[]

taşınabilir hard disk alıcam önerileriniz neler

arkadaşlar 1tb'lık tercihen ucuz ama kaliteli bir taşınabilir hard disk almak istiyorum. verebileceğim maksimum para 200-300 arasıdır. bana marka ve model önerebilir misiniz? ayrıca bunların ömrü ne kadar olur maksimum?




 
www.bimeks.com.tr
world karta özel biraz indirim ve taksit yapıyorlar. geçen ben almıştım. şimdi daha da ucuzlamış. 228 lira diyor.

  • hicazkar  (26.12.08 20:28:52) 
  • light beam  (26.12.08 20:30:56) 
Bimeks'te kampanya vardi 1,5 tb maxtor 300 civariydi.
forum.donanimhaber.com
Hatta anladigima gore playclub kartin varsa 225 civari biseymis.
  • macabrex  (26.12.08 20:56:21) 
western digital.
şebekeden güç alanlardan satın alacaksan onlar da bildiğin hard disk, yani standart olarak bilgisayarda kullandığın kadar ömrü olur ama taşıma sırasında aldığı hasarlar yüzünden elbet daha çabuk yıpranacaktır.

  • sanal uyku  (26.12.08 23:13:10) 
istanbulda ikamet ettiğini varsayarak yazıyorum.

Dolar yüzünden çok uzun süre internette araştırma yaptım.En ucuzu bu :

www.eksenbilgisayar.com

Ancak stoklar tükenmiş diyor.Kesinlikle stokları bekle arada bir siteye bak.Ayrıca western digitalden şaşma derim. Ben ve ev arkadaşım WD kullanıyoruz , gerçi benim aldığım laptopla biraz uyumsuzluk çıkarttı.laptopun hdd 5400 rpm, taşınabilirin 7200 rpm sanırım bundan.Bunun haricinde cillop gibi 1tb + 500gb + 500 gb deli arşiv oldu.Benim WD yeni ancak arkadaşım 1 yıldan fazla süredir kullanıyor daha tek bir sorun çıkartmışlığı yok.

eeey cidi o zamanlar duyuruyla haşır neşir değildim , böle şipşak cevap olayı yoktu.Kan geldi arayana kadar kan.
  • siriquastrum  (27.12.08 00:00:43 ~ 00:03:58) 
rpm den zorun cıkarması soyle oluyor, 7200 olanlar harici guc baglantısına gerek duyuyor ya da cift usb girisli baglantı kabloları var onlarla kulolanmak gerek. ancak 5400 olanlar tek usb girisinden calısıyorlar. olay bu.


  • bryan fury  (27.12.08 00:16:53) 
evet de uyumsuzluk çıkarttı falan demiş. bendeki 7200 hiç bir laptopta sorun çıkarmadı. belki çözülebilecek bir sorundur diye merak ettim.


  • sanal uyku  (27.12.08 00:27:40) 
Sorun derken bazen veri aktarımı felan duruyor, windowsumdanda kaynaklanıyor olabilir. ancak arkadaşın 500lüklerde bu sorun olmuyor.Bazen taşınabiliri takınca diski görmüyor felan..Böle cinslikler çıkartıyor arada.Aylak kaldığım bir zaman format atıcam.Gene devam ederse cinsliklere, yapıştırı veririm duyuruya.

@bryan fury , hocam şu olayı biraz daha açabilirmisin çift USB nedir tek USb nedir ilk defa duyuyom ?
  • siriquastrum  (27.12.08 00:49:04) 
o görmeme olayı bazen olabiliyordu benim masaüstünde, laptopta pek denk gelmedim. o konuda haklısın.
veri aktarımı durma muhabbeti de masaüstünde olmazdı ama geçen laptopta denk geldim çok büyük tek bir dosya kullanırken. onun nedeni de hard diskin belli bir süreden sonra kendini pasifleştirmesi sanırım.
bana sormamışsın gerçi de 5400 rpm olan taşınabilir hard diskler şebekeden değil usb'den güç alıyorlar. bir flash bellek gibi sadece bir usb çıkışları oluyor. 7200 rpm olanlar ise şehir elektriğinden güç alıp usb'yi sadece veri aktarımı için kullanıyorlar. çift usb hiç görmedim ama varsa ve güç için kullanılıyorsa herhalde usb'nin birisi veri aktarımı, diğeri de gücü sağlıyordur.
  • sanal uyku  (27.12.08 01:19:03) 
bazı kablolar var ucu cift usb girisli. teki veri aktarımı icin digeri de guc isin. boylece 7200 rpm olan diskleri de adaptor kullanmadan takıp calıstırabiliyorsun.


  • bryan fury  (27.12.08 09:54:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.