[]

Siz olsanız ne yapardınız? -aldatılmak-

sabah sabah çok üzüldüm buradaki bayanın durumuna;
blogcuanne.com

kendimi onun yerine koydum, ne kadar zor bir durum...

özet: 8 aylık hamile bir bayan, tavırları değişen eşinin telefonunu kurcalıyor ve kendisini aldattığını öğreniyor. toplamda 1.5 yıllık evliler ama 3,5 yıldır birlikte yaşıyorlar. aldatma olayı sadece cinsel birliktelikten ibaret değil, duygusal boyutu da var malesef.

 
ayrılırdım.bebeğim daha küçük olsaydı da muhakkak aldırırdım.


  • rock n roll  (06.12.12 08:08:22) 
Bir erkek olarak kadınlara söylüyorum;

Bir kadına ilk başta kendisi saygı duymuyorsa başka kimse saygı duymaz. Aldatıldınız mı, siktir git diyip basın götüne tekmeyi, hala beraberolmayı istiyorsa adam olsun, tekrar kalbinizi kazansın kazanabilirse. Ama affedip düzelmesini beklemeyin, düzeldiği zaman affedersiniz.
  • lpgli tosbaga  (06.12.12 08:12:03) 
erkek olarak söylüyorum tam bir o.ç imiş kesinlikle götüne tekmeyi basmalı sakın çocuk falan demesin o kafadaki bir heriften çocuğa da hayır gelmez.


  • zenigt  (06.12.12 08:45:49) 
Erkek olarak söylüyorum, kesinlikle ayrılmalı. Var mı böyle terbiyesizlik? Kadın hamile, hangi yüzle eşinin yüzüne bakarsın? Hangi yüzle çocuğunu kucağına alacaksın? Belki kadının da hataları vardır ama hiçbir şey aldatmayı gerektirmez. Kangren olan kolu keseceksin.


  • Tutkun  (06.12.12 09:10:49) 
eğer evli değilsen ya da önceden evlenip boşanmadınsa, hamile değilsen ya da anne-baba değilsen kendini onun yerine koyman işe yaramayacaktır.
insanlar, bu tip şeylere ben ayrılıverirdim canım, aman boşarım, kapının önüne koyarım biter filan diye yanıtlar veriyorlar bunlar komple hikayedir. bekara karı boşamak nedir, kolaydır çünkü. evlilik camiası başka birşey evvela bunu bir bilmek lazım ahbap.

herneyse, buradaki adamın yaptığı hıyarlığın boyutunu söylüyorum hayvanlık bazında.
ulan şimdi çocuk doğduktan sonra çok daha zor olacak doğmadan boşanayım diye düşünmüş bu belli. hayvanlık ebatı bu.
bu adamın duygusal bir ilişkisi varsa 8 aydan önce başlamış olmalı keza baba olmayı bekleyen biri karım hamile bi manita bulayım ona aşık olayım diye düşünememeli diye düşünüyorum ama insanoğludur belli de olmaz.
ben, o hamile kadına cidden acıdım. doğacak çocuğuna hele full yazık. o yavrucak ömür boyu böyle sorumsuz bir dangalağın evladı olarak yaşayacak. işte en kötüsü bu.
  • agy3  (06.12.12 10:01:45) 
günlük hayatın bir bireyi olarak söylüyorum. elbette başkasına üzülebilir insan. ancak durduk yerde bu empati çabası niye? zaten her gün ayrı acı. biraz daha kaliteli nefes alabilmek için ölesiye efor sarfediyoruz. lütfen hayatınıza bakın.


  • sanzelize canavari  (06.12.12 10:10:22) 
erkek olarak söylüyorum burayı o erkek okusaydı o da erkek olarak yorum yapacaktı. ve götüne tekmeyi bassın diyecekti.

yani kadın erkek çok fark etmiyor. içinde bulundukları durumu bilemeyiz. kadının hamile olması onu 100% haklı çıkarmaz.

hamile diye adamın amına koyduysa adam da bi yerden sonra sıkılmış olabilir. bu herkesin başına gelebilir bir şey diyemeyiz.

ama şu durumda kadının yapması gereken şey bence o yokmuş gibi davranmak. yani sadece çocuğuna odaklansın. o evreyi en iyi kendisi bilecektir. yani ne kadar süre olduğunu.

ben olsam bi iş bulurdum. gider çalışırdım. o adamın da yüzüne hayatta bakmazdım. ama kadın haklıysa tabi.

yani derin mevzu bunlar. öyle dışarıdan bakıp karar verilecek şeyler değil.

en azından ortada bir bebek var ve onun bu olaylardan haberi yok. haberinin bile olmadığı bi durum ileride karşısına çok büyük zorluklar çıkaracak.
  • kambocya diasporasi  (06.12.12 10:51:42) 
@agy3

evliyim, çocuğum yok ama bu kadını çok iyi anlıyorum çünkü benim babamda aynı şeyi yaptı hemde bir kere değil bir kaç kere, boşandılar, annem bizi tek başına büyüttü.

@kambocya diasporasi
kadın neler yaparsa yapsın, isterse adamın burnundan getirsin gene de adamın aldatması onu %100 haksız duruma düşürüyor. boşandıktan sonra ne b.k yerse yesin ama evliyken üstelik eşin hamileyken ilişki yaşamak için doğumu ve boşanma sürecini beklemeliydi. sonuçta doğacak çocuk kendi çocuğu.

ayrıca boşanmak bu adama zaten istediği şeyi eline altın tabakla sunmak gibi olur, ben olsaydım tamamen saf, hiçbir şeyden haberi yokmuş pozlarında, sorunlarımız düzelecek diye eşimi idare eder, peşine dedektif vs ne varsa takar, aldattığının kanıtlarını toplardım. fotoğraflar, videolar, yazışmalar vs. bu arada maddi olarak birikim yapmaya çalışırdım, tüm değerli eşya altın maltın toparlardım.

doğum yapıp bebek 6. ayını doldurduğunda çok uçuk bir rakamla maddi manevi tazminat davası açar tüm Türkiye'ye rezil ederdim. gazetelere, haber kanallarına görüntülerini dağıtırdım çevresinde yüzüne bakacak adam kalmazdı.

yok öyle aldatıldım bavulumu alıp gideyim, yaptığı şeyin cezasını çekmeli, en yardıma ihtiyaç duyduğum dönemde bana bunu yapan adam insan olamaz, bu yüzden insanca bir muameleyi hak etmiyor.
  • yue  (06.12.12 11:42:41) 
@yue Ayrılmak istiyorsa o adama ceza vermek adına niye kendine de işkence etsin ki anlamadım? Hamile olduğu için ve çocuk doğacağı için ayrılmak istemeyebilir elbette, bir noktaya kadar anlaşılabilir ama o noktada da çocuğun babasına ceza çektirip sağlıksız bir ortamda çocuk büyütmek ne kadar doğru olur?

Bence ayrılınsa da ayrılınmasa da intikam almaya çalışmak yapılabilecek en saçma şey. Kaldı ki buradaki kimsenin de "Şunu yapardım" "Bunu yapardım" derken kadının içinde bulunduğu durumla tam empati kurabildiğini sanmıyorum o yüzden yaşamadan bilinmez bence. Kaldı ki o kadar çok eksik veri var ki bu durumda, bir şey söylemek mantıklı değil.
  • alicia_dominica  (06.12.12 12:01:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.