[]

excel gurusu arkadaşlara bir soru

Merhaba arkadaslar excel le ilgili bir sorum olacak. Şöyle bir excelim var; A sütununda tarih ( sadece çalışma günleri) B sütununda değerler yer alıyor.
Günlük bir rapor için hergün son 20 çalışma gününün ortalamasını bir hücreye getirmem lazım amma velakin A sütunundaki tarihlere göre dynamic range oluşturduğumda olmuyor çünkü resmi tatilleri falan atlaması lazım. Yardımcı olabileceklere excel dosyamı gönderebilirim.
Çok teşekkürler


 
AVG() neden işini görmüyor anlamadım?
A sütununda araya tatil günleri karışmış olsa anlarım ama o da yok diyorsun?

  • 507  (07.12.12 12:48:08) 
formulü hergün bir aşağı kaydırmak istemiyorum formul J1 yada J2 deki tarihe baksın o tarihi A sütununda bulup 20 satır üstüne kadar ortalama alsın istiyorum. Sadece avg() yazarsam hergün formülü değiştirmem gerekecek..


  • kimse  (07.12.12 13:00:58) 
C sütünuna formülü koy her satıra... örnek: c20= a1-a20 ortalaması, c21= a2-a21 ortalaması vs... aşağı çek. sonra, başka bir sheet veya kolonda bir hücreye vlookup ile c sütununda today() eşleşmesi yaparak son 20 günün ortalamasını a kolonundan çek.


  • 507  (07.12.12 13:35:23 ~ 13:36:00) 
cok mantıklı teşekkür ederim :D


  • kimse  (07.12.12 13:40:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.