[]

Fiikirlerinize ihtiyacım var

sevgili duyuru sakinleri, bir konuda ikilemdeyim.

1)şimdi bir işi yapmak istiyorsan onun için çabalamalısın. en basitçe öyle ifade edebiliriz. ama bazı yetenek gerektiren işlerde yeteneğimiz yoksa veya kısıtlıysa buna rağmen çaba göstermemiz boşa olmaz mı? mesela oyunculuk yeteneği kısıtlı biri iyi bir aktör/aktrist olmak istiyor. ne kadar çalışsa da, kapasitesi belli olduğu için iyi bir oyuncu olamayacaktır. bu önerme doğru mu?

2)benim sorunuma gelirsek ben iyi bir sinema yazarı olmak istiyorum. bu işler de biraz kilometre işi. film izleyeceksin, okuyacaksın, araştıracaksın vs. bunları içimden geldiği için yapıyorum zaten, orada sıkıntı yok. ama yazı, eleştiri yazarken zorlanıyorum. yazımı gösterdiğim bir hoca(iletişim fakültesinden) iyi bulmuştu. ama ben ne sinema yazıları okuyorum aklım çıkıyor, ne kadar güzel ifade etmiş diyorum. kendimi öyle zamanlarda çok yetersiz görüyorum. yazmak yetenek gerektiren bir şey. eğer çabalayarak olacaksa kesinlikle sonuna kadar giderim. ama kendimi ölçebileceğim bir yetenek testi de yok. kafam karıştı. yeteneğim kısıtlıysa boşa mı çabalamış olurum?

ne gibi bir çözüm önerirsiniz?

 
bir ya da birkaç sinema yazarıyla iletişim kur. film eleştirisinde izledikleri metotlar hakkında araştırma yap. bunun yanında senaryo yazımı ve çekim teknikleri gibi konulara, yani film çekme işinin mutfağına da hakim olman gerekir.

hocan sende bir ışık gördüğüne göre yetenek var. geriye çabalamak kalıyor.
  • zgrydn  (06.12.12 11:10:22) 
eleştiri yazısı roman, hikaye, vb edebi bi değer taşımadığı için yeteneklik bi durumu yok bence. senin de dediğin gibi okuyarak, izleyerek ve araştırarak kendi kendine gelişmesine şahit olabilirsin.


  • reso aga  (06.12.12 11:22:54) 
beta.eksisozluk.com

elifingunlugu.net

renkliresimli.blogspot.com

yazilarinda da goreceginiz uzere, 1968 yilinda, Orhan Pamuk, Umberto Eco ve Emre Kongar, bir sahafta karsilasmislardir. Orhan Pamuk o sirada henuz 16 yasindadir ve sahaflardan el yazmasi toplamaktadir.

Beyaz Kale, Gülün Adı (il nome della rosa) ve Hocaefendinin Sandukası romanlarinin tohumlari atilmaktadir o gun.

Peki bunun sizin yazdiginizla ne ilgisi var? Insan bir konu uzerinde yeterli sure calisirsa, istedigi olur.

Bir zamanlar kanalizasyon amelesiyken, konusundaki en iyi profesorlerden biri olur sonunda. Ayni konu uzerinde yillarca calisarak olur bunlar.

www.aksam.com.tr

Siz de cok fazla ve cok cesitli seyler okuyarak, yazi yazma becerilerinizi gelistirebilirsiniz. Ayrica profesyonel yazarlik kurslarina gidebilirsiniz.



bonus:

(bkz: 10 bin saat kuralı)
  • compadrito  (06.12.12 11:36:18 ~ 11:37:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.