[]

Aldatma

erkeğin "bir gecelik kaçamağı", neden roller değişince "kadının orospuluğu" oluyor? erkek-kadın cinselliği arasında bir fark görüyor musunuz? özellikle erkeklerden cevap bekliyorum. samimi olun ama, kendi tecrübelerinizden hareket edin, isteyen özelden gelsin, yeter ki ayak yapmayın :p




 
ben görmüyorum şahsen. erkeğinde orospusu oluyor bana göre.


  • eyyorlamam bu gadar  (13.12.12 23:36:15) 
Cocukluktan itibaren toplumun getirdigi bir sey bu. Erkek evlatlarin pipisini gostermekle baslayan aslan oglum'la devam eden macerasi kadinlar icin farkli. Toplumun onlara verdigi gorev ise "ailesini utandiracak bir sey yapmamasi". Kucuk kizlar bile nispeten "aykiri" elbiseler giyse bile baskasi ne der mantiginda olundugu icin.. Gerisini sen biliyorsun zaten.


  • she was my baby  (13.12.12 23:37:55) 
peki şöyle diyim, yarın öbür gün kız arkadaşınızın alemlerde sarhoş kafayla biriyle yiyiştiğini haber alsanız ne yaparsınız? ya da siz erkek halinizle sarhoş kafayla birileriyle yiyişince ertesi gün sevgilinize tavrınız ne olur? benzer durumlar elbet yaşanmıştır, bana fact ile gelin :P


  • rotario  (13.12.12 23:43:27) 
bende görmüyorum. kadında erkeğe oruspu desin altta kalmasın arkadaş. boşasın gitsin hatta kaçamak neymiş, çüküne sahip olamayan adamdan eş mi olur?

er kişiyim.
  • trajikomix  (13.12.12 23:43:49) 
şakirt filan değilim ama bize öğretilen kadın namustur kavramı.kız arkadaşımı biriyle yiyişirken filan görsem değil ağzıyla kuş yakalamak,uzaya zıplasa benim için bitmiştir ve ömür boyu kaşar kalaacaktır gözümde.


  • mehmetoloji  (13.12.12 23:48:13) 
@mehmetoloji

peki aynı şeyi sen yapsan kendin hakkında da böyle düşünür müsün? yargılayıcı bir soru sormuyorum, harbiden merak ediyorum.
  • rotario  (13.12.12 23:51:42) 
ben her iki tarafın aldatmaması kanısındayım.ben aldatırsam o da beni affetmesin.yani şöyle bir şey var; @she was my baby'in dediği gibi bizim toplumumuz bunu bizim iliklerimize kadar işlemiş.kadın namustur,erkek yaparsa fazla abes değildir,olağandır.ama dediğim gibi iki tarafında aldatması iğrenç ötesi durumdur.ve yine bana göre kadının yapması çok çok öte bir şeydir,dönüşü asla olamaz.


  • mehmetoloji  (13.12.12 23:56:15) 
tam olarak şundan kaynaklı; yaşadığımız toplumda erkeklerin kadınlarla ilişkisi 1)anne-oğul ilişkisi
2)ne yazık ki yok.Yani yolda sokakta okulda işte bir kadınla normal insan gibi vakit geçirip nebilim yemek yiyip, gezip tozup,(erkek arkadaşıyla nasıl vakit geçiriyorsa öyle) bir şey paylaşamıyor.Bu anlamda sosyalleşemiyor.Hatta bunu "yapamıyor"dan ziyade, yapmıyor.Gerek bile duymuyor.

Anne/bacı dan sonra karşılaşabildiği tek kadın figürüne - bakın yine sosyalleşmek amaçlı değil- seks amaçlı para karşılığında ulaşıyor. Bu durum da anne-kardeş-eş dışında erkekle vakit geçiren her kadın fahişedir algısı oluşturuyor. Böyle.
  • jimjim  (13.12.12 23:59:31) 
Şimdi olay "bir gecelik kaçamak" kelimesinden başlıyor. Erkekler için "bir gecelik kaçamak" kadınlar için kaşarlık(?).

