[]

ABD'de oturan/yaşayan/work and travel yapanlar bakabilir mi?

Öncelikle herkese selamlar.

Bendeniz japon silahlarına meraklı bir kişi olarak, USA de oturanların bir konuda yardımını istiyorum. Mevzu şudur;

www.trueswords.com sitesindeki bazı katana modellerini ben ve bazı arkadaşlarım edinmek istiyoruz. Hem fiyat olarak uygun hem de kaliteli ürünler olduklarını, ve yorumları okuduktan sonra satın almaya karar verdim ama site sadece ABD ye satış yapıyor. Yani diğer ülkelere shipping söz konusu değil.
Bir orta yolunu bulamaz mıyız diye siteye mail attığımda sitenin yöneticisi www.swordcompany.com sitesinin de kendilerinin olduğunu, ve onların worldwide shipping yaptığını, onlardan satın alabileceğimi söyledi. Eyvallah çektikten sonra shipping fiyatlarını duyunca kulaklarımız şınav çekti.

Zira alacağım ürün 50$, shipping bedeli 150$.
Dumura uğradım, şöyle ki daha önce de bir sürü abd sitesinden ürün almış birisi olarak maksimum ödediğim shipping ücreti 32$

Simdi sizi ilgilendiren kısmı;

Bana daha düşük maliyetli bir şekilde bu ürünleri yollayabilecek, ABD'de oturan/yaşayan/çalışan bir arkadaşın yardımını istiyorum. En azından yardımcı olacak fikir belirtseniz de olur.

Şimdiden cevapveren arkadaşlara teşekkürü vicdani bir borç bilirim. falan filan işte.


dipnot: ilan da, rica da ciddidir. lütfen aynı ciddiyette yaklaşanlar cevap versin. diğerleri entry filan girsin. ne bilim takılın işte.

dipnot2: ürünler dekoratif amaçlıdır. zira hakiki katananın o kadar edeceğini düşünenin aklından şüphe etmekle birlikte, silah statüsüne girmekte olan bu ürünleri ülke dışına çıkarmaya izin vermiyorlar. çıkarsak bile maliyeti 50bin $ civarı oluyor.

Yani merak etmeyin birbirimizi kesmeyeceğiz.


Sağlıcaklan.


edit: aydin.calik@gmail.com dan ulaşırlarsa yardım edecek arkadaşlar, on numara olur. burayı da takip etmeye devam edeceğim ayrıca.

 
Gümrükte sorun çıkması kuvvetle muhtemel.
Sipariş eder de sorunsuz elinize ulaşırsa lütfen buraya yazın. İlerde sermayeyi bu tür şeylere yükleme niyetindeyim de... Çok ciddiyim.

  • late viper  (25.12.08 22:39:00 ~ 23:27:34) 
Şimdik şöyle, sitede gift olarak işaretleyeceklerini belirtmişler. o yüzden gümrükte sorun olacağını zannetmiyorum. ama yine de bilen bir/birkaç arkadaşın yardımına ihtiyacım var.


  • camidenadidascaldimbolgeldi  (25.12.08 23:23:05) 
boşuna sipariş etmemenizi öneririm. bi arkadaşım samurai kılıcı almıştı açık arttırmadan , gayet de pahalı bişidi. gümrükte hiç oldu. bu tarz yaralıyıcı veya silah türevi ürünlerde , emniyet müdürlüğünden falan özel izin gerekiyormuş gümrükten alırken. yani öle süs eşyası aldım diye alamıyorsunuz. ayıntılı prosedürleri var. bir gümrük müşaviriyle konuşup anlaştıktan sonra almanızı tavisye ederim.


  • faideli bilgiler  (25.12.08 23:29:32) 
www.swordcompany.com
Bunu alabilir miyiz? Bir de bu sağlam mıdır acaba? Sakatlık çıkmadan kardeşimle takılmak için almak isterdim...

  • late viper  (25.12.08 23:45:55) 
1- 100€ nun altında dışardan gelen materyallerde gümrük sorunu olmuyor. en azından finansal açıdan.

2- bu tip kargolar hediye olarak işaretleniyor (ki bu tarz siteler international shipping yaptıkları için öyle olmasa dışarı hiç mal satamazlardı) sorun olacağını zannetmiyorum o kadar.

gelgelelim aynı sitenin tahta katana rafı da var mesela. onlar da tehlikeli eşyadan sayılmaz yani.



ama yine de daha kesin bilgiye ihtiyacım var. Bilgisi olan varsa paylaşırsa çok mutlu olurum.
  • camidenadidascaldimbolgeldi  (26.12.08 00:10:17) 
aslinda yukarida vermisler cevabini da, bir arakdas ekolune baglandigindan emin olamamissin sanirim.

o zaman ben emin olmani saglayayim, sakin alayim deme. yok 100€ imis, yok hediye imis. kilic o kilic boru degil. kuzenim 800$ verdi de aldi amerikadan getirtti. peki sonra noldu?

gumrukten vermediler. polisten izin gerekiyormus. nasil alcam diye sormustu da onun alamayacagi bir sey cikmisti. neyse boyle durumlarda sen geri yolla desen de yollanmiyordu sanirim 1 ay kadar, sonra otomatikmen geri gidiyor. ama satin aldigi satici 2 haftalik iade kabul ediyordu max. para da gitti, kilic da gitti.

neymis, kati suretle boyle bir eseklik etmiyoruz.
  • no christ requiress  (26.12.08 01:05:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.