[]

budapeşteye daha önce giden varsa biraz tavsiye?

Bu akşam eşim ile budapeşteye haftasonu gezmesine gidiyoruz :) internetten araştırdık ettik ama direkt giden biri varsa bir kaç sorum var;
Para birimleri forint ama euro da geçerli mi? değilse forinti çok kazık yemeden nerede çevirebiliriz?
Şuraya gidin, şuraya gitmetin tekin değildir vs diyebileceğiniz yerler var mı?

anlayacağınız biraz tavsiye..

 
kalacak yeriniz yoksa tuna nehri üzerinde bi gemi var alt katlar hostel üst katlar otel.tavsiye ederim değişik bi deneyim uygun fiyata


  • damla cikolata  (14.12.12 09:12:49) 
kalacak yeri halletmiştik. hostel california die bir yer. vaci street'deymiş.


  • teflon  (14.12.12 09:22:46) 
havaalanında da şehrin içinde de çevrim yapan yerler var. 300 euronun altında komisyon yüksek ama 10 lira 20 lira fark eder sanırım en fazla.

tuna üzerinde tekne turuna çıkabilirsiniz.

kahramanlar meydanına gidin.

şehri yukarıdan seyretmek için iki yer var, biri balıkçılar kalesi diğeri adını hatırlayamadığım özgürlük heykeli gibi bir tepe. (zaten gidince göreceksiniz)

balıkçılar kalesi ve arkasındaki kilise replika eserler olsa da o bölge güzel.
yine aynı yerde kahraman düşman mezarı görülebilir. yol kenarında küçücük, sembolik bir mezar taşından başka bir şey değil ama dünya üzerinde benzerine pek rastlanmayan bir saygı ifadesi olarak çok kıymetli. (bence)

szimpla kert diye bir bar var, harabe içine kurulu. rock kültürüne hitap ediyor. club filan değil. tavsiye ederim.
  • anarsi yureklerde  (14.12.12 09:52:10) 
hava çok soğuk olmazsa margaret island (margitsziget), şehrin en güzel parkı.


  • kenzotenma  (14.12.12 10:03:55) 
euro gecmiyor, cogu yer forint kabul ediyor. euro verdiginizde de cok düsük kurdan bozuyorlar. sakın havaalanı ya da istasyonlardaki sari/mavi renkli döviz ofislerini kullanmayin, cok düsük kur hesabi yapiyorlar. ben en avantajli degis tokusu bir bankadan ve matthias church yanindaki parktaki döviz ofisinden yapmistim.

sözlükte fazlasi ile yazilmis zaten, oralari okusaniz yeter. hop on hop off turlari tercih edebilirsiniz, gezilecek her yeri dolasiyorlar. tramvay hatti da sehri dolasiyor, bilet kontrolü falan da olmadigi icin ben hep onlari tercih ettim. tunadaki nehir gezintisini aksamüstü yapmaya calisin. mahzen publar var ama bir esprisi yok.
  • atmacaged  (14.12.12 10:07:51 ~ 10:08:39) 
biz cebimize az bir miktar euro koyup oradaki atm'lerden forint çekmiştik, tl-euro-forint dönüşümündeki kur farkından yiyeceğimiz kazığın biraz daha azını yemiştik.


  • kül  (14.12.12 10:26:03) 
sehir istanbul gibi cok tepeli ve genis alana yayildigi icin hop-on hop-off otobuslerle gezin. cok turistik ama birkac saat icinde sizin 2 gunde gezeceginiz yer gezdiriyolar. fiyati diger avrupa sehirlerine gore cok daha uygun ama pazarlik da edin dusuyolar cunku.


  • ladida  (14.12.12 15:19:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.