[]

Almanya'dan teknolojik ürün alma üzerine sorular

Bir tanıdık var gidecek olan ve ben de ipad falan almayı düşünüyorum bu aralar. Oradaki fiyatlara baktım çok öyle ahım şahım ucuz değil neredeyse burayla aynı.

1) Fakat havaalanıda KDV'yi geri ödüyorlarmış bu doğru mu? Evetse, örneğin 700 euroluk bir ürünün ne kadarlık kısmını iade ederler?

2) Ipad gibi ürünler de telefonlar gibi pasaporta işleniyor mu? (ne de olsa sim kart takılabiliyor ipad'lere de)

3) Saturn, Media Markt gibi mağazalardan ürün alsam, Türkiye'deki mağazalarından almış gibi garantiden faydalanabilir miyim?

4) Almanya'dan Ipad almak mantıklı mı sizce?

 
1) KDV %19. 133 EUR iade ederler eger KDV'nin tamami iade ediliyorsa.

2) Eger 3G versiyonunu aliyorsaniz pasaporta islenmesi lazim. Islenmezse sadece WiFI olarak kullanabilirsiniz.

3) Hayir faydalanamazsiniz. Ama Apple Store Turkiye acildigi zaman eger aldiginiz yerin garanti kapsamina giriyorsa o sekilde cozebilirsiniz bir ihtimal.

4) Avrupa'dan elektronik cihaz almak cok mantikli olmayabiliyor. Ayni urunu haftasonu %20-25 indirimleriyle 12 taksitle alabiliyorsun Turkiye'den. Avrupa'da kredi kartina taksit olayi pek yaygin degil. Avrupa'nin avantaji urunlere pazara daha erken giriyor, Turkiye'de satisa gec cikiyorlar. Bir de bazi spesifik seyler Turkiye'ye hic gelmiyor ama iPad'in oyle bir sorunu yok.
  • crown  (09.12.12 15:19:23) 
Saturn oranın BİM'i gibiymiş teknoloji alanında.amcam ordan HTC ONE X aldı.1000 TL ye.(o zaman burda 2000 TL idi) ama sim free almadığı için vergiyi vs ödemesine rağmen kapandı türkiye'de.açtıramadı da.apple ürünleri genelde ABD dışında her yerde pahalıdır,Türkiye'deki fiyata yakındır.sim card takıldığı için ipadi de kayıt ettirmelisiniz.


  • selma  (09.12.12 16:03:57) 
KDV'nin tamamı iade edilmiyor, yarısına yakın bi miktar komisyon olarak kesiliyordu.

Mantıklı değil bence iPad için. Crown haklı. Ayrıca pasaport kaydı için 100 lira da ücret ödüyorsun, onu da ekle toplam maliyete.

Ayrıca simlock'lu olma ihtimali de var.
  • roket adam  (09.12.12 16:06:03 ~ 16:06:27) 
hiç ekonomik görünmüyor tamamen vazgeçtim, cevaplar için teşekkürler.


  • jamiro  (09.12.12 16:10:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.