[]

hz. adem ilk insan mı?

merhabalar kuran'a göre hz. adem ilk insan mı yoksa sadece ilk peygamber mi? ben biraz araştırdım da hz. adem'e ait surelerde yaratılış ve sonraki olaylardan bahsediyor ilk insana vurgu yapılmamış. eğer ilk insan olduğu belirtilmişse de hangi ayetlerde belirtilmiş?




 
  • fakir nightboy  (10.12.12 20:16:30) 
Hepsi


  • boray eris  (10.12.12 20:17:03) 
  • enkolaykullaniciadi  (10.12.12 20:19:30) 
7:19 - (Sonra Allah, Âdem'e hitab etti): "Ey Âdem! Sen ve eşin cennette durun, dilediğiniz yerden yeyin; fakat şu ağaca yaklaşmayın, yoksa zalimlerden olursunuz."

Bunun dışında bir çok ayette de insanlara "ademoğulları" diye hitap edilmesi ilk insanın da Hz. Adem olduğuna işaret ediyor.
  • winstoncash  (10.12.12 20:20:41) 
bu ayetlerde insanı ve ademi çamurdan yaratıldığı vurgulanıyor sadece. hani hep bahsedilirya adem ve havva dünyaya yollandı sürekli ikizleri oldu işte çapraz evlendiler felan. bunlar kuranda yok o zaman. biraz hurafemi oluyor?


  • lrdrylgh  (10.12.12 20:23:44) 
hepsi hurafe, sadece insanlığın bir kaç yüzyıla ihtiyacı var.


  • mobilemob  (10.12.12 20:37:28) 
ilk insan degil gibi zaten. cunku onunda dollenmis yumurtadan yaratildigi soyleniyor (kuran'a gore dollenmis yumurta toprakta olusup buyuyormusmus ya da oyle bir seymis). Su uzun ama izlemeni tavsiye ederim, hep bu konulari konusuyorlar...
www.youtube.com
din adamlari da evrimi kabul ediyorlar artik - tabi hala etmeyenler de vardir (cogu insanlari daha fazla kandiramayacigini anladi buyuk ihtimal).
  • icince bokunu cikaran arap  (11.12.12 01:44:06) 
  • malayani  (24.04.13 13:26:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.