[]

A mı diyim B mi diyim? (Modern zaman işçi problemi) part2

Sevgili duyurumuzun kariyer koçları;
hala ikna olamadığım için tekrar açtım duyuruyu. Yarın nihai kararı vermem gerekiyor. Pazartesi başlıyorum diye konuştuk, kararıma göre diğerine "başka teklif geldiği için gidemeyeceğimi" söyleyeceğim..

İki arada bi derede kaldım, mülakatlardan kafam döndü, dışarıdan tarafsız görüşlerinize ihtiyacım var. Sizce hangisi??

A FİRMASI------------------

+ Sektör ve pozisyon tam istediğim gibi.
+ Tek kişiye bağlıyım, benimle benzer pozisyonda 2 kişi daha var.
+ Yılda 10 a yakın yurtdışı seyahati+ fuarlar var.Üretiminin büyük oranını 100 e yakın ülkeye ihraç ediyorlar.
+Burada 1-2 sene sabredebilirsem çok şey öğrenirim, başka şirkete geçişim rahat olur.
+Maaş muhtemelen B ye göre 200-300 tl arası fazla olabilir.

-Büyük bir şirket olsa da aile şirketi, piyasada ismi var ama tam olarak kurumsallaşma yok.
- Sabah 8- akşam 18:30, cumartesileri 14:00 e kadar
- Sabah 6 da uyanıp akşam eve 9 da dönüyorum demektir bu. ve sadece pazarlarım kalacak. sosyal hayat sıfırlanır.
- Ev-iş arası gidiş dönüş en az 4 saat sürecek. ve yolun sadece yarısına kadar servis var, sonrasında metrobüs+ otobüs+ 10 dk yürümem gerekecek.
- Departman fabrikanın hemen üstünde,İstanbul un da neredeyse dışında. Ben merkezde oturuyorum, taşınmak istemiyorum kesinlikle.
- Dinciler biraz, ha beni ilgilendirmiyor orası, ben de inanırım da böyle iş yerinde falan bu kadar bariz olması hoş olmuyor bence, ileride bazı konularda rahatsız olabilirim sanki..

B FİRMASI------------------------------

+ İsmi olan büyük bir şirketin internet tarafı.
+Daha önce çalıştığım işe benzer ve çok rahat bir iş, ama yaratıcılık/kendini geliştirmeye açık değil
+ Sabah 9- akşam 6, cumartesileri tatil (oleey:)
+ Evime çok yakın /tek vasıtayla yarım saat yakınlıkta (günde yol için max 1 saat demek)
+ Harika bir plaza katında, şık bina, şık insanlar
+ Genç ekip

- Bağlı olduğum bir müdür ve onun da müdürü olacak, yani oranlarsak A firmasındakine göre bir basamak aşağı pozisyondayım
- Sektör gelişiyor devamlı ama sirkülasyon fazla, her an işi kaybedebilirim gibi de geliyor, garantili değil yani A gibi..
-Yurtdışı vs olanağı yok, bilgisayar başından adım atmayacaksın.


**Şu son B deki görüşmede içimin yağları eridi resmen ama A da daha önüm açık ve bana çok şey katar diye bakıyorum. Ama kafamda şu aşırı dincilik olayı da takıldı, öyle bir şirkete girince değiştirmek istediğimde başka şirketler üzerinde negatif bir etken midir bu??

**Siz olsanız 2 sene sabah akşam her gün böyle kasar mısınız? yoksa amaaan iş iştir işte, deli misin, mis gibi git gel,B tabii ki mi diyeceksiniz?


Şüphesiz ki sen göremediğim noktaları da görür, söylersin bana duyuru..

 
parası iyiyse b denilip bir süre para biriktirilebilinir, sonra yine önünüze bakarsınız.
a' nın da yurtdışı fuarları bir avantaj, fuarlarda bir çevre yapıp belki yurtdışında çalşmaya başlarsınız.

  • jedilance  (12.12.12 21:46:16) 
A şirketinde bir süre sonra depresyona gireceksin.O kadar yoğun ve yorgun olacaksın ki aklında işten başka bir şey olmayacak.

