[]

kötü nam salmış köpekler

sokakta tasmayla dolaştırılan pittbull, dogo argentino, bulldog gibi köpeklere yanaşıp sevmek tehlikeli mi? golden, beagle vs.. tamam ama bu köpekler kötü nam saldığı için tırsıyorum.




 
kötü köpek yoktur, kötü köpek sahibi vardır. pitbulun, dobermanın, dogonunda dost canlısını gördüm ben. her şey yetiştirilme tarzına bağlı.


  • eyyorlamam bu gadar  (04.12.12 09:12:30) 
Lütfen köpekleri sevmeden önce sahiplerinden izin alın. Hiç unutmuyorum bir evcil hayvan fuarında ablam bir K9'un kafasını yanındaki güvenliğin şaşkın bakışları arasında yoğura yoğura sevmişti. Sonra da dönüp adamcağıza "ısırmaz di mi?" dediydi. Adam da "aslında ısırırdı ama size denk gelmedi" demişti.


  • SiyamkedisiZorro  (04.12.12 09:15:50) 
en son sanayide bir bulldoga gittim sarıldım, aman abla dediler de köpeğin alakası bile yoktu, kuyruk sallıyordu yazık. kendi halinde agresif olan köpek yok pek, genetik olarak yani. pitbull denilen hayvan uzun yıllar amerikada çocuk bakıcısı olarak kullanılmış, aşırı iyi niyetli ve koruyucu hayvanlar.
ayrıca mesela ufak cins terrierlere yanında sahibi varken yanaşıp sevmeye çalışmak daha tehlikeli olabilir. yine de köpekten anlamıyosanız hiç yanaşmayın, hiçbirine. siz hayvanın gerildiğini fark etmezsiniz, kap diye kapıverir. en son böyle bir dobermanı sevemedim mesela veterinerde çok çekindim, ama bi baktım ağlıyo hayvan meğer onun da alakası yokmuş. :)

  • kediebesi  (04.12.12 09:18:01 ~ 09:32:38) 
hayır gidip de başkasının tanımadığınız pitbull, dogo, rottweiler(özellikle) köpeklerini sevmeyin, sonuçları kötü olabilir. bazıları sahiplerine karşı çok korumacı oluyor ve yabancılara tahammülü olmuyor, bunu bilemezsiniz.


  • royal  (04.12.12 09:18:52) 
aslında ben de çok sevmek isterim.köpek olsun kedi olsun,ama ne yapacağı da belli olmaz.insan biraz çekiniyo.konuşarak seviyorum,dokunmadan :)


  • rock n roll  (04.12.12 09:18:57) 
tehlikeli. bırak onu benim cinsi ben olan köpeğimi benim elimdeyken sevmek bile tehlikeli. kıskanıyo hayvan. sahibinden izin al öyle sev. sahibi izin vermiyorsa israr etme vardır bi bildiği.


  • duygumsu  (04.12.12 09:23:21) 
golden i sormadan sevebilirsiniz.


  • charlotte blanc  (04.12.12 09:23:40) 
eyyorlamam bu gadar +1

ayrıca hayır, golden'ı sormadan sevemezsiniz.
benim golden'ımı biri bana sormadan sevmeye çalışıp yüzünü yaklaştırmıştı, yüzünden oluyordu.
son derece sevecen ve kedilerle yaşayacak kadar uysal olmasına rağmen bazen bazı şeylerden hoşlanmayabiliyor.
o yüzden köpeklerin cinsine değil, karakterine bakacaksınız.

mesela hiç eve hırsız girse oyuncağını götürür tarzı bir hayvan olmadı, ki goldenları öyle tanımlarlar.

eve arkadaşım yatıya kalmaya geldiğinde gece tuvalete kalktığında yataktan tuvalete onunla gidip, kapının önünde bekleyip, arkadaşım yatana kadar eşlik ediyor.

yani evin ya da ailenin üyesi olmayan adamın gece kendi kendine evde dolaşmasından hoşlanmıyor.

arabaya biri sevmek için bile olsa camdan elini soktuğunda hiç hoşlanmaz, hırlar vs vs.

o şekilde eğitilmemiş ve aile içinde yetişmiş olmasına rağmen bazen çok korumacı olabiliyor mesela.

sahibine sormanız en sağlıklısı.
köpek bir şey yapmasa bile sahibi hayvana dokunulsun istemiyor olabilir.
yeni aşı olmuştur vs, bir sürü şey olabilir.
  • blatta hiberna  (04.12.12 09:33:12 ~ 09:37:20) 
sahibine bağlı.
iyi sosyalleştirilmemiş, agresif, ya da korumacı bir köpek ısırabilir.
normal şartlarda ısıracak bir köpek sahibi izin vermediği için ısırmayabilir.

üstte de dedikleri gibi hiçbir köpeğe sahibinden izinsiz dokunmayın.

golden bile olsa. hayvanın kulağında orasında burasında sorun vardır, sen bilmeden dokunursun, ısırır fln.
sonra pısırık köpekler var. sevmene bir şey demiyor gibi görünür ama pasif agresyon mu ne öyle bir nane vardır, senin sevmeni baskı olarak algılar, çok ileri gidersen ısırır. belli bir kıyafete, insan tipine gıcıktır, ısırır fln.

senin söylediğin köpekler kötü namları yüzünden ve tipinden dolayı korkulan köpekler. ama iyi bir sahibin elinde goldendan daha uysal pitbull çıkabilir.
  • goldentitan  (04.12.12 09:48:19) 
kesinlikle kopegine bagli bir sey bu yani kopegin cinsine bagli degil. yeri geldiginde bir chihuahua da gayet saldirgan olabilir. kopege direkt temas halinde olmadan once sahibine sormanizi oneririm. kopegin karakterine bagli bir sey oldugu icin sahibi size daha net bilgi verir.

ayrica her kopegin kesinlikle dokunulmasindan hoslanmayacagi yerleri var. 11 aylik bir cane corso'm var ve tehlikeli irk olarak gorulse de tam bir yalaka :) baska bir arkadasimin da 1,5 yasinda cane corso'su var ancak kesinlikle basinin ustune dokunulmasindan hoslanmiyor ve bos bulunup dokunuldugu takdirde baya iyi tepkiler verebiliyor :) sahsen benim kopegimde patisine dokunulmasindan hoslanmiyor, cok sert tepkiler vermese de...
  • papalindo  (04.12.12 10:14:09) 
kanepede otururken yere düşen peçeteyi almak için elini uzatan arkadaşımı ısırmıştı köpek mesela. :) kanepenin altındaki şeyler onundu. norfolk terrier


  • kediebesi  (04.12.12 11:02:22 ~ 11:02:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.