[]

el titremesi

şimdi benim şöyle bi sorunum var. ellerim mütemadiyen titriyor. çevremdeki herkes söylemeye başlayınca dedim artık bi doktora görüneyim ben. öyle çok rahatsız edecek derecede değil ama herkes söyleyince panik oldum bi şey varsa ya diye. derseniz ki eğer duyuruyu niye açtın, hangi bölüm bakar bu olaya efendim onu öğrenmek için. beyinle alakalı bir şey midir yoksa nedir? yoksa hastaneye gidince yönlendirirler mi? şimdiden teşekkürler.




 
el titremesi öncelikle "hiçbirşeyin yoktur devam et git" denilmeyecek bir durumdur.
bu duruma en sık neden olduğu düşünülen "patolojik durum" hipertiroidi" dir. (halk arasında zehirli guatr olarak bilinir) tiroid hormonlarının aşırı salgılanıyor oluşu, sinirlilik, bağırsak rahatsızlıkları, kalp ritm düzensizlkleri ve el titremesi yapabilmektedir. öncelikle tiroid testlerinizin normal olu olmadığına bakınız.
diğer bir patolojik neden kullanılan ilaçlar olabilmektedir. eğer başka nedenlerle bir ilaç kullanma durumu varsa bu da titreme yapabilmektedir.
aslında bir sürü neden daha var. ama sizde bunların olduğunu sanmam.
size bahsetmek istediğim aslında farklı bişey. patolojik olmayan, insanın genetiğinden kaynaklanan bünye ile ilgili bişi.. genel olarak kişilik yapınız endişeli, yerinde duramayan, heyecanlı bir yapıda ise titrememeniz anormal olabilmektedir. metabolizması hızlı insanlarda bu tür titreme hadisalari normal kabul edilmektedir. iyi yönü hiç kabız olmazsınız :)))
eğer sizin için problem yaratmıyorsa titreme takmayın derim. insanlar ellerinize bakıp sürekli ellerin titriyor diyorlardır. insan sinir olabilir. eğer sinir olmak istemiyorsanız ellerinizi titremeyle kullanmaya alışın (destekli tutmak) ya da kimseyi sallamayın ében kabız olmuyorum kiiiiii" deyip çekin gidin :)))
  • ceyrekakıl  (27.12.08 11:41:03) 
benim yakın arkadaşım var baya belirgin şekilde titriyor söylediğine göre sinir hastasıymış ondan dolayı oluyormuş senin de böyle bir rahatsızlığın olabilir eğer göze çarpıcak şekilde fazla ise doktor a gözükmen de fayda var.


  • imparatorolmayikolaymisandin  (27.12.08 12:40:43 ~ 13:52:55) 
bence bir norologa gorunmekte fayda var. bazi boyun fitiklarinda da olabiliyor. uyusma/karincalanma varsa bu da olabilir. evet, en iyisi norolog...


  • no avalon  (27.12.08 14:40:05) 
boyun fıtığının el titremesi ile ilgisi yoktur. birlikte olabilir. boyun fıtığı dediğimiz şey servikal hernidir. disk problemlerinden kaynaklanan sinir sıkışması hadisesidir. sıışan sinirin dermatomunda hissizlik olabilirken ileri dönemlerde sıkışmanın artması ile sinirde harabiyet olmaya ve güçsüzlük bulguları eklenmeye başlar. güç kaybı kalıcı olmadan opere olmak gerekir. (bahane ile servikal herniyi de yazmış olduk)
bu arada "boyun fıtığı da olabilir" denmiş. sanırım buna dayanarak "en iyisi nörolog" denmiş. boyun fıtığına beyin cerrahisi kliniği bakar.
eğer sizi çok rahatsız eden bir titreme ise işe dahiliye (endokrin ) den başlayabilirisniz. her bıranşın ilgisini çekecek tetkikleri yaptırıp kendisi ile ilgili patoloji tespit edemez ise en uygun uzmana yollayacaktır. bu nörolog da olabilir.
  • ceyrekakıl  (27.12.08 18:40:03) 
bende boyun fıtığı var. el titremesi ile fark edildi. elim titredi uzun süre. geçmedi, eeeyh dedim doktora gittim, fıtık çıktı. hatta ben de hiç aklıma gelmediği için nereden randevu alacağımı bilememiştim. hastaneyi aradım, sorunumu söyledim, el titremesinin boyun fıtığyla alakası kuruluyor olmalı ki; benim randevumu hemen ilgili doktora yazdılar. şikayetimi anlattım, kadın fıtıktır dedi, muayene etti, fıtıktır dedi mr istedi, fıtıktır dedi, mrda fıtık çıktı. sizin sorunun kaynağını bilemem tabii ama bence el titremesinin fıtıkla alakası var.


  • cereal killer  (27.12.08 21:46:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.