[]

site açacağım

forum sisteminde bir site açmayı düşünüyorum. tutması için şöyle bişey düşündüm atıyorum x mesaja ulaşan biri 30 puan kazanacak ve her puanın tl cinsinden bir karşılığı olacak ve adama ciddi ciddi para verecem ben bunun karşılığında (tabiki mesaj sayısına bağlı kalacak kadar basit bişey düşünmüyorum, önemli de değil zaten neyse)

şimdi sorum şu ben cidden parayı verecem amma çoğu kişi güvenmeyecek eminim bu güven sorununu nasıl halledebilirim acaba? herhangi bir merciyle imzalanacak bi durumsa kabul ederim yani o derece lütfen bilen biri yazsın çok cahilim amk.


 
kayıt esnasında paypal hesap numarasını isteyebilirsin mesela. ama forum çöp içerikle dolacaktır. başarıya ulaşacak bir yöntem olduğunu sanmıyorum. belli bir moderasyonla kalite kontrolü de yapacağın vakit çok ciddi problem yaşayacaksın büyük ihtimalle.


  • vito andolini  (02.12.12 22:19:49) 
öyle bir sistem olmaz.en azından forum sistemi için.çünkü öyle bir durumda ben sizi 1 günde batırabilirim.
ufak bir bot programı yardımı ile her konuya "teşekkürler,çok işime yaradı" vb postları atarım ;)
o yüzden başka bir fikir düşünün bence.
  • bana da bu yakisir  (02.12.12 22:19:53) 
abi allahaşkına forum falan açmayın artık.kendi dilinde bişey aramak imkansız hale geldi.herkes birbirinden içerik kopyalıyor.kopyaladığıda yanlış bilgi.bilgi çöplüğüne bir ilave daha gereksiz.


  • duptıs  (02.12.12 22:20:16) 
@vito andolini: teşekkürler öncelikle ama yanlış anladın sanırım demek istediğim adamların bana nasıl güveneceği. yani biz şu kadar mesaj yaparız ama vermez bu kesin gibi düşünenler olacaktır mutlaka

@bana da bu yakisir: dediğim gibi yukarıda yazdığım yalnızca bir örnekti ve mesaj sayısı atıyorum 1,000 olan kullanıcıya bir miktar para verecem, ama 2000 yaptığında da iki katını vermeyecem. daha çok bilgiye dayalı bir forum kurmayı amaçlıyorum ve olabildiğince özgün olmasını istiyorum ki google'dan ziyaretçi kazanalım :)

@duptıs: haklı olabilirsin ama bu konuda değişik şeyler düşünüyorum, bilgiden kastım yüzeysel olmayacak şekilde, atıyorum her konular belirli rütbedeki üyeler tarafından kontrol edilecek ve o konu yalnızca vikipedi'den, msxlabs'tan veya diğer sitelerden arak yapılmışsa kabul edilmeyecek, ancak bu bilgilerin harmanlanıp sistematik bir düzene sokulduğu takdirde hatta görselle desteklendiği takdirde kabul edilecek filan. ama bu kadar emeğe karşılık güven sorunu yaşanacağı muhakkak. bunun için bu konuyu açtım zaten, nasıl millete güven verebilirim ki bu konuda?

bu arada hepinize teşekkürler
  • isimsiz uye  (02.12.12 22:31:13 ~ 22:33:05) 
---
pilli network siteleri'nin böyle bir sistemi vardı onlar da vazgeçtiler. www.webrazzi.com

forum bu iş için uygun mu başka bir scriptle daha iyi olabilir.

ödeme mesaj sayısına göre mesajlar alıntı olmayabilir ama içerik olarak bir şey katmayadabilir. bilgi içerikli olan da hit getirmeyebilir :)

ne biliyim illa para verecem diyorsanız webmaster forumlarında 'özgün' makale yazan tipler olur veya rewrite yapanlar. onlara ödeme yaparsınız hem güvenli bir iş veren olduğunuzu kanıtlayıp yaptığımız ödemeler diye bölüm açarsınız.

aslında her şekilde o içerik çalınacak o yüzden canınız sıkılacak gibime geliyor.
---

neyse siz aslında bunları sormamışsınız :) ödeme miktarını minimum miktarda tutup hızlı ödeme yapmanız zamanla güven sağlayacaktır. +rap toplamak için mesaj kasan adamlar para için niye yapmasın değil mi :)

yürütülmesi, denetlenmesi zor görünüyor kolay gelsin.
  • Ufuk  (03.12.12 00:06:21 ~ 00:06:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.