[]

DJ olmak

Benimle cok alakasiz ama aklima geldi simdi. Tiesto, Armin van Buuren gibi olmak icin nasil bi yol izlemek lazim? Cekirdekten yetisip sansla kucaklasip mi oluyor boyle isler?




 
Meslek Yüksek okulu var.


  • bilan  (04.12.12 22:33:36) 
bilge adamın kursları var. David Gueatta oradan bitme


  • saksı  (04.12.12 22:40:20) 
cok komikmis admin kardesler


  • she was my baby  (04.12.12 22:42:05) 
çevre. şu saydıkların müzikte ender görülen yetenekler değil. popüler müzikte, insanların beklentilerini karşılamak zorundasın. bu insanlar da bu işi iyi yapıyorlar işte. yoksa müzikal anlamda zerre değeri yoktur yaptıkları işin. genel olarak dj olayına lafım yok, o kafadaki djlere lafım. ayrıca ilk başta da söylediğim gibi, çevre bu durumu şekillendiriyor işte. çevren geniştir, ağzın laf yapıyordur, vasatın üzerinde bir müzik kulağın vardır, insanlar senden ne bekliyor, sen nasıl karşılık vermelisin sorusunun cevabını kendince gayet iyi bulmuşsundur, işte tüm bunlar varsa sende, oluyor bir şekilde.


  • soso  (04.12.12 22:56:42) 
kursları var ilk önce onlara gitmen gerekiyor. armin van buuren, tiesto aslında prodüktör yani olan bir şarkıya remix yapmak değil işleri sıfırdan şarkı yaratmak. o daha spesifik ve daha güçlü bir iş şarkı üretip üstüne ses kaydetmen gerekiyor(ses sanatçısı bulup ya da senin sesin) her ikisininde kursları var. eğer dj olucam diyorsan şarkının üzerine bas ekleme işte bu tarz şeyler öğrenirsin birkaç gece kulübünde çıkar piyasa yaparsın genelde ortalama işler bunlar. ama senin dediğin bu kişilerin işleri farklı


  • secilmis uye  (04.12.12 23:05:36) 
0'dan başlamak,istemek.İlk tanıdık vasıtasıyla veya herhangi bir şekilde bir club da dj in yanında öğrenmeye başlarsın ;Emrah İş 20 yaşında Suat Ateşdağlı'nın yanında çalışmaya başlamış.Ondan sonra prodüksiyon en az djlik kadar önemli.Parça üreteceksin.Kendi tarzını oluşturacaksın hem parçalarında hem de çaldığın setlerinde.Parçalar duyulduğunda aha bu işte X adam denmeli (Armin;In and out of love,Tiesto;Adagio for strings,Deniz Koyu;Bong,Tung.) Şuanda dj olarak değil prodüksiyonla ünlü olabilirsin.Yaptığın parçalar seni tanıtacak.Hele ki ASOT da yayınlanırsa tamamdır:)Ayrıca yapacağın remixlerinde önemi var reklam ve tarzını yansıtma olarak.
Konuya sadece dj olmak olarak bakılırsa farklı bir yöntem daha var.Ünlü veya normal djler kurs hazırlıyorlar(Burak Yeter,Emrah İş vs.)Ayrıca plak şirketlerinin ve pioneer gibi "şeyler" de dj kursu açıyor.Ancak "Alaylı" ; bu işi clublarda djlerin yanında yetişerek öğrenenler bu olaya çok sıcak bakmıyor hatta dışlanıyor bile.
dipnot:Benimde böyle işlerle bu aralar fazladan merakım ve ilgim var.Bir planın olursa beni de bilgilendirmeden es geçme :)
  • MtKrt  (04.12.12 23:14:47) 
eğitim alınması, kursa gidilmesi gerekiyor denmiş ve hayretle karşıladım bu tür cevapları. elektronik müzikten bihaber olan bir takım insanların sana öğreteceği, daha doğrusu öğretmeye çalışacağı şeyler karşılığında bir de para vermek çok komik. yok öyle bir dünya, daha doğrusu gerçek dünya öyle değil hani. avukat olmayacaksın ya da dağıtmayalım konuyu, 21. yüzyıl çağdaş elektroakustik müziğinde çığır açacağım dersin, eyvallah al önce temel eğitimini, tonal müziğin teorisini, ondan sonra serial, 12 ton...artık ne varsa alırsın yine eğitimini bunlar üzerine. djlikte ne eğitimi allasen. yapmayın gözünüzü seveyim, bu kadar da kurum odaklı düşünmeyin. tiesto'nun yaptığı müzikte teorik anlamda ne kadar derin bir bilgi birikimi var acaba? önemli giriş niteliği taşıyan bir takım bilgiler edinirsin, çalışırsın, olur biter, internet diye birşey var. kursta öğreneceğinden çok daha fazlasını, bu işle haşır neşir olan, ilgilenen kişilerle kaynaşarak öğrenirsin. bu iş üzerine verilen kurslar en fazla 4-5 senedir vardır ama ya işin kendisi?


  • soso  (05.12.12 01:28:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.