[]

ekran kartı

şimdi bi yakınım için pc toparlıycam da bu bilgisayarın kullanım amacı benimkinden çok farklı olduğu için karar veremiyorum bi türlü.

ben normalde oyun vs takılan bi adam olduğum için zaten direk ekran kartını dayarım pc toplarken ama bu alınacak pc'de internette sörf, divx, hd film vs dışında pek aksiyona girilmiycek(bi de autocad falan kullanıyolar galiba ama program hakkında hiç bi fikrim yok, ekran kartıyla alakası var mı yok mu o çizim işlerinin bilmiyorum). nası olsa oyun oynanmıyo diye ekran kartı almadan on-board takılsınlar diye düşünüyodum ama benim kartın kutusunu kurcalarken ekran kartlarının video playback, image rendering gibi konularda da önemli olduğunu farkettim. bi de bu anakartların dışında yeni nesil işlemcilerin de içinde dahili gpu var falan diyolar. bunların hepsi bi araya gelince benim kafam iyice karıştı, internette de bu video playback - ekran kartı ilişkisine dair çok kaynak bulamadım.

daha fazla uzatmadan ve karıştırmadan kısaca soriyim; siz ne düşünüyosunuz bu konuda? onboard yeter mi yoksa hd5450 kıvamında bi şey almak mı lazım?

 
ekran kartı al mutlaka ileriye dönük olsun ekran kartı sadece oyun için degil sonucta hesaba katmadığı birşey çıkabilir


  • bluebey  (09.12.12 04:03:35) 
hd onboard lu anakart kullan ekran kartın apara verme. çift çekirdek işlemciyle hd filmde izlersin sörfünüde yaparsın


  • hasmetizm  (09.12.12 18:11:15) 
HD 5000 ya da HD 6000 yongalı anakartlardan alırsan, ekstradan bir şey almana gerek kalmaz. İşlemciye en ufak yük bile bindirmeden her türlü medyayı (1080p MKV falan filan hepsi işte) sorunsuzca çözer, tık demez.


  • ahmetcan44  (09.12.12 19:59:53) 
intel işlemcilerin entegre gpu'larına ne diyosunuz peki? intel hd 2000 ve hd 2500 mesela? anakartları inceledim de onboard ekran kartı pek kalmamış gibi sanki, işlemcide entegre gpu varsa oluyo

donanım sitelerinde intel'in entegre gpu'larını oyun benchmarklarına sokucak kadar ciddiye almışlar -sağlam oyunlarda iyi performans vermiyolar tabi ki-, yüksek çözünürlüklü videolarda da sıkıntı çıkarmaz diye düşünüyorum? yanlış mı düşünüyorum acaba?

almayı düşündüğüm işlemci de hd 2500 gpu'lu i3-3220 bu arada.
  • savidan  (09.12.12 23:55:39) 
Aslında güzel fikir. Aklıma gelmemişti açıkçası. HD 2000, HD 2500, HD 3000 veya HD 4000, bunların da hepsi sorunsuzca aynı işleri görürler.


  • ahmetcan44  (10.12.12 06:18:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.