[]

protein fazla mı alıyorum?

merhaba,kilo problemim var.aşırı ekmek ve makarna yiyordum.şimdi ise,ekmek öğlen 1 dilim,akşam 1 dilim yiyorum.fakat kahvaltıda,2 yumurta,bir avuç büyüklüğünde beyaz peynir (tam yağlı),yine öğlen küçük bir parça tavuk ya da balık,akşam da yine et miktarı aynı öğlenki gibi yiyorum.kahvaltıda ayrıca ceviz ve zeytin yiyorum.istediğim kadar da yağsız sebze ve salata yiyorum.kilo vermeye başladım,açlık hiç hissetmiyorum.fakat sorum şu,sizce proteini fazla mı alıyorum,bu sıkıntı yaratır mı?günde yarım saat yürüyüş yapıyorum,yeşil çay ve de su içiyorum.özellikle bilgi sahibi arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim.
not:söylememişim,2 dilim ekmek az mıdır?sorumdan biri de bu.



 
bence yeterli miktarda alıyorsunuz.
zaten kilo verebilmek için protein almanız lazım.
herhangi bir sağlık sorununuz yoksa, sıkıntı yaratmaz.

kolesterol probleminiz varsa 2 yumurtadan birinin tamamını, diğerinin sadece akını yiyebilirsiniz.
  • blatta hiberna  (06.12.12 10:33:11) 
kolestrolüm normal.böyle devam ediyim o zaman.


  • rock n roll  (06.12.12 10:34:30) 
2 dilim ekmek fazla bence. hele de beyazsa. bence mümkünse hiç yeme ya da günde en fazla 1 dilim en koyu renkli olanlardan ye.
protein fazla değil. uygun bence. ama yumurtayı 1 yumurta yapsan daha iyi sanki. öğlen yediğin proteinş artırıp akşamkini azaltabilirsin.

bunun dışında yediğin saatler, uyku düzenin de etkilidir. eğer kilo vermeye çalışıyorsan her şeyinin düzenli olması iyi olur. ve mümkün olduğunda akşam 8den sonra yeme.

son olarak yeşil çay dışında metabolizma hızlandıracak başka çaylar da iyi olur. özellikle içinde zencefil, tarçın fln olanlar oluyor.
bir de baharat kullan bol bol.
  • goldentitan  (06.12.12 10:45:14 ~ 10:45:58) 
bu anlattiklarindan karatay diyeti yaptigini var sayiyorum :) ben de 2 haftadir falan yapiyorum bu dediklerini ama ekmegi tamamen kestim. bir kac arkadasimla birlikte yapiyoruz ve bendan daha once baslayan bir arkadasimda kolesterol yukselmis cikti ama yapi meselesi tabii. ben de kolesterol korkumdan yumurtayi bire indirdim. iyi zayiflamalar!


  • papalindo  (06.12.12 10:45:15) 
goldentitan;ekmek kepekli yiyorum,bazen de bulgur haşlıyorum yağsız şekilde,ya da pirinç oluyor,2-3 kaşık yiyorum.beyaz ekmeği tamamen kestim.7.30 dan itibaren yemeği bırakıyorum.baharat da çok severim.özellikle kırmızı ve karabiber.uykum düzensizdi onu da düzeltmeye başladım.
papalindo,doğru,ama yarı karatay yarı kendi buluşum gibi bi diyet oldu sanki.çünkü karatayı da tam uygulamıyorum gibi :)

  • rock n roll  (06.12.12 10:51:41) 
merhaba,

bence miktarlar gayet iyi ama bu diyetle bir ayda garanti en az 5 kilo verseniz bile verdiğiniz kiloyu uzun süre koruyamazsınız (en fazla bir kaç ay, ondan sonra başlangıç noktasına geri dönersiniz). o yüzden ayda 5 kilo vermek yerine 2 kg verip yavaş yavaş bir kaç ayda forma girip, bir daha da asla eski kilonuza dönmek istemiyorsanız bu diyeti çeşitlendirmeniz lazım çünkü 15-20 gün sonra gözünüz dönmeye başlayacaktır. Galip gelseniz bile bir süre sonra yenilip yine yemeye başlayacaksınız çünkü burada bariz bir "kısıtlama" var. siz bilinç altından sürekli "diyetin bitmesini" hayal ettikçe verdiğiniz kiloların uzun vadede hiç bir önemi yok :)

www.eksisozluk.com
  • prochaine station  (06.12.12 11:40:42) 
Ekmek fazla olabilir +1. Günlük karbonhidrat tüketimini günlük 20g civarında tutup kilon x 1.5-1.75g da protein alman öneriliyor. Günlük tüketim hedefinin %60 yağ, %35 protein ve %5 karbonhidrat olmasını öneriyorlar.

www.reddit.com/r/keto ya göz atmanı öneririm. Sağ sütunda keto in a nutshell diye bir makale var, oku onu.
  • skatheist  (06.12.12 12:41:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.