[]

Arabanın gelire oranı ne olmalı?

Misal bir eve x kadar para giriyorsa, n.x'lik araba alınabilir gibi bişey var mı?
bi arkadasım var, karı koca ogretmenler daha 3 yıl olmadı ev aldılar, şimdi de 60bin liralık araba aldılar. 32-33 yaslarındalar. bana cok abartılı geldi. gerçi kucuk sehirde yasıyorlar ama, bilemedim nerden bu paranın bollugu. ya da ben mi cok savurganım diye sorgulamaya basladım kendimi.



 
paranın bolluğu değil o, ikisi de öğretmen olduklarına göre kredi çekip birinin maaşını kredilere yatırmışlardır. diğer maaşla da diğer giderleri hallediyorlardır. en azından benim aynı durumda olan tanıdıklarım böyle yapıyor.


  • dibini gor  (10.12.12 22:54:12) 
bana göre eve giren maaşın 8 katı kadarı ideal.

Mantık ne diyeceksin. 2 yıl garanti veriyor firmalar yani bu süre içinde arıza derdi olmaz 24 ay taksitle alınır. Eve giren maaşın üçte biri de ayrılabilir tasarruf ya da kredi ödemesi için dedim. x*24/3 = 8x yaptı.
  • lpgli tosbaga  (10.12.12 22:56:31) 
özel ders vb.den ek gelirleri olabilir, ailelerinden onların üzerine kalmış gayrimenkul tarzında varlıklarını değerlendirmiş olabilirler. ikisi de yaklaşık 10 yıldır çalışıyor olsa biraz birikim yapmışlar da diyebiliriz.


  • zgrydn  (10.12.12 22:57:39) 
arkadasinin anasi babasi yardim ediyordur ve giderleri cok azdir.

onemli olan gelirin cok olmasi degil giderin az olmasi.
  • tdl  (10.12.12 22:58:00) 
Böyle herhangi bir kural yok. Şahsi keyif meselesi, öğretmen olup yemeden içmeden tasarruf edip BMW de alabilir, daire de alabilir. Tercih meselesi yani.


  • roket adam  (10.12.12 23:00:30) 
3.14 katı diyerek ülke çapına tüm mühendislik fakültelerine selam çakasım gelse de, araba, arabayı kullananın maaşının 10 katı falansa normal gibi.


  • hope ender  (10.12.12 23:03:54) 
karı koca öğretmen eve en az 4000 tl girer eve. onunla da normaldir. babadan anneden katkı altınlar falan varsa daha fazla bile gelir. 35 yaşındaki öğretm. arkadaşlarımın hepsi ev arabaya sahip ve de eşe 2. arabayı alıyorlar.


  • inanmazsan inanma  (10.12.12 23:09:12) 
Ana babadan kalan bise yok. Ozel ders de yok. Hatta biri daha iki yil once kadrolu oldu.
@dibink gor benim tabidigim hicbi ogretmenin altinda altmis bin liralik arac yok:)

  • lazuri  (10.12.12 23:11:49) 
Ayrıca mantıken, zaten ödeyemeceği krediyi vermez bankalar. Yani banka bakıyo, bu adamın bu kadar geliri bu kadar borcu var, ona göre 30 bin kredi çıkalım. İki öğretmen sağlam kazanıyolar demek ki, özel ders falan belki.


  • roket adam  (11.12.12 00:02:33) 
Biri araba digeri ev kredisine basvurmustur. Altinlari ya da birikimleri filan varsa onlari nakite cevirip pesinati kapatmislardir. Mortgage ile 12 senelik uygun taksitli ev kredisine girmislerdir. Arabalar icin de 4-5 senelik krediler oluyor.

Ozetle 5-10 senelerini ipotek etmislerdir, zor birsey degil.
  • vampir akrep  (11.12.12 06:45:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.