[]

Kişisel Gelişim midir ne haltsa..

sevgili duyanlar;

şimdi benim ders verdiğim bir genç var, eleman bildiğin zeki, espriden anlıyor falan hatta öyle çok konuşmuyor ama konuştu mu lafı gediğine oturtuyor, ya da tek kelime söyleyip güldürmeyi biliyor. tabi bu elemanın bu halini görebilmek için baya bir beklemek zorunda kaldık, çünkü tanımadığı/yeni tanıştığı insanlarla iletişim kurmaktan pek hoşlanmıyor ya da çekiniyor diyelim. hiç unutmam ilk gün adını sorduğumda, dersleri hakkında konuşmaya çalıştığımda falan kıpkırmızı olmuştu. uzun zamandır görüştüğümüz için artık benimle konuşurken daha rahat. neyse fazla uzatmayayım ben bu elemana bildiğiniz üzülüyorum, yabancılarla iletişim kuramamasına, kendini ifade etmekten korkmasına, fikirlerini söylemekten çekinmesine vs.

bu durumda bana önerebileceğiniz bir şey var mıdır? bu gence nasıl yardımcı olabilirim, aslında bunu farkettirmeden yapmak istiyorum. benim aklıma ilk olarak kendine inanma, kendinle barışık olma temalı kitaplar geliyor fakat okumadığım için bilmiyorum. bileniniz varsa bir önerirse memnun olurum. kitap dedim diye diğer önerileri de es geçmezseniz sevinirim.

iyi geceler.

 
psikiyatra gitsin, sosyal fobisi ve obsesif kompulsif bozukluk(gu) olabilir.
benim okul oncesi, cocukluk, ilkokul, lise ve universitemin ilk yillarini anlatmissiniz resmen.
universitenin ikinci yarısından sonra, internetin de gelişmesi ve yaygınlaşmasıyla 4 metrekarelik odamda tek başıma otururken durumu araştırdım, anlamlandırıp ismini koyamadıgım bu durumun bir ismi ve cismi oldugunu ogrendim ve yardım aldım ve çözdum olayı...

şimdi aştım bunları artık... bir psikiyatr ve/veya psikolog şart.
  • anti hero  (13.12.12 00:08:37 ~ 00:09:47) 
kitaptan cok gorsel ornekler saglaman daha yararli olur bence. cok klise olacak ama su an aklima gelen; steve jobs'in meshur sunumlari var ya. konusmasi, durusu falan gayet profesyonel. o olabilir.

hah bak aklima geldi. cem yilmaz'in stand up vidyolari var yutub'da. 2008 mi 2006 mi ne dvdsi cikmisti hani. orada cem yilmaz'in tonlamasi, hareketleri falan 2000'deki gosterisine kiyasla cok cok daha iyi. hem ayni kisi oldugu icin arada farki cok net olarak gormek mumkun. birincisinde miymiy anlatirken ikincisinde tonlamasi ve durusu o kadar iyi ki, dinletiyor kendini mesela. ondan konuyu acip gosterebilirsin...
  • rebio  (13.12.12 00:08:45) 
belki durumun farkında olması daha iyi olur diye düşünüyorum. hani ortada bir sorun varsa ve elemanda dediğiniz gibi zekiyse problemi kabullenip, değişme yolunda adımlar atmak isteyebilir. ama bunu kendi içinde kabul etmemişse veya o kısmı görmek istemiyorsa sizin çabalarınız karşılıksız kalabilir.
tabi psikolog değilim ama görüşlerim bu yönde şahsen.
hatta bir psikoloğu görmesi çok daha iyi olabilir eğer iyi ilişki kurabileceği birini bulabilirse.
  • Deathklaat  (13.12.12 00:09:11) 
underground hayatı bir görmeli, bir dövüş sporu öğrenmeye başlayarak adım atabilir merdiven altı salonlar bu iş için idealdir. şaka yapmıyorum çok şey değişecek hayatında. hem dövüşmeyi öğrendiği için kendine güveni artacak hem de ordaki abileri elemanları görüp olayların nasıl döndüğünü farkedecek. salonun hocası efendi adamı ezdirmez zaten sahip çıkarlar, korkmayın bir şey olmaz. adamın yırtılmaya ihtiyacı var.


  • monkey  (13.12.12 00:28:29 ~ 00:29:56) 
her insanın 'düzeltilmesi' gerekmiyor. faşist olmayın. herkes olduğu gibi lazım ve öyle güzel. utangaç insanlar sorunlu değildir. kişilik manipüle etmeyi amaçlarken önce mesela çeşitli incelenmiş kişilik tiplerini araştırabilirsiniz içedönük, dışadönük gibi. hatta ted.com da introvert bir ablanın çok şahane bir konuşması var bahsettiğiniz tipteki insanlara nasıl yaklaşmak gerektiği ile ilgili. söğüt çam olmaya çalışıyo mu? bırakın allaşkına diyesim geldi bu cevabımda benim. mikemmel olmayıversin insanları özel kılan hafif girintileri olsun beyav çeşitlilik olsun. kimi de çekingen utangaç olsun, sonra herkes kültür mantarı gibi birbirini ezip üste çıkmaya çalışan tipler haline geliyor, birbirine benzemeye çalışıyor. uzattım. kafasını, ufkunu açmak istiyorum desen neyse. bu halini görmek için uzun bekledik demişsin ne kadar güzel işte böylece kendinizi özel hissettiniz, size açıldı, güvendi. zort diye ilk günden açılıp saçılsaydı böyle özel olmayacaktı ama di mi ama yav. o sizden böyle bişi talep etti mi? sorunum var abi yardım et dedi mi? cevabı hayırsa o zaman bunun adı işgüzarlık oluyür.


  • kediebesi  (13.12.12 00:35:55 ~ 00:38:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.