[]

diyet

spora vericem kendimi. buradan tavsiye olarak seker yag beyaz unu hayatindan cikar dediler. bunu yapabilmek mumkun mu ? zaten pisen herseyde en azindan bunlardan biri yok mu ? omrumun sonuna kadar salata patates makarnayi haslanmis olarak mi yemem gerekecek ?

edit: pogacada bile var lan bunlar.


 
2 yıldır bende fitness yapıyorum.yaklasık 4 aydır diyet yapıyordum ama o kadar abartmaya gerek yok zaten kış öyle karın kaslarını göstereceğin kimse yok.Sadece yediklerine dikkat et.Günlük kilo bağlı belirli bi protein almaya çalış.Cola,hamur işi,ekmek gibi şeylerden uzak dur.Ama abartma normal ekmek yerine kepek ekmek yemeyi alışkanlık haline getir.


  • hystarie  (10.12.12 22:56:34) 
ama abartmazsam sonuca kisa surede ulasamam diye dusunuyorum. ikinci bi soru. bu 3 seyi de aninda kessem zararli olur degil mi ?


  • charlotte blanc  (10.12.12 22:57:44) 
üstad. yok öyle bir dünya. sabah kalktığında yarım saat içinde kahvaltını yaparsan , akşam da 7 den önce yemeğini yesen sıkıntı olmaz. bu üç beyazdan en tehlikelisi tuz. çok çay , kahve tüketiyorsan şekeri kıs ve az tuzlu ye. ayrıca kilit nokta su. su içmeyi ihmal etme. ilk bir ay güzel kilo verirsin sonra bünye savunmaya geçip birkaç ay kilo vermemen için elinden geleni yapacaktır. sabret, o direnç eşiğini geçince farkında olmadan kilo vermeye devam edeceksin. imza : mal de baga


  • kedigen  (10.12.12 22:59:22) 
yok, aniden kesmek zararlı olmaz, ilaç değil ki bu, vücuda ne verirsen onla doyar, ona farketmez. Fakat günlük besin dengesini güzel kurmak lazım. Protein ağırlıklı beslenmek hoştur ama abartma, biraz da sebze tüket ki vitamin dengesini koru. Protein benzinse, vitaminler de arabanın yağı-suyu, çok önemli. Şekerden koşarak kaç, tuzu kes.


  • mesajli  (10.12.12 23:01:33) 
arkadasında dediği gibi 7 den sonra yemek yeme gerçekten istenmeyen kiloları vermende yararlı olucak.durmunu bilmiyorum zayıf mısın kilolu musun.Her sabah en az 2 haşlanmış yumurta ye veya daha fazla fakat dikkat et en fazla 2 tanesinin sarısı ye.konfleks yemeni tavsiye ederim sabah ilk uyandığımda yiyorum 1 saat sonra normal kahvaltımı yapıyorum.tavuk göğsünü tavsiye ederim.hem yağ oranı düşük.fakat şunu unutma profesyonel değilsin abartmaya gerek yok.Şekeri de bırak bu arada.Özellikle çaydan zevk almaya başlıcaksın.Kahve yerine yeşil çay da iyidir.


  • hystarie  (10.12.12 23:08:26) 
çikolatadanda uzak dur illa yiyeceksen bitter ye oda %70 üzeri kakao oranları seç.Eğer kahvaltıda tatlı vazgeçilmezinse calve nin fındık ezmesini tavsiye ederim hemde yararlı baya.


  • hystarie  (10.12.12 23:10:02) 
unu kes-me-yin... ekmek yemezseniz k.hidratı, dolayısıyla birincil enerjiyi edinemezsiniz. acıkırsınız, sabah k.hidrat almayınca beyin marş almaz, soba gibin tütüverir:) k.hidratı ekmek hatta tam tahıllı ekmek olarak yiyin. hem enerji verir, hem en uzun süre onlar tok tutar. pirinç-makarna-patates-poğaça vs. yerine ekmek, hadi en olmadı çorba yiyin. yağı da az yiyin, kızartmayı hiç yemeyin. 3 ayda 17 kiloyu bu yolla verdim, diyete %70 sadık kalarak. yasaksız, umarsızcasına:)


  • vizdilva  (10.12.12 23:17:03) 
unu tamamen kesmelisin. karbonhidrat alımını minimuma düşürmelisin.
kaliteli yağlardan kaçınmana gerek yok(sızma zeytinyağı, hakiki tereyağı, omega3)
ete, tavuğa, balığa ve yumurtaya abanabilirsin. her sabah kendine menemen yapabilirsin.
ceviz, fındık, badem istediğin kadar tüketebilirsin kavrulmamış olmaları kaydıyla.
her yemekte bol bol salata ye.

unu, şekeri, pilavı, patatesi, makarnayı yani karbonhidratları sıfıra indirdiğin zaman kilo vermeye başlarsın.
  • durdenist  (10.12.12 23:28:25 ~ 23:29:32) 
yağı çıkar derken kötü yağlar kastediliyor.
zeytinyağı ile yapacaksın bütün yemekleri. tereyağına karşı çeşitli görüşler var. paleoda yiyebiliyorsun mesela.

şekere gelirsek, doğal şeker kullancaksın. gerçek bal, pekmezler gibi. ben aylardır totalde en fazla 1 kaşık toz şeker yemişimdir.

una gelirsek; hamurişi yemeyeceksin. bu işte türk insanı için en zor olanı. tatlılarda badem unu, keten tohumu unu gibi antin kuntin pahalı unlar kullanacaksın. ya da en temizi unlu şey yemeyeceksin:)
ha ekmeği kesemem diyorsan da en koyu renk olanlardan ye. istanbuldaysan tavsiyem ihe organik tam buğday ekmeği. ya da ekşi maya ile yapılmış köy ekmeği fln alacaksın. az ekmek yiyeceksin. beyaz ekmek yememek püf nokta.

bunun dışında bir anda kesersen bir şey olmuyor. ki zaten öyle ha deyince kesilmiyor. ben normalde günde 1 dilim yediğim ekmeği yememeye karar verdim, ikiye çıktı.

patatesi haşlanmış yemek zorunda değilsin. fırında çok çeşitli patatesler yapabilirsin. makarna tercihe kalmış, ben sadece kepekli yiyorum, ama makarna zaten kötü gün dostu yemek.
  • goldentitan  (10.12.12 23:36:01) 
beyaz un yerine esmer un koydugunda hic de zor degil. herseyin esmeri var.
sekerin hic bir yararli tarafi yok. kesinlikle cikarmak lazim tamamen. basarabilirsen hayat kaliten artar
yag tamamen cikarilmiyor zaten. zeytinyagi ve balik yagi gayet saglikli. gonul rahatligiyla kullanabilirsin. digerlerini cikartmak icin de pisirme tekniklerini biraz degistirmen yeterli.

pogacada bile var diyosun da pogaca bayaga felaket bisi zaten saglikli besleneyim diyorsan :)
  • chavezding  (10.12.12 23:47:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.