[]

erasmus - belçika vizesi - birtakım çakallıklar falan

selam gençler

lan olm bu belçika vize süreci nedir amına koyim. insan insana yapmaz lan bunu. bürokrasiyle uğraşmamak için türlü çakallık peşindeyim. ,

neyse mevzu şu, erasmus ilen 5 aylığına belçikada bi okula gidicem lakin doğrudan belçika konsolosluğundan değil de hollanda konsolosluğundan eğitim ya da turistik ya da transit vize alsam, ordan belçikaya geçsem belçikadaki konsolosluktan vizemi uzatsam olma mı? yok mu öyle bi seçenek? illa erasmus yapılacak ülkeden mi almak gerekir vizeyi?

-elimde belçikadaki okulun davet mektubu var, hollanda konsolosluğuna schengen vize için başvursam kabul ederler mi acaba? çünkü vize başvuru formunda "ilk giriş yapılacak ülke" diye bi seçenek var diye hatırlıyorum.

bi aydınlatın bea

 
yeni baslayanlar icin paris/@cosysop

paris olsa da, oturma / yasama / okuma izni ile ilgili bir şeyler karalamıştım.. bir bakmanı öneririm
  • cosysop  (08.12.12 23:37:31) 
hollanda konsoloslugundan aldigin egitim vizesi ile belcikada egitim alamazsin, ordaki avantajlardan yararlanamazsin ve illegal duruma düsersin. ki gerekli egitim aracini da ayarlaman gerekir burasi da zor zaten.

turistik vize ile ülkelerin cogunda avrupada oturum iznine basvuru yapilamiyor, ilk oturumunuz olan ülkeden yani türkiyeden basvuru yapmaniz gerekmekte.

kisaca türkiyeden basvurup egitim amacli belcikaya girmek disinda cözümünüz yok, diger durumlar pratikte belki isleyebilir ama illegal.
  • serabetan  (08.12.12 23:38:18) 
olmaz. en fazla 3 aylık vize alabiliyorsun, gidince oturma izni alacaksın orada, 5 aya çıkaracaksın. hollanda'dan nasıl 3 aylık vize alacaksın, belçika'dayken nasıl uzatacaksın?

hepsi şengen olsa da adamlar buna tamam demez bence.
  • cagdas donem kuramcisi  (08.12.12 23:39:32) 
Bu ara suriyeden cok goc oldugu icin ortadogu ve turkiyeden gelenlere vize yok gibi bisi,bizim bi arkadas da cikamadi erasmus icin okula da kayit yapmadi mal gibi kaldi ortada,bu tur cakalliklar yaparsan ve sorun cikarsa basin belaya girebilir derim ben


  • coronaa  (09.12.12 00:03:18) 
belçika öğrenci vizesini ücretsiz veriyor. hollandadan alıp hep başınıza bela alacaksınız, hem de üstüne para vereceksiniz. böyle bir uygulama yok. invitation letter'ınızda belçika için ücretsiz öğrenci vizenizi alın.


  • trachemys scripta elegans  (09.12.12 00:05:20) 
Belçika'dan hiç vize aldın mı?
Ben ve erkek arkadaşım 3 günün içinde vize almıştık. Prosedür zaten her yerde aynı değil mi? Ayrıca Hollanda'dan da vize aldım ve Belçika'dan çok daha uzun sürmüştü :S

  • alessea  (09.12.12 00:19:29) 
oturma izni almadan okula kaydolamazsın. kesin bir yerde sorun çıkar. ayrıca öğrencisin, kabul aldıysan vizeyi şıp diye verirler. daha başvurmadan etmeden ne bu endişe anlayamadım.


  • i ve been mistreated  (09.12.12 00:21:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.