[]

Sessiz (az-sesli) klavye

Yeni bir klavye almayı planlıyorum şu an kullandığımda tuşlara basmak komforsuz, aynı zamanda etrafa ses veren bir iş olduğu için. Aklımda logitech k360 ve k400 vardı fakat bunlara geçmeden sizlere birkaç klavye hakkında danışmak istiyorum.

Öncelikle dizayn olarak aradığım klavye logitech k400'ün touchpad'siz hali. Touchpad'i kullanmayacağım için var olmasının bir anlamı yok, ücreti gereksiz arttırıyor. Tuşları arasında boşluk olmayan, ses çıkartmayan, ince dizaynlı klavyeler arıyorum. Logitech almam hala mümkün fakat daha düşük fiyata görünüş olarak ilgimi çeken şöyle klavyeler var:

www.vatanbilgisayar.com

www.vatanbilgisayar.com

www.teknosa.com

www.teknosa.com

www.teknosa.com

www.vatanbilgisayar.com

logitech serilerinde de k400 ilgimi çekiyor nekadar touchpadli olsa da. k360'da pad yok, daha ucuz fakat tuşları arasındaki boşluk onu tercih etmekten beni soğutuyor.

Klavyede aradığım birincil, en önemli özellik sessiz olmasıdır. Bu konudaki tavsiyelerinize açığım.

Not: Yukarıda gösterdiklerimden Everest Slim'i aldım, silikon olmayanı. Fakat gerçek anlamda memnun kaldığım söylenemez. Sanırım yarın vatanbilgisayar'a gidip iade edeceğim.

Kullandığım Toshiba notebook klavyesi çok hoşuma gidiyor bunun yanında.

 
Logitech k310 kullanıyorum. Çok memnunum ama istediğiniz kadar sessiz değil sanırım.


  • vexations  (05.12.12 20:01:30) 
anladım. k400 epey iyi gibi duruyor aslında, notebook klavyeleri gibi dizaynı da fakat hiç kullanmadığım bir touchpad yüzünden 50-60 lira yüksek fiyattan satılıyor.

sanırım silikon/bükülebilir klavyelerden alacağım.
  • mewthree  (05.12.12 20:04:10) 
Silikon klavyeleri önermem kesinlikle. Onun yerine www.amazon.com şu ürünü deneyin ya da bu :
www.logitech.com

  • vexations  (05.12.12 20:08:00 ~ 20:08:33) 
açıkçası yurt dışından sipariş ile uğraşmak istemiyorum. türkiye'de ise bu ürünleri bulamıyorum, bunlara daha önce rastgelmiştim. özellikle logitech'in gösterdiğiniz ürünü çok ilgimi çekmişti.

silikon klavyelerden caymamı istemenizin sebepleri nelerdir?
  • mewthree  (05.12.12 20:30:03) 
www.sanalmarketim.com

Çok çabuk bozuluyor yıpranıyorlar.
  • vexations  (05.12.12 21:18:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.