[]

desem ki, bana renkleri anlatın?

desem ki, doğuştan görme engelliyim. desem ki, bana renkleri anlatın. nasıl anlatırdınız? ya da anlatılabilir mi acaba?




 
bunun bir ilerisi "doğuştan duyma,görme engelli biri hangi dilde düşünür?"

sorunun cevabı: anlatılamaz bence.
  • illuminatinin basindaki adam  (07.12.12 22:34:40) 
Anlatılamaz. İki tane gayet sağlıklı gören insan arasında bile aynı renk aynı şekilde algılanmıyor ki görme engelli bir insana anlatılsın.


  • Hallerlale  (07.12.12 22:35:16) 
sıcaklık ve soğukluk kavramı ile...her rengi yaydığı ısılar farklıdır.
ve bu sayede doğuştan görme engelli insanlara renkler anlatılabiliyor temel olarak...hatta bu şekilde resim yapıp meşhur olan doğuştan görme engelli başarılı bi ressam var.ve bu ressam realist akımdan..

  • bana da bu yakisir  (07.12.12 22:35:45) 
şurada bu konuşuldu: www.eksiduyuru.com


  • kahin ahtapot paul  (07.12.12 22:35:51) 
ısıyla veya tatlarla yani diğer duyularla anlatmaya çalışırdım. ancak renk olayının çoğu zaten kültürelmiş. topdocumentaryfilms.com ingilizce varsa çok mindfuck bir belgesel.


  • kediebesi  (07.12.12 22:39:04) 
İtalyan bir film vardi bunun üzerine. Adini hatirlamiyorum, arastirip izleyebilirsin.


  • megafon  (07.12.12 22:40:08) 
cher'in oynadığı mask adlı filmde böyle bir sahne vardı. çocuk, gözleri görmeyen kıza renkleri anlatıyordu, sıcaklık soğukluk vs ile. güzel filmdir öneririm. www.imdb.com


  • girl in a coma  (07.12.12 22:44:34 ~ 22:44:47) 
www.esrefarmagan.com
belgeseli de var bu adamın

  • nıç  (07.12.12 22:49:53) 
  • there is a light that never goes out  (07.12.12 22:55:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.