[]

Micro sim kart rezaleti...

merhabalar,

ülkemizde halen micro sim kart satılmıyor değil mi?

satılmıyor diye biliyorum ve başlıyorum saydırmaya.

elimde galaxy note2 ve bu aleti bir sim kartla kullanabilmek için evde tarzanca yöntemlerle böyle makasla falan sim kartı dikkatli bir şekilde kesmem gerekiyor.

niye böyle? neden sim kart çıkartmıyor gsm operatörleri?

ayrıca olmaz ya, ben kesip taktıktan sonra sim kartı tanımazsa cihaz, aynı numaram için bir sim kart daha alıp onu da kesmem mi gerekecek şimdi?

ben belki kesmek istemiyorum, insan gibi gidip micro sim kart alıp, onu takıp kullanmak istiyorum? orijinal veya son sürüm ürün takıntım var? ne yapcaz şimdi?

olaya bak ya: ipadtr.org

hayır mimarım, maket de yaparım, fıstık gibi keserim de, elimden her iş gelir. ama istemiyorum arkadaş böyle yapmayı! lütfen biri destek olsun, sakinleştirsin beni. ya da saydırsın, bir şeyler desin. bu konu hiç konuşulmuyormuş gibi geldi bana..:(

 
turkcell in vardı sanırım mikrosim.


  • gozyakansakiz  (09.12.12 20:46:52) 
mikroda var nano da var.vodafone için durum bu


  • duptıs  (09.12.12 20:48:31) 
oha

@gozyakansakiz
@duptıs

çok güzel, süper. peki turkcell ben abone merkezine gidip kendi numaram için çıkartabiliyor muyum bunu?
  • kisa bisey olsun istemistim  (09.12.12 20:49:12 ~ 20:49:24) 
avea'nında küçük sim kartı var ama mikro mu nano mu onu bilmiyorum. patron yeni aldığı iphone 5'e takarken görmüştüm.


  • tolga asp  (09.12.12 20:51:43) 
arkadaş bi dene sen kes tanımazsa gider alırsın. nedir bu müsriflik.


  • islergucler  (09.12.12 20:51:48) 
kesemeyeceğinden şüphe ediyosan git abone merkezlerine onlar orada anında kesiyor alet var.


  • bir kac yazar once  (09.12.12 20:53:30) 
@islergucler

arkadaşım güzel güzel yazmışım ya işte; ''takıntılıyım hastayım, istemiyorum.'' diye. ama abone merkezinden eğer numara değişmeden microsim kart alabildiğimize dair bilgi alırsam, yani garantilersem kendi sim kartımı kesmeyi deneyebilirim belki. o yüzden bana bunun cevabını verin. aynı numaraya microsim veriyorlar mı?

edit: @bir kac yazar once işte istediğim cevap. işte bu. bunu istiyorum.
  • kisa bisey olsun istemistim  (09.12.12 20:54:19 ~ 20:56:30) 
e vaar. kim dedi yok diye. veriyorlar istediğin gibi. ayrıca satılan bişi değil bu, en fazla 5 liralık işlem ücretine falan veriyolar yani. ya da sen yanlış keser de sim kartını bozarsan bişi olmuyo, gidip yenisini alıyosun. 3 dakkalık işlem. relax.

böyle googledan okuyucu toplasın diye yalan yanlış şeyler satan sitelere bakıp gaza gelmeyin yani.
  • roket adam  (09.12.12 21:00:42 ~ 21:06:22) 
sakin ol şampiyon :)

"satılmıyor diye biliyorum ve başlıyorum saydırmaya"

micro sim de var nano sim de.
  • pistranger  (09.12.12 21:03:27) 
evet var ama bulabilene helal olsun. en azından avea için durum bu. ben de one x'imi aldığım gün yana yakıla mikrosim aradım ama yeni tel heyecanı ile pes ettim teslim oldum.

en son sorduğum bayii abi bulamazsın onu satılmadığı için sipariş usulu çalışıyor her yer şimdi sana sipariş versek bir haftaya gelir. bak bende iphone var ben de keserek kullanıyorum diyip bir aparatla kesti simimi oldu sana mikrosim.

kısaca kendin kesmeye çalışma elemanlarda delgi gibi bir aparat var güzelce kesiyorlar
  • 10lion sinisterer  (09.12.12 21:07:08) 
abone merkezinden numaran değişmeden yeni mikro nano sim kart alablirsin.turkcell para alıyor.vodafone faturalı hatlara bedava


  • duptıs  (09.12.12 21:34:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.