B şirketinde başka şeyler düşünmeye, kendini geliştirmeye zamanın olacak. Sirkülasyon fazla olsa da bu seni ek şeyler düşünmeye sürekli geliştirmeye teşvik edecek.Çeşitli kurs ya da sertifika programlarına zamanın kalacak.Bu da ileride farklı alanlarda yürümene yardımcı olabilir.

İş konusunda benzer kararsızlıklar içinde ben de çok kaldım.Daha da bir sürü şey yazarım ama üşendim şimdi.

Kısaca ben olsam B'yi seçer yoluma bakarım.Ama kendi kararını kendin ver.Buraya yazılanlar %1 etkilesin seni.
  • Evocati  (12.12.12 21:50:36) 
yeni mezun sayılırım pek bir deneyimim yok ama bence b'yi seçmelisin. gözlemlediğim kadarıyla iş hayatında aşırı hırslı insanlar uzun vadede mutsuz oluyor.her şeyden öte hergün 4 saat yolda hiçbir şey için çekilmez.


  • yasanmamısyıllar  (12.12.12 21:51:03) 
@jedilance; B pek para biriktirilecek gibi değil. ama A da biriktirilir.
A nın yurtdışında kendi ofisleri de var, ama yurtdışı dediysem Yemen, Mısır gibi. Mısır daki ofise birilerini arıyorlar mesela..

İstanbul şartlarında haftanın 6 günü,günde 4 saat yol,yoğun çalışma ortamı ne kadar dayanılır ki? şurada burnumun dibinde mis gibi yer varken dedlilik mi bu yaptığım, A yı seçersem??

hadi bu gece şu konuyu çözelim el birliğiyle de, bir rahat uyku uyuyayım artık..
  • su olsam ates olsam  (12.12.12 21:52:45) 
A ve B'ye sana katacakları ve senden götürecekleri şeklinde bak hatta liste yap. Bunun yanında senin hedefin ne? Sen bu hayatta ne istiyorsun? Bana göre B'dir, ona göre A'dır.


  • reyals  (12.12.12 21:57:47) 
paranın da kariyerinde dibi batsın insanın kafası rahat, içi huzurlu olsun. sağlıklı bir vücut ve ruh sağlığı her şeyden önemli. ha ben illa kariyer yapacam diyorsan B'de kendini işine verir kasarsın, orada da kariyer yaparsın.


  • ermoo  (12.12.12 22:59:55) 
Artiyo eksiyi bir kenara birak, kendini orada calisiyor dusun, iceri giriyorsun, masana gidiyorsun, oturuyorsun.hangisinde daha huzurlu goruyorsun kendini? Ben genelde buna bakiyorum.huzur onemli bir sey. Sevmedigin bir yerde calismak hayati zindan eder. Ama mali durumun kotudur, yeni mezunsundur ogrenmeye ihtiyacin vardir falan o zaman artiya eksiye bak.sana ne katacagina bak, onune bir hedef zaman koy ve sabret.


  • 65 derece  (12.12.12 23:45:43) 
bence A'yı sana iyi satmışlar. A'yı seçersen bir süre sonra köpek gbi pişman olacaksın, yorulacaksın. sikerim lan ben bu hayatı diyeceksin.
B'yi seçersen aklın bir süre A'da kalacak ama unutacak, yeni hayatına adapte olacaksın. A'nın cazibesine kapıldığın için sana şu an B çok çekici gelmiyo ama B'nin kötü olduğunu düşünmüyorum ben. en kötü ihtimalle sıkılırsan bir süre B'de çalışıp yeni deneyim edinip 1-2 yıl sonra yeni iş ararsın. sonuçta dünyada sadece bu iki şirket ve pozisyon yok, sana şu an öyle geliyo olsa da:)

  • sirkelimon  (13.12.12 09:30:55) 
A da yarın başlıyorum, Allah sonumuzu hayır etsin..


  • su olsam ates olsam  (17.12.12 20:48:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.