[]

kasko sorusu

daha önce kasko yaptırdığım firmadan 18/11 tarihinde hasarsızlık indirimimi kullanarak poliçemi yeniledim. arabamı bu aralar 15000 bakımına vermem gerekiyor ve arabamın farklı 2 yerinde olmak üzere tamiri yaklaşık 2000 TL tutacak hasar var şu an. bu hasarlar yaklaşık 3-4 ay önce oldu yoğunluktan dolayı veremedim servise. Eğer 2 farklı beyan yazıp ikisini de kasımın son haftasında olmuş gibi gösterirsem , exper'den poliçeni yenileyip 1 haftada 2 kaza mı yaptın cevabı alıp , tamir ücretini kaskoya yansıtamama gibi bir durum olabilir mi? Ayrıca seneye poliçemi tekrar yenilerken artacak poliçe fiyatı , tamir fiyatı olan 2000 lirayı geçebilir mi? bilgisi olan var mı acaba?




 
(bkz: insurance fraud) yakalarlarsa bir daha kasko falan yapmazlar size. Ciddi bir suçtur bu arada bu. Türkiye'de ne kadar takip edilir onu bilmiyorum ama.


  • alicia_dominica  (03.12.12 12:42:44) 
1)Eğer 2 farklı beyan yazıp ikisini de kasımın son haftasında olmuş gibi gösterirsem , exper'den poliçeni yenileyip 1 haftada 2 kaza mı yaptın cevabı alıp , tamir ücretini kaskoya yansıtamama gibi bir durum olabilir mi?

C)Eğer exper hasarın poliçe yenilemesinden daha önce olduğuna kanaat getirirse, sigorta şirketin ödemeyebilir ama genelde müşteri kaybetmemek öncelik olduğundan ödeme yapılıyor. Yoksa kasko genel şartları gereği senin 5 gün içinde hasarı bildirmen gerekirdi. He ödeme yapılır belki yapılmasına da senin yeni dönem primlerin "hasarsızlık" olmadığından indirimli olmaz.

2)Ayrıca seneye poliçemi tekrar yenilerken artacak poliçe fiyatı , tamir fiyatı olan 2000 lirayı geçebilir mi? bilgisi olan var mı acaba?

C)Bu dönem aracın için ne kadar prim ödedin bilmiyorum ama hatırladığım kadarıyla, hasarsızlıkta her yıl yüzde 10 indirim, hasar olduğunda (ki bu da toplam primin belli bir oranı altında ise hasarsızlığa giriyor)yüzde 20 artırım oluyor. Yani geçen sene kasko poliçen 1000 lira olarak belirlenmiş ise bu sene hasarsızlıkta 900, hasar olduğunda ise 1200 liradır gibi.
not: herşey bu kadar net değil tabi, hasar miktarı oranı arttırabilir.
  • citanin ete doydugu an  (03.12.12 12:54:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.