[]

erasmus/okul seçimi

merhaba
uli.kocaeli.edu.tr

linkteki okullardan birine gidicem, ocak'ta sınav olacak benim kazanmam garanti gibi bi şey o yüzden bu tarihte soruyorum, sizce hangi okula gideyim? tavsiyesi olan varsa sevinirim. benim aklımda olan şeyleri de yazayım; ispanya'ya gitmek istemiyorum(sıcak memleket), almanya da istemiyorum(almanca sıfır ve ne bileyim bi soğuğum almanya'ya karşı) onun dışında listedeki her yer olabilir, öğrencinin rahat edeceği, etrafında bol bol gezilip görülecek yer olan, önceden gittiyseniz hocaların erasmus öğrencilerine karşı tutumunu da öğrenmek isterim. çok teşekkürler. bide okulların sözlükte başlığı bile yok, giden çıkmassa şaşırmayacağım o yüzden gitmeyenler de yorum yaparsa sevinirim.

 
Okullar hakkinda bilgim yok ama ulkeler konusunda yardimci olabilirim sanirim cunku erasmusla ozellikle polonya ve hollandaya giden cok arkadasim var, hollanda'da okuyanlarin %90i oraya temelli yerlesme cabasinda. Polonyada olanlar daha cok ortamindan memnun. Italya dersen kulturuyle basimi dondurebilecek bir yer ama isin icine okul vs girince sikici olabilir.


  • shejia  (03.12.12 21:32:22) 
Macaristan ve romanyayı salla , polonya - çek cumhuriyeti - hollanda yada estonya yı tercih edebilirsin.Sadece hibe ile geçinebilirim diyorsan euro bolgesinden uzak dur derim.Polonya ya gidersen hem ortamı cok iyidir hemde ucuzdur.Çek cumhuriyeti de polonya kadar olmasa da ucuz.

Krakow da olması nedeniyle tercihini Uniwersytet Jagiellonski den yana kullanabilirsin.Bana göre, Krakow Polonya'nın en güzel şehridir.
  • Enron  (03.12.12 22:04:24 ~ 22:04:50) 
ben polonya'da jagiellonski'deyim şu an. güzel burası, geburaya.


  • seriouslysleepy  (03.12.12 22:25:39) 
bence sadece gezme eğlenme olarak düşünme çevre olarak ya da akademik açıdanda düşün. yani öncelikli tercihin elbetteki sorbonne olmalı fransa. sonraki tercihim leipzig almanya olurdu. ama diyorsan çok para harcamayayım hibem yetsin o zaman polonyaya git. diyorsan gitmişken tüm avrupayı gezmek istiyorum kesinlikle avusturya salzburg çünkü avrupanın tam ortasında gibi birşey, viyanaya gitmiş biri olarak çok rahat edersin diyorum. ama benim elimde böyle bir seçenek olsaydı kesinlikle sorbonne a giderdim.


  • secilmis uye  (03.12.12 23:08:01) 
ispanya istemiorum demişsin ama bence buradaki okullar arasında erasmu için net en iyileri ispanya bence. sevilla da granada da güzel şehirler.budapeşte de güzel olabilir.


  • slap  (03.12.12 23:10:12) 
yüksek lisansa gitmeyi düşündüğün bir ülke yok mu? onu tercih et. senin bölümünde en iyi olan okullardan seçmeni tavsiye ederim. senin alanında avrupa'da nasıl eğitim veriliyormuş görmüş olursun. hocalarını incele, erasmulara hangi dersleri veriyorlarmış, hangi dilde eğitim olacakmış, öğrenci işleri ilgili miymiş yoksa erasmusları sallamıyorlarmıymış... bunlar önemli.


  • muk  (04.12.12 12:49:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.