[]

telefon kayit

iyi günler sevgili duyuru insanları;
malum yurt dışından gelen telefonları kayıt ettirmek gerekiyor.
sorum şu:
kayıt için illa yurt dışına çıkmış biri kayıt işlemini yaptırıyor. mesela gürcistan'a günübirlik geçip geri gelen bir kişi de kayıt işlemini yapabilir mi?
yoksa illa pasaport ile çıkış falan mı gerekiyor? nerede okuduğumu hatırlamıyorum ama biri "ben vergi dairesine parayı yatırdım, internetten imei'yi kaydettirdim, kimse pasaport falan sormadı" demişti. cevap olarak da tc no'dan kontrolü yapılıyor falan diyenler olmuştu.
özet: günübirlik gürcistan'a geçen biri daha önceden kayıt yaptırmadıysa, yurt dışından alınan bir telefonu kaydettirebilir mi?
şimdiden teşekkürler...

 
eski bir telefonun imeisini yeni telefona çaktırabilirsin. maalesef pasaport olayını bilemiyorum.


  • mattiadestro  (05.12.12 20:36:13) 
İş başa düştü, öğrendim.

Sadece giriş/çıkış kağıdı ile kayıt yaptıran var.

www.sikayetvar.com

Ama bazı bayiler durumu bilmiyor ve kaydedemeyiz diyebiliyor. Ya ısrar etmeniz ya da bilen bir bayiye gitmeniz gerekir.

Yeni sorum şu: Dayım günübirlik Gürcistan'a girip çıkıyor. Kendisi Rize'de, telefon Ankara'da. Ben buradan vergiyi yatırsam, IMEI numarasını göndersem, dayım Rize'den kayıt işlemini yaptırabilir mi? İlla telefonu görmek ister mi bayiler? Veya mühürlü giriş/çıkış kağıdını bana gönderse, ben burada telefonu kaydettirebilir miyim?
  • on bir  (23.12.12 22:28:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.