Mehmetoloji'ye göre iki tarafın da yapması kötü ama kadınınki daha kötü. Kişisel algılamasını asla istemem ama bu ikiyüzlülüktür.

Yukarda bir arkadaşın da dediği gibi bu yetiştirilmeden başlıyor aslında.

Ayrıca "sadakat" cinsiyeti olmayan bir kelimedir. Erkeğin aldatmasını "bir gecelik kaçamak" ya da daha da iğrenci "yaa erkek sonuçta ihtiyaç" gibi kalıplarla örtemezsiniz. Ha örtüyorsanız aynısını kadına da yapmalısınız. Yapmazsanız bu bir zamanlar siyah ve beyazlar için çıkan "eşit ama farklı" yasasına benzer. Başlıca adı cinsiyetçilik, ayrımcılıktır.

Dediğim gibi sadakatin cinsiyeti yoktur. Aldatan insan - er ya da dişi - sadakatsizdir.

Ve son olarak: iyi ki lezbiyenim arkadaş ya!
  • burasi ne garip bir yer  (14.12.12 00:02:49) 
aldatmak namustan önce karşıdaki kişiye saygıyla alakalıdır
kimse bilmeyecek garantisi dahi verilse bu saygısızlıktır
başkası bilir mi başkası ne der diyerek kendinize hakim oluyorsanız durumunuz çok kötü zaten
eğer biz erkek yapınca kaçamak kadın yapınca orospuluk olarak görüyorsak toplumun kafasıyla alakalı bir durumdur
toplum kafasıyla değil de etik kurallar dahilinde çocuk yetiştirerek uzun vadede faydalı olabilirsiniz
sarhoş olmak hiçbir konuya bahane olamaz

er kişisiyim
  • Fakin idiyıts  (14.12.12 00:03:45) 
@babamsagolsun

Yazıp yazıp sonra "cevap yazmayın" demek tuhaf geldi bana.

Senin feminist olarak nitelendirdiğin insanlar gibi bir çıkış yapacağım. Evet annelik kutsaldır ama her kadın anaç doğmaz. Pembe cüzdanı olan herkes mükemmel bir anne, hatta anne olmak zorunda bile değildir. Bu yüzden anne figürü üzerinden örnek vermen saçma geldi bana.

İkinci olarak kimse hiçkimseye "kadınsa böyle olmalıdır" diyemez/dememeli.

Okuduğunu sanmıyorum ama tekrar aynı şeyi yazmamak için yukarda yazdığım cevabı okumanı rica ediyorum. Şimdi ya da yarın ya da ne zaman sınavın yoksa. Hiçbir zaman geç değil çünkü "senin tabirinle" evet gerikafalı birini kazanmak için.
  • burasi ne garip bir yer  (14.12.12 00:17:30) 
İbrahim tandogan haric herkesin yorumu tam eksici entel yorumu. Yok toplum dayatmasiymis da falan da filan da. Arkadas bu is biyolojik. Kadin dedigin erkekle ayni mi hissediyor? Sadece ami oldugu icin mi kadin? Neden toplum dayatmasi olmayan yerlerde de kadinin aldatmasi igrenc geliyor onu aciklayin hele?


  • mikail bey  (14.12.12 00:39:21) 
çok net değil mi? erkek egemen bir dünyada yaşıyoruz. erkek de sahip olarak hepsi benim olsun istiyor. dışardakini skeyim çapkınlık diyeyim, evdeki yapmasın diye de namısımmm diyerek kalın ahlak duvarları arasına hapsedeyim, toplum nezdinde orospu olmakla tehdit edeyim. hatta bu cümleyi kurana da sıs lan feminist garı diyeyim o da çok kurcalamasın. mis gibi düzen.


