[]

klima

bu sene klima kullanmaya karar verdik kış için. 5 sene önce eski ev için alınan 24000'lik klima var. btu hesabına göre 13000lik de yetermiş sanırım 28 m2 olan oda için.

inverter ve a+ olan bir klima almayı düşünüyorum fakat kış faturlarıyla aynı anda ödeyemem. o yüzden mayıs - haziranda alırım heralde.

iki sorum var:

1- klimayı nasıl kullanmalıyım? hem sağlık hem de enerji tasarrufu açısından. gerçekten pro. bir bilgim yok.

2- hangi klimayı tercih etmeliyim? bir öneriniz var mı? max. 2500 olsa iyi olur.

yer: ege

 
Eski klimanız kapasitesi fazla diye yeni klima mı alacaksınız? Aynısını kullanın hiç takılmayın. Daha kısa sürede ısınırsınız.
1) enerji tasarrufu için klimayı hiç amamak en güzeli. Bu meret çalışırken enerji harcar sonuçta. Onu göze alarak çalıştıracaksınız. Derece ayarı var o dereceye gelince kendi durur.
2) mitsubishi, daikin, midea, vestel vb. Paranız varsa markadan çok inverter olan bir klimayı kafaya takın derim ki takmışsınız zaten doğru yoldasınız.
  • ozdek  (05.12.12 13:09:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.