[]

Tekrar tangoya mı başlasam?

Bugün servisteyken bir latin şarkısı çaldı, tango yapasım geldi çok. Ama güzel bir şekilde yapasım geldi, fazla yetkin değilim şu an. İki sene önce üniversitede iki kura gitmiştim, o zamandan beri 2 defa filan tango yaptım, 2-3 ay da başka birkaç dans yaptım sadece. Şimdi İstanbul'da başlayayım diyorum, olur mu?

1. Nereye gideyim? Amaç dans tabii ama sosyalleşecek olursam da insanların hepsi 40 yaş üstü olmasın, garip hissetmeyeyim. Ayrıca ne kadar ucuz o kadar iyi, ve kaliteli olursa da iyi.

2. Hangi kurdan başlayayım, 2 diye düşünüyorum..? Zira sıfırdan başlamıyorum ama ikinci kuru o zaman bile tam kavramamıştım, hem hamladım, 2. kur uygun olur değil mi?

3. Kurların başlangıçları ne zamanlar oluyor? Yani bir gün aniden başladığımda 20 kişi 2 aydır sürekli gidiyor olmasın, beraber başlayayım herkesle ki düzgün gitsin. "2. kura şubatta başlıyoruz" gibi falan mı oluyor yoksa "bir ay git, iki hafta gitme, sonra devam et" gibi karışık da mı oluyor, sistem nedir?

 
1.kalite açısından tangoist- taksimde. 80-120 tl civarındaydı.

2. uzun zaman için bir ara olduğundan aslında başlangıçtan alsanız daha iyi ama 2 kur gitmişsiniz, 3-4 aydır devam eden bir kura yerleştirirler sizi.

3. her bikaç ayda bir yeni başlangıç sınıfları açılıyor. arada girmek isterseniz dediğim gibi 3-4 ay önce başlamış olan bir gruba dahil olabilirsiniz. yine sizin gibi aradan girenler olacağından sıkıntı olmaz..

bir ay git 2 hafta gitme- diye bir şey yok. başladığınızda hiç ders kaçırmamanız önemli sınıftan geride kalmamak için. ama olur da bir süre sonra birkaç aylık ara vermeniz gerekirse de, sonradan tekrar devam edeceğiniz zaman eski grubunuzla değil, 1 gerideki grupla devam edersiniz..

tango dansetmiş kadar oldum valla şu 2 dk da :)
  • su olsam ates olsam  (03.12.12 23:16:24) 
1- ben de bora erdem'den ders almıştım dokuz ay kadar. gerçekten muhteşem bir hocadır. kendisi aynı zamanda spor salonunda tai-bo hocamdı. galiba karateydi, ödüllü geçmişi vardır. hatta bayağı eskilerin yine tescilli erkek güzellerindendi (ya da mankeni miydi hatırlamıyorum).
boraerdem.com


diğer yandan tangoist eğitmenleri aydın-pelin çiftini de tanıyorum. pratiklerine de gitmiştim. onları da öneririm.
www.tangoist.com


2- öyle kafana göre istediğin yerden başlamak yerine, bir gün gidiyorsun hocalar dansını görüyor ve senin hangi seviyede olduğunu görüp ona göre başlaman gereken dersleri söylüyorlar. bu arada benim bildiğim kurlar değil de "başlangıç - orta - ileri" şeklinde seviyeler vardı.

3- her seviyenin dersleri zaten sürekli devam ediyor. yeni katılanlar yeni katılmış oluyor. öyle senin keyfine göre "herkes yeni başlasın" diye bir kural yok. ama bazen öyle denk geliyor, o da şansına artık.

sadece "başlangıç" seviyesinde çok büyük ihtimal, belirli tarihlerde başladığı için herkesin yeni başlıyor olması büyük ihtimal.

zaten sen gayretli olduktan sonra o arayı fazlasıyla kapatırsın merak etme. sonuçta hoca da durumu biliyor olduğundan, ona göre hele de gayretli görürse o arayı kapatman için hocanın da ekstra ilgisi olabiliyor.

verdiğim linklerde ders programlarını da görebilirsin.

bora erdem hocam bir de fb tango grubu açtı. ilgilenirsen;
www.facebook.com

bir de tango mail grupları var, ben iki tanesine üyeyim;
tangoitu
tangoturk
  • holy diver  (04.12.12 10:36:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.