  • yassa leyn  (14.12.12 00:45:59) 
Sevgilisi varken tek gecelik iliski yasayan erkek de orospudur. Boyle bir seyi affeden erkek hic gormedim duymadim ama kadin tarafindan bir hayli var. Kanaatimce bunu affetmek de ayri bir karaktersizlik ornegidir.


  • sAINT  (14.12.12 00:50:06) 
o dediğiniz erkeklerin bakış açısı..

yorumları okumadım bişeyler dönmüş de neyse..

bir kadının aldatması için (uç rahat-bağımsız bi karakter değilse) çoook zordur. o adam içinde fena yara açmıştır, haketmiştir. erkeklerinki gibi öylesine ya da hemen unutacağı türden de olmaz. aldatır ve gider, geri de dönmez..

teoride ikisi arasında da fark yok, ikisinde de o ilişki çoktan bitmiştir.
evet, bir ilişkiyi üçüncü kişi bitirmez, ancak biten bir ilişkiye üçüncü kişi girebilir.
  • lambada  (14.12.12 00:56:43) 
her olaya önyargısız yaklaşan neredeyse ütopik bir seviyeden baktığımda içimden gerçekten demek istediğim şey tabiki fark yok, kadına yakıştırılan orospuluksa erkeğe de aynı etiket konmalı olur. bunu samimiyetle söylüyorum. toplumda kadın erkek eşitliği varsa bu böyledir. fakat ekstrem durumlar haricinde ilişkide kadınlar erkeğin korumasında himayesinde olmak ister. her ne kadar bir birey olarak erkekle aynı statüde olsa da, kadın erkeğin himayesini hissetmek ister. bunun tamamen duygusal boyutta olduğunu düşünüyorum. yani iş hayatı paylaşmaya gelince kesinlikle eşitlik söz konusudur. işte bu himayeyi isteyen kadın aynı zamanda gidip barda çakır keyif olup önüne gelen adamla yiyiştiği zaman benim gözümde aynı durumdaki erkekten daha iticidir. sonuçta ikisininde tüm sosyal durumlarda eşit olduğunu savunsam da ister ataerkil aile yapısı diyin, ister anadolu düşünce tarzı diyin eşitlik ilkesini savunan biri olarak, belkide sahiplenme duygusundan da olabibilir, burda kadına negatif ayrımcılk yaparım. ayrıca sadakat bir toplum kuralı değil insanlarn birbirine duyduğu saygıyla alakalıdır.


  • sehpa fx350  (14.12.12 01:17:08) 
ibrahim ve mikail +1

katılıyorum.
  • dieselsingle2  (14.12.12 01:39:01) 
her zman söyledim yine söylerim ilişkide sadakat önemlidir eger sadık kalamıycaksan baslamıycaksın hic birseye. ayrıca insanın ruhu orospu olmasın yeterki gerisi bos. er kisiyim


  • printfcompeng  (14.12.12 03:20:03) 
görmüyorum. kiz arkadasim sarhos biriyle yiyisse de bisey demem. Daha uzun boylu bir olay icin ise kendi icinde degerlendirilmesi gerek diye düsünüyorum.


  • hophophoba  (14.12.12 03:29:26) 
bu ülkede kadına değer verilmez,saygı duyulmaz,insan yerine konmaz,kadınların duyguları yoktur,kocan ne yaparsa yapsın susmak zorundasındır ve aynısını sen yapamazsın.kadın bu ülkede sadece mal gözüyle görülür.alınıp satılabilir.o yüzden bu çok da sorgulanması gerekli birşey değil,eskiden hep bir umudum vardı.kadınların da insanca yaşayabileceği bir ülke oluruz diye düşündüm ama artık hiç umudum yok.kadınlar bile haklarından habersiz,onlar bile bu zihniyetteler,herkes olmasada.galiba saldırganca davranmaktan başka şans yok.


