[]

Evde köpek beslemek

Bahçeli bir evde oturuyorum (apartman dairesi) Benden önce mal sahibi oturuyordu, onların bir Golden'ı varmış ve bu yüzden apartmanla epey bir problem yaşamışlar. Ancak ben yine de bir köpek sahiplenmek istiyorum. Nasıl olur, apartmanla sorun olmaması için ne yaparım bilemedim. Var mıdır bir fikriniz?




 
Komşularınızdan "sorun değildir" mealinde bir kağıt alabilirsiniz ama duruma bakınca vermezler. Bir de yönetmeliğe bakın, ev hayvanıyla ilgili bir madde var mı. Yöneticiyle konuşun kısaca.


  • whoosie  (12.12.12 10:41:35) 
daha önce sorun olduysa mutlaka yine olur. etrafımdaki köpek sahiplerini ne hikmetse herkes apartmandan atmaya çalışıyor, imza topluyor vs.


  • Sarix  (12.12.12 10:46:30) 
yangına körükle gitme.


  • sen git ben geliyorum  (12.12.12 11:05:46) 
bazı insanlar hayvanlara karşı çok tahammülsüz.tekrar sorun olabilir.


  • rock n roll  (12.12.12 11:30:40) 
birincisi apatman yönetmeliğini kontrol edeceksin. eğer aksi bir madde yoksa kimse sen köpeği aldıktan sonra bir şey yapamaz. ama huzurunu kaçırırlar o ayrı.

ikicisi cins önemli değil denir ama cins önemlidir. her ırkın belli bir standardı vardır ve buna genel karakterleri de dahil. bazı köpekler havlamaya daha yatkın olur fln. bu yüzden apartmanda bakmaya uygun köpek seçeceksin. barınaktan aldığın köpeklerde ise genelde (trde pek çok cins köpek bulunuyor.) şansına kalmış köpeğin karakteri. husky görünüşlü bir labrador alabilirsin mesela.

ama cins de olsa barınaktan edinmiş de olsan köpek köpektir. EĞİTİM zorunludur. trde köpeğini doğru düzgün eğiten çok az köpek sahibi var. sorunların çoğu da buradan çıkar. (baştan tahammülsiz, önyargılı insanları saymazsak.)

bu nedenle bir sürü makale, kitap vs okuyup, araştırıp (ki bunları köpek gelmeden yapmak gerekir) köpeği eğitmeye hazır olmak gerekir.
eğitimli bir köpek nasıl davranacağını bilir. sorunsuzca yaşarsın.
yani en temel çözümün eğitim.
  • goldentitan  (12.12.12 12:20:23) 
apartman sıkıntılıysa rahat nefes aldırmazlar. besleme bence.


  • durdenist  (12.12.12 12:45:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.