[]

Nintendo Wii vs Ps Move vs Xbox Kinect

Haraket sensörlü oyun konsollarından alma gibi bi düşüncem var aşağı yukarı hepsinin özelliklerini biliorum sadece Ps move deneme fırsatım olmadı, hepsini iyice test etmiş olanlar, oynanabilirlik, eğlence, oyun çeşitliliği olarak genel bi değerlendirme yaparsa çok sevinirim.




 
Bu konuda uzman birisi olarak sana tavsiyem xbox alman olacaktır. Wii yi kategoriye dahi alma aslında içler acısı bir durumu var :) Eski sarı kasetler vardı hatırlar mısın bilmem görüntü aynen öyle :)))

Ps tabi ki iyi makina ancak maliyeti inanılmaz yüksek. Oyunları olsun, aksesuarları olsun tam bir servet.

Gelelim kinect e :) O bir devrim... Oyunları mı? Bedava :) İndir indir netten oyna. Fw li bir cihaz al yaslan arkana keyfine bak :)

Ayrıca konu ile alakalı altta ki linki incelemeni tavsiye ederim.

www.vazgectimsenden.com
  • white35  (06.12.12 22:50:14) 
açıkçası wii nin bu kadar itin götüne sokulmasına anlam veremedim.

evet xbox grafik olarak bariz yukarıda ve kinecti fazla denemediğim için birşey diyemiyorum ancak wii de iyi bir cihaz.

spor paketindeki masa tenisi, eskrim, mario galaxy serisi, wario shake it, red steel 2, donkey kong... bunlar yabana atılacak oyunlar değiller.

ama burada önemli olan senin eğlence dediğinde aklına ne geldiği. grafikler önemli değil saf eğlence olsun diyorsan wii almanı öneririm.
  • mattiadestro  (06.12.12 22:59:52) 
Wii guzel bence gayet eglenceli


  • sirena  (06.12.12 23:12:01) 
ps i bilmiyorum ama bir süreliğine wii ve xbox kinect evde vardı, wii de değişik oyunlar var güzel ama grafikleri çok berbat ve oyunları genelde anne babaların ve küçük çocukların oynayabileceği türden, fazla komplike değil. eğlenceli oluyor ama bir yerden sonra sıkılıyorsun. kinect çok müthiş bir şey ama bizde varken oyun çeşitliliği azdı, geçen bir elektronik mağazasında gördüm wingsuit oyunu bile yapmışlar.

gerçi wii'de pes 10 muydu neydi o zaman efsaneydi, sadece top ayağında olan oyuncuyu kontrol etmekle kalmıyor, diğerlerini de diğer çubukla yönlendirip nereye kaçacağını belirleyip ona göre koşu yoluna atmana izin veriyor falan, baya taktiksel ve 360 derece gamepad analoglarından bile daha çok pas vs özgürlüğü verebiliyor. ama grafikler yine ortaçağdan kalma.

ayrıca wii çok sakat olabiliyor, kumandasını elinden kaçırıp lcd tvsine sokanlardan bebeğinin gözünü morartana kadar sakarlık yapma ihtimalleriyle dolu. kinect'te böyle bir risk yok. bir de kinect vücudu algılıyor ve -nasıl yapıyorsa artık kalp ritmini falan ölçüyor sanırım- çok yorulduğunda ve aktivite yapman sağlıklı olmadığında oynamanı engelliyor, kenara çekilmeni istiyor.

çok uzun süreler oynayamadım, üniversitedeydim o zamanlar, eve geldikçe oynayabiliyordum ama deneyimlerim bunlar.
  • r_u_h  (07.12.12 01:14:22) 
wii güzel diyenlere yanıt :

wii de yakın dövüş spoarları hakkında eğitim alablir misiniz?
Hayır

wii de dans eğitimi alabilir misiniz?
Hayır

wii de lokal ya da genel spor yapabilir misiniz (ayrıntılı olarak)
Hayır

wii de eline aldığın kolla oynarsın kinect te vücudunla. wii yi övenler eminim ki hayatlarında hiç kinect ile oynamamışlar.

wii de yok step yapıcan yeni aksesuar buyrun 200 TL yok teniz oynayacaksın buyrun plastik bozması raket verelim 100 TL. Bunların hiçbirini kinect te yaşamazsın.

wii de hadi ailecek toplandın 30 dakika oyunlara baktın çocuk oyunu olduğu için hepsi sıkıldın kapadın daha da ne zaman açarsın bilinmez.

