[]

Bu Taksiciye Ne Denir ?

Merhaba

Pek bu tarz sorular sormam ama bugün başıma şu geldi. Elimde bavulla Karaköy'den taksi çevirdim. Cezayir (Fransız) Sokağına gidelim dedim. Ben orayı bilmiyorum siz tarif edin dedi. Peki öyleyse Galatasaray Lisesi'ne doğru gidin ben oradan tarif ederim dedim, orayı da bilemedim dedi. Ben İstiklal ve Taksim'i avucumun içi gibi biliyorum ama araç yollarında hangi istikamet tek gidiş, nereden çıkılır hakim değilim . Neyse yolu uzatmadan lisenin oraya çıkıp araçtan indim. 7,25 liralık ücrete 10 lira verdim 2.5 lira para üstü uzattı. Bavulumu alırken 25 kuruşunuz yok mu dedim, varsa veriyim dedi sonra 25 kuruşu bana uzattı.

Benim canımı sıkan
1 - Günahını almak istemem ama Karaköy civarında taksicilik yapıp da Galatasaray Lisesi'ni, Cezayir Sokağı'nı bilmemek bana inandırıcı gelmedi.

2 - 3 kuruş paraüstü için kendilerini küçük düşürmeleri. Sabahtan akşama çalışan müşteri taşıyor hala daha "Varsa veriyim" diyorlar.

Meramımı anlatabildiğimi umuyorum, sizce bu taksiciye ne denir şimdi ?

 
  • compadrito  (02.12.12 23:12:24) 
işe yeni başlama gibi bir olasılıkta var tabi ama yine de taksicilerin adres repertuvarı geniştir.Birde galatasaray lisesi gibi en çok bilinen yerlerden birini bilmemesi düşük ihtimal.İstanbulda yaşayan herkes söylediğin yerleri bilir.

Biraz tur attırıp para koparmak istemiş belli ki.
  • gilles deleuze  (02.12.12 23:14:52) 
o taksiciye ne denir bilmedim ama onun size aq dediğini cam gibi görebildim.


  • duptıs  (02.12.12 23:16:10) 
1- karaköy civarında taksicilik yapmıyor olabilir Belki çoook uzaktan oralara müşteri getirdi.

2- siz 10.25 TL tutan hesaba 10 TL verseydiniz yeterli der çoğu taksici o yuzden o ufak 25 kuruşluk cömertliği de sizden beklerler.

diye düşünüyorum..
  • halilibo  (02.12.12 23:19:23) 
galatasarayı bilmemesi saçma da,

25 krş için laf etmen de saçma.

hani 1-2 lira olur anlaşılabilir, ama 25 krş ne yahu. sakız parası bile değil
  • efrasiyab87  (02.12.12 23:24:23) 
o taksiciye çok şey denir de neyse. benim evle iş arası 9.40-9.60 tl gibi bir şey tutuyor. haftada 2-3 kez binerim taksiye daha para üstü uzatan 2 ya da 3 kişi olmuştur. 10 tl'yi alıp güle güle derler.

yapabilecek bir şey yok. daha cuma günü yolu bana sormadan trafik bahanesiyle uzatan bir tanesiyle tartıştım. artık ülke gerçeği diyerek kabullenmek gerektiğini düşünüyorum yoksa bunların birinden dayak yiyeceğim bi gün.
  • merena  (02.12.12 23:26:04 ~ 23:26:40) 
@halilibo +1

12 liralık hesaba "10 lira versen yeter" diyen çok taksici gördüm. 7.5 liralık hesabın üstünü fazla önemsemem param varsa.
  • mattiadestro  (02.12.12 23:26:44) 
Yolu bilmiyor olabilir bu normal, Senin canın sıkılmasını geçtim sen adamın canını sıkmışsın. Adamın düzgünlüğü para üstü vermesinden belli. Taksiciden 25 kr istemek de ayrı garip. 25 kuruşunla mutluluklar aynısını 100 kere daha yaparsan 25 liran olacak ha gayret.


  • drip nick i zaten kullanilmakta  (02.12.12 23:45:39) 
Karakoy'den Galatasaray Lisesi'ne gitmeyi bilmeyecek taksici oldugunu hic sanmam.
Ayrica kurusu kurusuna odenmeli bence. Taksisi temizdir, muhabbeti iyidir vs, para ustunu almazsin, dogru bir sey fakat cogu taksici para ustu vermeyi reddettikleri gibi, beklediginizde de agresiflesiyorlar.

Bir yokus vardi evimden otobus duragina, yagmurlu gunlerde cikmak istemezdim, taksilerin de anayol guzergahinda oldugundan taksi cevirirdim zaman zaman. Dort lira tutardi, bes lira uzatirdim para ustu vermezlerdi. Yakin mesafe ya, veremezler. Cildiriyordum, birkac kez para ustu vermediniz dedim de, ama tabii adam manyak mi bilemiyor insan, tirsiyor.

Para ustu yirmi bes kurussa iste. On kurussa isteme ama yirmi besse iste. Ben cok bezdim belki de ondan bu kadar katiyim bilmiyorum, ama ondan o kadar bundan bu kadar derken acayip para kaliyor zaten.

Ayrica dolandirici taksici o kadar cok ki, kurunun yaninda yas da yaniyor. Cok doluymusum ben de yahu.
  • evreka  (03.12.12 00:35:40 ~ 00:36:05) 
1 e lafım yok

2. için yaptığınız bence biraz gereksiz olmuş.
  • monkey  (03.12.12 01:20:52) 
Arkadaşlar para üstü konusunda kendi düşüncemi açıklıyım :
Ben parasında değilim, 25 kuruş olur, 50 kuruş olur 1 lira olur muhim değil. Beni rahatsız eden bu adamlar vermesi gereken parayı eksik veriyor, üstelik tek kelime etmiyorlar. Efendi bir şekilde dese ki "Abicim kusura bakma para üstüm yok mahsuru yoksa şu kadar versem hakkını helal et" dese bu anlaşılır bir durum.

Ama bana hiç açıklama yapmadan gidip fazla ücret alacak, ücreti istediğimde de "Bir bakayım varsa veriyim" diyecek öyle bir dünya yok.

@Halilibo

Cömertlik de hakedene yapılır, yoksa 3 kuruşun lafını yapacak insanlar değiliz hiçbirimiz.
  • burka  (03.12.12 08:29:21) 
25 kuruş 50 kuruş neyse taksici para üstünü vermek zorunda ha adam verirse verir taksici kendi iradesiyle neden el koysunki paraya ayrıca en iyi taksicinin aq.


  • memnun1  (03.12.12 10:01:40) 
25 kuruşu çıkışmayıp 2,75 dönmesi gerekirken 2,50 paraüstü dönmesi ve birşey dememesi yerine niye o küçük zararı kendine yansıtıp 3 lira paraüstü dönmüyor?

Ben mi ticaret yapıyorum taksici mi?
Cevap taksiciyse, 25 kuruşu da bulundursun bi zahmet.
  • gerenkyok  (03.12.12 18:02:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.