[]

Fedora farklı masaüstü şekilleri

merhaba arkadaşlar
fedora ile ilgili resimlere bakıyorum nette.
bazı resimlerde masaüstü ekranı şöyle.muhtemelen kurulumdan sonraki ilk hal bu.

upload.wikimedia.org

bazı resimlerde de şu tarz yanda macdeki gibi panel tarzı bi bölüm var(daha önce windows dışında OS kullanmadım.panel dedim diye dalga geçmeye gelecek olan gençlere söylüyorum.)

i.ytimg.com

fedorayı kurduktan sonra ilk masaüstünü 2. şekle getirme işlemi nasıl oluyor.sağ tık özellikler ekran ayarları vs. yapmak kadar kolay mı?

 
o soldaki kısım Gnome-Shell'in bir parçası.

Fedora bildiğim kadarı ile Gnome-Shell ile geliyor.

sol üst köşeye geldiğinizde görebilirsiniz o dock benzeri naneyi. gnome-shell için gnome-tweak-tool kurarsanız çok daha kolay bir şekilde değiştirebilirsiniz, shell theme, gtk theme vs'i.
  • cevab veremedi  (07.12.12 18:09:53) 
peki xfce diye de bi masaüstü ortamı varmış.onu da kullanabilme şansımız var mı?
sözlükte şu yorumu gördüm

"fedora 17 xfce üzerinde default gelen haliyle cidden çirkin fakat ufak kişiselleştirmeler ile inanılmaz keyif verebiliyor."

gnome ile xfce arasındaki fark ciddi değil midir?tamamen farklı bir tabanda inşa edilmemiş midir?yoksa o sadece kde-gnome için mi geçerli?
  • amusan  (07.12.12 18:20:23) 
gnome shell kullanmadım ama şunlardan birisi işe yarayacaktır

- windows tuşu
- fareyi sol üst köşeye yanaştırmak
- alt+tab
  • lpgli tosbaga  (07.12.12 18:34:55) 
gnome-shell ile xfce arasında dağlar kadar fark var. yeni başlayan için gnome-shell daha iyidir, hatta daha iyisi gnome 2 dir windowsa benzerlik açısından.

İki desktop environment arasındaki fark neredeyse farklı işletim sistemi dedirtecek kadar fazla olur genelde. Temadan tut, varsayılan dosya yöneticisine, müzik çalara, video oynatıcıya boka püsüre kadar değişir.
  • lpgli tosbaga  (07.12.12 18:38:08) 
kuracağınız cihaz önem kazanıyor aslında DE seçiminizde.

ben bilmem kaç senelik hp 500 kullanıyorum, kde'yi beğeniyor olsaydım dahi kurmazdım zira çok kasardı. fedora için durumu bilmiyorum ama unity de kullanmam zira sevemedim bir türlü.

gnome-shell gnome3 üzerinde çalışan bir kabuk. Cinnamon da öyle (ben cinnamon kullanıyorum). xfce kendi başına bir DE, en basitinden dosya yöneticisi thunar, leafpad vardı örneğin gedit yerine metin düzenleyici olarak. tosbaga'nin değindiği ve benim özledikçe screenshot'larına bakındığım Gnome 2 de MATE olarak çatallandı. pek de hızlı.

ben Fedora kullanmayalı 4 sene olmuş ki onda da çok kısa bir süre kullandım, elimin altında Ubuntu iso'su olmadığı için. Eğer dağıtım tercihiniz Ubuntu ya da bir varyantı olursa daha kolay destek alabilirsiniz. gözlemlediğim kadarı ile duyurucular arasında da Ubuntu ve varyantları revaçta.
  • cevab veremedi  (07.12.12 19:17:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.