Deneyimlerimi ileteyim son olarak.

Bu tür oyun alan tüm arkadaşlar 2 yıl olmuştur wii aldı toplam 3 ya da 4 kere açtılar cihazı şimdi de acaba hard diskini kullanabilir miyiz ya da cihazı satabilir miyiz diye bakıyorlar.

Bende xbox var hala oynuyoruz. Bir de 4 kolda aldık evde xbox partileri veriyoruz :) Kimse mi yok açıyorum tek başıma oynuyorum.

Son olarak oyun çeşitliliği ilk çıktığında gerçekten azdı. Ancak şimdi derya deniz :) Daha 1 hafta önce 20 oyun indirdim onları deniyorum işin kötüsü tüm oyunlar güzel çıktı beynim ambale oldu oynamaktan :))
  • white35  (07.12.12 06:31:19) 
siz kullanmıyorsunuz diye wii nin günahı ne ben hergün yoga mı yapıyorum bazen golf oynuyorum, denge egzersizlerimi yapıyorum sıkılırsam mario, zelda oynuyorum daha bisürü şey yapmak isteyen yapar

yakın dövüş eğitimini almak için bir konsola güvenecek kadar saf olmadığımı eklemek istiyorum
  • sirena  (07.12.12 11:02:32) 
@white35

hacı acımasız davranıyorsun. burada kimse wii kinectten iyi demiyor zaten. ama bir konsolu yüceltirken diğerini itin götüne sokmak saçma.

yakın dövüş sporlarını ve diğer saçmalıkları bir kenara bırakalım lütfen. oyun konsolu oyun oynamak içindir. ha oynarken zayıflamak isteyebilirsin bunun için wii fit var. ama wii'nin zaten kimseye yakın dövüş sporu öğretme gibi bir amacı yok. kinectinde yoktur.

dansı just dance 4'le edebiliyorum yani ne olacak. altı üstü elinde bir kumanda var.

bir de şu unutulmamalı wii xbox ve diğer konsollardan çok daha ucuz. korsan oynaması çok daha kolay. yani ikinci el çok temiz birçok oyun bulunduran wiileri 300 lira civarında bulursun. spor yapacaksan alırsın bir de wii fit boardu 200 liraya etti mi 500? daha birşeye gerek yok. xbox ayrı maliyet, kinect ayrı maliyet.
  • mattiadestro  (07.12.12 14:46:39 ~ 14:47:09) 
mattiadestro benim söylediğim şu her alanda xbox üst düzey benim orda yazdılarım örnek. OYun alanında da fark atar. Bende diyorum ki wii yi öven biri xbox oynamamıştır. Ben 3 ünü de uzun süre denedikten sonra bu yorumu yapıyorum.

Demişsin ki wii ucuz. Tam aksine xbox ucuz. Şu anda 700 TL genel satış fiyatı ki daha ucuzunu da bulabilirsin. Oyunlar ise bedava indir dur internetten. Senin hesap ikinci el wii alıyorsun aksesuarı ile birlikte 500 TL. Benim hesap birinci el 700 TL dünyaları alıyorsun.
  • white35  (08.12.12 10:21:56 ~ 10:25:25) 
hacı wiidede oyun bedava. artı olarak fw arttırma derdi yok. evde kendi başına yaparsın. sıfırıda 400 lira civarı wiifitle 600e gelir. senin dediğin 700 lük xboxda kinect var mı ayrıca o da önemli.


  • mattiadestro  (08.12.12 11:43:06) 
mattiadestro evet kinect fiyata dahil ve dediğim gibi bu sıfırının şu anki fiyatı hatta teknosa fiyatı. Nereye gitsen fw 50 TL zaten.

Şimdi sen şayet oynadı isen xbox 360 ve kinect ile 150 TL için senin deidğine göre yazıyorum yine 2. el wii mi alırsın 0 xbox + kinect mi alırsın.

Sorum özellikle xbox ve kinect deneyimini yaşamışlara. Yaşamayan lütfen yorum dahi yapmasın bilmediği bir konu hakkında.

Ben yıllardır wii de, ps de, xbox ta oynayan birisiyim.
  • white35  (08.12.12 14:47:01) 
hacı sıfır wii + wii fit xbox kinect'ten ucuz bunda mutabık olalım.

wii xbox'dan iyi demiyorum. saçmalık olur zaten öyle demek. zaten duyuruyu açan arkadaşda pek takmıyor sanırım cevapları. boşuna tartışıyoruz.
  • mattiadestro  (08.12.12 15:24:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.