[]

unutulan maaşı zorla vermeye çalışan amerikan şirketi

şimdi durum özetle şöyle:
amerikadan türkiyeye birkaç ay önce kesin dönüş yaptım. orada çalıştığım şirketten maaşları iki haftada bir çek olarak alıyorduk (bi-weekly paycheck). çekler adımıza kesiliyor, bankaya yatırıyoruz falan. neyse son çekimi almamışım. daha doğrusu istifamı verdikten iki hafta sonra kabul ettiler. o arada işe filan gitmemiştim, o süreyi de ödemişler. bonservisime falan da çalışmışım gibi yazmışlar. almayınca çekim muhasebede kalmış.
bana bir şekilde ulaştılar, çeki almamışsın, gönderelim diye. mutlaka göndermemiz lazım filan dediler.
şimdi bu adamlar iyi niyetlerinden mi böyle bir şey yaptılar yoksa çeki almadığım için kanuni bir sıkıntı olur diye mi korktular? malum sene sonu muhasebe kayıtları falan kapatıyorlar. merak ettim soramadım da adamlara.

 
bro dünyada hiçbir teşkilat yoktur ki, amerikan vergi denetimi organizasyonu kadar korkutucu olsunlar.

amerikada bir eyaleti bombayla yok edebilirsin.
milyarlarca dolarlık uyuşturucu alıp satabilirsin.
ya da yüzlerce kişiyi öldürmüş bir seri katil olabilirsin.
tüm bunları yapmış olmana rağmen bir şekilde kaçabilir, kendini gizleyebilirsin.

ama herhangi bir şekilde vergi kaçırmışsan, seni bulurlar, seni didik didik ederler ve seni sikerler.

düşün, binlerce suçun sahibi al capone sadece vergi kaçırdığı için tutuklanmış.

kısaca: bu adamlar da kaçak işçi çalıştırıyormuş ya da vergi kaçırıyormuş gibi görünmemek için ne yapıp edip sana o parayı ödüyorlar.
  • kamera motor  (13.12.12 17:14:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.