[]

bilişim suçu sorusu

Merhaba bilgililer, ilgililer!

Bundan 8 ay önce eve polis geldi ve hakkımızda suç duyurusu olduğunu söyledi. Bizim ip aralığımızdan birinin kredi kartı ile gittigidiyor.com'dan alışveriş yapılmış ve kart sahibi bu ödemeye itiraz edip dava açmış.

Mahkeme olmuş, ancak bize tebliğ edilmedi. peder bey pamukkalede tatilde iken otelden jandarma alıp götürdü ve mahkemeye çıkardı. Ocakta ikinci duruşma var. Peder bey polise verdiği ifadede avukat talep etmemiş. Durum bayağı can sıkıyor ne olur ne olmaz, ne yapmak lazım avukat olmadan aklayabilir miyiz kendimizi?

(yine mahkemede de peder bey bilgisayar kayıtlarının incelenebilirliğinden falan bahsetti ama herhangi bir action söz konusu değil.)

yardımlarını beklerim.

 
Avukat talep etmeniz karınıza olur, polisler çok kanka görünseler de işleri bir an önce sonuçlandırmak için yanlış yönlendirebiliyorlar. Bir an önce hukuki danışmanlık alın bence.


  • roket adam  (09.12.12 16:21:46) 
sizin ip adresinizden işlem gerçekleşmiş ise sıçtınız.

ip aralığı olayı biraz saçma ve mantıksız. ip aralığı kimi zaman koca bir semt'e kimi zaman koca bir şehre yayılır (alt yapıya bağlı) şimdi bu durumda yaşadığınız ildeki herkesi sorgulayacaklar, bilgisayarlarını inceleyecekler mi ?

Tam olarak ellerindeki delillere bağlı olarak iş değişir ama avukat tutmanız yararınıza olur.

Olayın şakası yok çünkü. O anda almış olduğunuz IP'nin sorumluluğu size ait.
  • bir kac yazar once  (09.12.12 16:39:40) 
www.tugsanyilmaz.av.tr

Şu siteye bi bak hocam. İletişim formu var. istersen yaz bi. yardımcı olurlar sana.
  • hedonistbeyin  (09.12.12 16:43:04) 
bence sakin olun, evet risk büyük, ama çözümü olmayan bir şey değil.
öncelikle avukat şart, o kesin.
avukata gitmeden önce dosyanızdan fotokopi alırsanız, avukat da ona göre konuşur. daha iyi olur, zaman da kazanmış olursunuz.

aynı ip meselesi sıkıntılı bir şey, ben de güya başka bir yazarla aynı yerden entry giriyormuşum. (o entry yüzünden yargılandım da üzerinize afiyet, neyse beraat ettim sonunda zaten.) dosyayı iyi inceleyin, bir karışıklık olabilir.

tebligatın size ulaşmamış olmasının sebebini sizde arayacaklardır, yargılanırken benim de başıma geldi. mahkeme güya bana ulaşamamış. halbuki adresim kayıtlı, kaldı ki avukatım, baro'ya sorsalar ortaya çıkacak, ama bulamamışlarmış. yok öyle bir şey. bunu mutlaka belirtin, kaçmış gibi olmayın.

kolay gelsin :)
  • dagny taggart  (09.12.12 17:23:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.