[]

Epileptik rahatsizlik

Degerli dostlar,
26 yasinda bir yegenim var. 3 yasindayken atesli bir rahatsizlik geciriyor ve beyninin sol lopunu kullanamaz hale geliyor.
O surecten bu yana oz bakimi ailesi tarafindan yapiliyor ve konusamiyor. Ayrica epileptik bir rahatsizligi var ve gunde 6 kere nobet geciriyor.

Yegenimin hic degilse epilepsi nobetlerine bir cozum yolu ariyoruz. Kullandigi ilaclar fayda etmiyor ve bos yere karaciger ve bobreklerini tahrip ediyor.
Bu konuda onerisi olan arkadaslardan yardim bekliyoruz.
Tesekkurler

 
ilaçlarla tedavi edilen bir hastalık diye biliyorum epilepsiyi. yada en azından nöbetleri geciktiriyor, hafifletiyor diye duymuştum. çok geçmiş olsun.


  • sehpa fx350  (13.12.12 12:02:53) 
Geçmiş olsun öncelikle.

Epilepsi pili sıkça nöbet yaşayanlara çözüm olabilecek nitelikte:
www.ntvmsnbc.com
  • jesterdvine  (13.12.12 12:28:45) 
bakirköy türk böbrek vakfinda dünyaca ünlü bir prof. var
Esat Eşkazan

ona gidin, ücreti cok düsüktür. bir ilac verir ömür boyu epilepsi var miydi yok muydu bünyeniz hatirlamaz.

bi kac testten sonra en uygun ilaci verir.. gecmis olsun..
  • Mügüs  (13.12.12 12:32:03) 
esat eşkazan'ı ben pek tavsiye etmiyorum. ben de bir epilepsi hastası olarak kendisini ziyaret etmiştim. ilaç konusunda çok bilgilidir. ama biraz deneysel çalışmakta. çok hastası var ve beklediğiniz ilgiyi göremeyebilirsiniz.

epilepsinin onlarca çeşidi bulunmakta. sizin yeğeninizin epilepsi türü nedir? mesela ameliyat seçeneği var. benim epilepsi türüm ilaçla tedavi edilemeyen cinsten. yani ömrüm boyunca ilaç kullanmamı gerektircek bir tür. bu yüzden ben de ameliyat olmayı düşünüyorum. ameliyat, benim epilepsi türüm için oldukça başarılı bir yöntem. bence işe üniversite hastanelerinden başlayın.
  • bilmemkacincinick  (13.12.12 12:37:33 ~ 12:38:10) 
bu çok çok çok ciddi bir durum. hele günde 6 kere nöbet geçiriyorsa hastalığı çok ileri seviyelerdedir. epilepsi ilaçla tedavi edilebilir bir hastalık. ancak bu hastalığın ilk seviyelerinde etkili olabilir. ileriki seviyelerde hastalar genelde ameliyat edilebiliyor. pek çok üniversite ve araştırma hastanelerinde epilepsi klinikleri var. oralardan yardım alabilirsiniz.


  • elikası  (13.12.12 12:45:22) 
esat eşkazan üniversite hastanesinden emekli olmus daha sonra özele gecmistir. isminizi söylediginiz zaman binlerce hastasi olmasina ragmen size en son ne dedi ne ilac verdi hepsini hatirlar, kilonuzu sorar ve bir önce ki kilonuzla fark var mi yok mu aninda söyler.. tüm bunlari konustuktan sonra dosyaniz gelir inceler vs vs. adamin zekasi muhtesemdir.

baska doktora gittiginizde ise size sunu sorar; daha önce ki doktorunuz kimdi?
esat eşkazan dersiniz, hayranlikla gülümser ve o benim hocamdi, neden doktor degistirme ihtiyaci duydunuz bence onda kalin ama isterseniz ben genel olarak bir bakayim der ve sizi esat bey e geri gönderir :)

amerikada epilepsi üzerine konferans verir! ki bu cok önemli bir konu bence..

tavsiyem esat beyden yardim almanizdir. en azindan iyi bir ögrencisini bile tavsiye edebilir..
  • Mügüs  (13.12.12 17:26:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.