  • rock n roll  (14.12.12 07:52:38) 
Ekşici entellere bir sorudaha sorayim madem toplum dayatmasiymis, neden erkek eşcinseller tum dunyada insanlarin asiri tepkisini cekerken kadin escinseller cok tepki cekmez? Neden erkek calisirken kimse yadirgamaz da, erkek evde cocuk bakip karisi calisirken tum gelismis toplumlar da dahil digerleri bu durumu yadirgar? Ya da yine sizin biyolojinizi ilgilendiren bir sey sorayim, neden boceklerden tiksindiginiz halde ugur bocegi sevimli gelir, renkli oldugu icin mi?

Bir fikir beyan etmeden once bilginiz yoksa az biraz arastirin. Okuma ozurluyseniz belgesel izleyin, kadinlar ile erkek ayni degildir, ikisinin yaptigi seylerin sonuclari da ayni degildir ve bunlarin tamami psikolojik degil fizyolojik nedenlerdendir hatta burada ikisi ayni seydir diyen ergen ve entel kitlenin bile yaptigi fizyolojiktir, amac kadinlar arasinda farkedilmek. Aldatmak elbette kotu bir sey ancak dunyanin her yerinde aldatan kadin toplumdan bizzat kadinlar tarafindan dislanir. Dunyada gelismis toplum yok diyen d bir zahmet siktirsin gitsin.
  • mikail bey  (14.12.12 08:29:34) 
mikail bey +1

bence de tamamen fizyolojik nedenlere bağlı bir durum. örnek verecek olursak;

bir erkek iki kadınla birlikte yaşayıp, onlardan çocuğu olsa çocukların annesi de babası da bellidir.

kadın iki erkekle birlikte yaşayıp çocuk sahibi olsa, dna testi yaptırmadan bebeğin babasının kim olduğu anlaşılmaz, hatta milyonda bir ihtimalde olsa testte iki erkekte %50 babası çıkabilir (amerikada mı ne olmuştu öyle bir olay kadın aynı gün hem kocasıyla hem sevgilisiyle birlikte olmuş, spermler aynı yumurtayı dölleyince babalıkları eşitmiş filan).

bu yüzden temel dürtüsü hayatta kalmak ve üremek olan insan için ikisi birbirinden farklıdır.
  • yue  (14.12.12 10:11:54) 
sonuç olarak uğurböceğini severiz ve çocuğumuz iki babalı olabilir. o yüzden tek gecelik ilişkilerde kadına düşen sıfat orospuluktur. zuhaaa:D


  • yassa leyn  (14.12.12 11:45:05) 
@yassa leyn, okulda öğle arası zili çaldı galiba:)


  • mikail bey  (14.12.12 11:47:50) 
ilahi mikail beycim:) sorun yok nöbetçiyim bugün^_^


  • yassa leyn  (14.12.12 12:47:00) 
kadın aldatırsa bir gecelik kaçamak, şımarıklık olarak görürüm. erkek aldatıyorsa orospudur. benim görüşüm bu.


  • idontgiveadamn  (14.12.12 21:56:19) 
doğu-batı-şakirt-ateist-avrupa-asya fark etmez.

yeryüzünün her yerinde ideal kadın miti,
kolay ulaşılamayan güzellik ve zarafet nesnesi olarak tasvir edilir. kadın bu özellikleri ne kadar taşıyorsa o kadar idealdir. karşı cinse cinsel zaafı olması ve çok kolay yatağa atılabiliyor olması "kolay ulaşılamazlık" puanını düşürür. bu yüzden cinsel aldatma gerçekleştiren kadınların erkek gözünde değersizleşmesinin sebebi budur. bence.
  • narcissa black  (17.12.12 14:05:03) 
her ikisini de karaktersizlik olarak değerlendirip konuyu kapatırıyorum.


  • gudumlu anne terligi  (17.12.12 14:36:53) 
erkeğin yaptığı kaçamak deil şerefsiz pezevenklik kadının yaptığı da orospuluk adam gibi adamlar aldatmaz ama kadınlar adam gibi adamları sevmezler kimse alınmasın darılmasın bu benim yorumum


  • erdok  (19.12.12 14:33:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.