[]

Arkadaşa verilen borç paranın geri alınamaması

Abim arkadaşına 1000 lira borç para verdi 9 ay önce. Bir süre sormadı, sonra sorunca her defasında arkadaşı bahaneler bulup savsakladı ("ay başı verecem", "hemen yolluyorum" deyip hiç yollamamak, "yolladım ama, problem mi çıktı bankada"...), bu senaryolar defalarca oldu. Adamın düşüncesi "ben biraz daha bahane bulayım, elbet vazgeçer" diye tahmin ediyorum.

Neyse işte, abim ne dediyse alamadı parayı geri, ki o zamanlar iyi arkadaş sayılırlardı. Parayı havaleyle yolladı, yani kanıtı var. Msn, email yazışmaları falan da duruyor borcu olduğunu kanıtlayan. Yasal bir yaptırımda bulunabilir miyiz biz bunlarla? Önereceğiniz başka bir yol var mı?

Not: Adamda para var, ya da en azından bol bol harcayan biri. Belki de başkalarına da borcu vardır ve şu an nakdi yoktur ama parayı ödeyemeyecek durumda değil kesinlikle.

 
havale yapılan kağıdı alıp bir avukata gösterirseniz büyük ihtimalle yardımcı olurlar.ama 1000 lira borcu alayım derken avukata daha fazla para ödemek zorunda kalabilirsiniz muhtemelen.


  • beyefendi  (04.12.12 23:07:29) 
mahkemeye vermeniz maddi manevi açıdan hayrınıza olmaz. arkadaşa uzun vadeli zor bir durume düştüğünüz yalanını söylerek paranızı acil göndermesi gerektiğini söylesin abiniz.


  • am  (04.12.12 23:07:31) 
Tipik dolandirici. Lutfen "Arkadas" demeyin bu hayvana. Icra takibi diyecegim ama, para kusa donecek. Bu dolandirici tayfasi da bunu gayet iyi bildigi icin boyle yapiyor zaten.


  • compadrito  (04.12.12 23:08:55) 
abiniz kendisinden borç istesin. 1500 lira.

yani evde arabada bi sorun olsun misal. abiniz arasın bunu, şimdi yatırıyorum filan derse yok "yok yatırma ben geçicem şimdi ordan, varsa 500 lira da borç verir misin?" desin.
  • supergirl  (04.12.12 23:13:23) 
Ricayla istekle baskıyla olmuyor. Defalarca istedik parayı, her seferinde başka bir bahane buldu adam dalga geçer gibi. Bir arkadaşlıkları da kalmadı zaten. Numarayı bildiğinde telefonlara çıkmıyor, bilmediği numaradan arayınca açıp gene bir bahane uyduruyor. Bu durum aylardır böyle.

Avukat olayının bir yere varıp varamayacağını nasıl öğrenebiliriz? Normalde benim bildiğim; dava açarsan ve davayı kazanırsan, avukat masrafları da kaybeden tarafa ödetiliyor. Doğru mudur?
  • long live rock n roll  (04.12.12 23:14:49) 
arkadaşlara borç verilmemeli zaten. umarım bu sefer para döner. ama bi dahaki sefere borç verip yardım etmek istersen gözden çıkarabileceğin bir parayı ver. geri dönerse oh ne ala. ciddi bir borçsa da kuralına uygun yapılır zaten.
o paranın geri ödenmesi gerektiğine dair yazılı bişi olmadığına göre yasal yaptırımı da bilemiyorum. adam mahkemede çıkıp 'evet parayı verdi ama geri istemedi' dese ispatlayabilir misiniz?

  • kediebesi  (04.12.12 23:16:15 ~ 23:18:50) 
adam mahkemede parayı elden geri ödediğini söyleyecektir. adamın mekanına gidilip para alınmadan çıkılmamalıdır.


  • am  (04.12.12 23:31:19) 
Maalesef çözüm kaba kuvvet. Temiz bir dayak sorunu halleder gibi geliyor bana :)


  • pinch  (04.12.12 23:52:51) 
mekanina gitme olayina katiliyorum. yani bu rezili ifsa edeceksiniz, isyerine gidin, parayi alana kadar cikmayin, param yok derse, baskasindan borc alsin, birseyini satsin vs. ama o gun o an odesin. patronu musterisi esi dostu anasi babasi bilsin ne mal oldugunu...
yani bos bir gununuzu buna ayirin, abin ve belki baska bir yakin arkadas bu allahsizin hakkindan gelin, gazaniz mubarek olsun.

  • mavicorap  (05.12.12 12:38:12) 
mahkeme sonucunda karşı taraf avukat masraflarını öder ancak kağıt üzerindeki tarife üzerinden. bulduğunuz avukat daha fazla para isteyeceğinden zararlı çıkabilirsiniz. çözüm diğer arkadaşların dediği gibi rencide edici bir şekilde istemek veya üzerine soğuk bir su içmek


  • sadun.net  (17.12.12 16:03:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.