmadığını.

@torque

ha bir en önemli konu elinde tüm büyüklükte daha doğrusu ufaklıkta tornavidalardan bulundur.
  • ayiadam  (29.12.08 22:28:09) 
elektrik süpürgesini fana dayayıp tozu toprağı çektirebilirsin ama fanın dengesini bozup daha fazla gürültüye maruz kalma riski de var.


  • lutfu  (30.12.08 01:08:07) 
bence onu tamirciye götür.
içini açsan da geri toplaması tam bi karın ağrısı. bir keresinde başıma geldi öyle bi akılsızlık yaptım. geri kapatana kadar akla karayı seçtim.
gerçi bu durum laptoptan laptop a değişir tabi ki ama hiç tavsiye etmem. püf noktası değil de ekranın ve klavyenin filmleri hassas oluyor, açıcak gibi olursan onlara çok dikkat et. eğer açarsan içine kompresör gibi birşeyle hava basarsan tozları kökünden halledersin. fan ına da bikaç damla yağ damlatıver.

fenerlin hali allahlık.
  • end of life  (30.12.08 11:47:59) 
daha adün açtım ve temizledim bilgisayarımı. nasıl dayanmış bu güne kadar ben bile hayret ettim. benim laptopun arka bölümünde 3 ayrı kapak vardı. ben fanın olguğu bölümün vidalarını söktüm kapak rahatça açıldı zaten. daha sonra fanı sabitleyen vidaları söktüm fanı dikkatlice yerinden kaldırdım. fazla asılmamak lazım kablolara zarar vermemek için.
gödüğüm manzara karşısında şok oldum.
fanın hava çıkış bölümü bir kalıp toz ile kaplıydı. öyleki arkadaş
-o toz değil lan sünger koymuşlar oraya dedi. :D
daha sonra bir fırçayla fanın içinide temizledim. gönül isterdiki içerdeki pervaneyi komple çıkarmak ama ince tornavidam olmadığı için vazgeçtim.
sonuç: ısınma sorunu diye bir olay kalmadı.
ses %50 azaldı. makina kendine geldi bir bakıma
  • canseven  (30.12.08 18:49:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.