[]

Burun akıntısı durdurma

Merhaba 300 Spartalılar ve 101 Dalmaçyalılar!

Kronik sinüzit hastasıyım. Bu bilgi cepte. Son 1-2 senedir hiç sorunum yoktu. Lakin 1-2 gündür burnumda durmak bilmeyen bir akıntı var. Sürekli akıyor efendim durduramıyoruz. Sular seller misali. Grip ya da nezle olduğumu sanmıyorum. Gerçi olsam da komalık olmadan anlamıyorum orası ayrı.

Sorum şu; bu akıntıyı nasıl durdurabiliriz?

Hepinize Selpaksız günler diliyorum...

 
dekonjestan dedikleri cinsten spreylerden kullanın otrivine bunların başlıcasıdır.Ama en fazla 1 hafta kullanılıyor yada doktora faln gidin, manuel en iyi teknik tuvalet kagıdından tampon yapmaktır.


  • mikelarteta  (28.12.08 16:26:06) 
ne kadar fayda eder kestirememekle beraber china oel tavsiye edebilirim. buyuk şişelerin yanında verilen inhalator ü kullanarak burun yolunuzu ferahlatabilirsiniz.


  • diyorum ve burayi dagitiyorum  (28.12.08 16:26:49) 
cevap veriyorum: a şıkkı. (malum öss ile büyüdük)

essay olarak yanıt vermek gerekirse (ki gerekir), bu akıntıyı durdurmanın yolu doktora gitmekten geçiyor. o bi ilaç yazıyor. şıp diye kesiliyor. şimdi ilacın adını burda yazıp hem reklam etmek istemiyorum hem de belki senin işine yaramayacak. allah muhafaza, yanlış ilaç almanı istemem.
  • ben de bir gun yazar olurum belki  (28.12.08 16:27:24) 
merhaba,
başka bir sağlık problemi ile ilgili bir soru olsa cevap yazmazdım, yazsaydım da "git doktora git kardeşim allahalla" türünden cevaplar verirdim lakin burun akıntım var_sinüzitim diyorsan sana öncelikle doktora gitmenin pek faydalı olmayacağını söylemek isterim. sinüzit operasyonlarının başarılı olmadığını büyük oranda tekrar etme riskinin olduğunu arkadaşlarımdan biliyorum. benim duyduğum/gördüğüm/bildiğim kadarıyla bu durum için en etkili çözüm -ismini yanlış hatırlamıyorsam- "canavar otu". bizim oralarda (AYDIN/bağarası) taraflarında (da) yetişen bu otu oradaki ninelerimiz bir kaç işlemden geçirip burnuna bir miktar sürüyorlar ve burnundan 2 gün boyunca iltihap akıyor. 2 günde bir leğen iltihap dolduran arkadaşlarım var. benim durumum çok ciddi değildi şahsen denemedim ama deneyen tüm arkadaşlarım 2 günden sonra sorunsuz bir buruna kavuştu. belki aktarlarda da bulabilirsin bu canavar otunu yanlız bilen biriyle kullan çünkü fazla dökersen ters gelirsin.

  • boktan kaleler  (28.12.08 17:28:17) 
valla "bunu yapmaman gerekiyor" deyip disclaimer imi verdikten sonra devam edeyim. ankarada yazın çok sık bulunan, hatta anavatanının batıkent refüjleri olduğunu düşündüğüm acı kavun diye bir meret var. böyle misket büyüklüğünde, yeşil, üstü dikenli bir meyvesi oluyur bunun. çok ekşi, asidik(ya da bazik bilmiyorum, ph sorunu olduğu kesin) bir özütü var.

bazı yakınlarım bunları toplayıp, suyunu sıkarak burunlarına damlatma gibi bir çılgınlık yapıyorlar. sinüzitli burnu açtığını söylediler ama yan etkileri çoktur herhalde.
  • makineci  (28.12.08 17:58:04 ~ 17:58:50) 
ne kadar faydalı olur bilmem ama yapanlarda iyi sonuçlar edildiği rivayeti ortalarda gezinmekte; nane spreyi yastık ve yorgana sıkılarak ferah bir kokuyla, ak sakallı dedelerin geldiği likorlü rüyalarla sabah kalktığında oh yeah dedirttiği söylenmektedir denemekte fayda var...


  • Daimon  (28.12.08 21:47:07) 
bir doktora gidin. size ticari adları farklı olmakla birlikte bir pseudo efedrin verecektir. günde üç tane alabiliyorsunuz. direkt burun akıntısını kesmek için kullanılıyor. acı kavun filan sakat işler.


  • synick  (28.12.08 23:13:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.