[]

kurabiye kutusu

şimdi elimizde bir kurabiye kutusu fotografı var. bunun gibi kutular yapmak istiyorum yılbaşında, hediye olarak.

bu kurabiyelerin ne kurabiyesi olduğunu bilen var mı? (yabancı isimleri daha iyi olur.)

ya da yurtdışında noelde satılan kurabiyelerin adları da olur.

www.google.com.tr

 
bence sağ en alttakiler biscotti. biraz ince kesilmiş sanki.
onun yanındakiler petit-beurre ( recette de petit beurre anahtar kelimeleri ile orjinal tarife ulaşabilirsiniz.)
kalpli olan; biscuits à la confiture
biscottilerin üstündekiler; biscuits à la crème
kalplilerin solundakiler ; biscuits aux pépites de chocolat
  • kırmızıkaşekaban  (04.12.12 17:37:01 ~ 17:47:22) 
yurtdışında noelde satılan kurbiyeler çoklukla "tarçın" ve zencefilli" olur.

(bkz: gingerbread) ya da (bkz: lebkuchen). ikisi değişik çeşit kurabiyedir yalnız. lebkuchen türk damak zevki için biraz fazla baharatlı olabilir.

bir butik pastaneye bu resmi gösterir ve derdinizi anlatırsanız size bunlara benzer kurabiyeler yaparlar.

ayrıca noel kurabiyeleri pek bunlara benzemez. resim bakayım size.
  • mea maxima culpa  (04.12.12 18:58:12 ~ 19:00:08) 
www.essencebakery.com

ww2.lebkuchen-schmidt.com

maefood.blogspot.com işte bu resimdeki kutudan yıllar önce hediye gelmişti bize. hala teneke kutusunu saklıyor ve kullanıyorum.

istanbul avrupa yakasında iseniz ortaköy'de "torte" isimli bir butik pastane var. bütün dükkanı noel süsleri ve değişik kurabiyelerle süslemişler. onlar size yardımcı olabilirler. normal pastanelere giderseniz abuk subuk şeyler ortaya çıkabilir.
  • mea maxima culpa  (04.12.12 19:15:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.